Nieuws

EvoSIGNAL: de nieuwe modulaire standaard voor signaleringen

EvoSIGNAL

Recentelijk heeft de marktleider van signalisatie WERMA een innovatieve nieuwe versie van de signaallamp op de markt gebracht: de EvoSIGNAL. Dankzij de modulaire opbouw biedt deze unieke signaallampenserie uitzonderlijke voordelen en zullen ze snel de standaard signaallampen vervangen.

Modulaire opbouw van de signaallampen

De EvoSIGNAL-serie bevat signaallampen met drie verschillende modulaire vormen. Doordat de lampen modulair zijn opgebouwd, zijn er meer mogelijkheden met minder artikelen realiseerbaar. De EvoSIGNAL-lampen kunnen qua maatvoering en qua opties voor montage volledig naar wens samengesteld worden. De lampen zijn opgebouwd uit een montagevoet en een lamp (eventueel met alarmfunctie). Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het monteren van alleen een lamp, alleen een geluidssignaal of een lamp mét geluidssignaal.

De zichtbaarheid van de EvoSIGNAL-serie is fenomenaal. Dit is te danken aan de speciale interne diffuse lens. De speciale lens verspreidt het LED-licht over het gehele oppervlak van de lens. De signaallamp is hierdoor in zijn geheel verlicht en zeer goed zichtbaar vanuit iedere hoek.

Drie bouwvormen: Mini, Midi, Maxi

Er zijn drie verschillende bouwvormen van de EvoSIGNAL verkrijgbaar: de Mini, de Midi en de Maxi. Welke voor jouw toepassing geschikt is, hangt af van de afstand waarop de signalering zichtbaar en/of hoorbaar moet zijn. Na het kiezen van de juiste bouwvorm kan je verder kijken naar welke spanning en type licht van de lamp je nodig hebt.

EvoSIGNAL Mini

De EvoSIGNAL Mini is 85 mm hoog en heeft een diameter van 62 mm. Deze bouwvorm is uitermate geschikt voor:

  • Installaties op locaties met beperkte ruimte; voor binnen- en buitentoepassingen
  • Kleine machines en apparaten
  • Bouwtechniek; signalering in een kleine fabriekshal

EvoSIGNAL Midi

De Midi is 130 mm hoog en heeft een diameter van 85 mm. Deze bouwvorm is uitermate geschikt voor:

  • Flexibele medium-range signaal-oplossingen; voor binnen- en buitentoepassingen
  • Medium-sized machines en apparaten
  • Bouwtechniek, toegangstechniek (bijvoorbeeld hekken, poorten of slagbomen) en installaties

EvoSIGNAL Maxi

De Maxi is 173 mm hoog en heeft een diameter van 120 mm. Deze bouwvorm is bedoeld voor grote ruimtes waarbij de lamp ook vanuit grote afstanden goed zichtbaar moet zijn. De Maxi is daarom uitermate geschikt voor:

  • Flexibele lange afstandssignaleringsoplossingen; voor binnen- en buitentoepassingen
  • Grote productielijnen
  • Bouwtechniek
  • Toegangstechniek (bijvoorbeeld hekken, poorten of slagbomen)
  • Langeafstandsoplossingen voor machines en installaties

De Maxi is niet verkrijgbaar met geluidsfunctie.

Lichtfuncties TwinLIGHT of TwinFLASH

Bij alle drie de bouwvormen zijn er op het gebied van lichtsignalering twee functies mogelijk: de TwinLIGHT of de TwinFLASH.

De TwinLIGHT-functie laat de lamp continu branden of regelmatig knipperen. Middels een interne dipswitch kan het type licht ingesteld worden.

Bij TwinFLASH wordt er gebruik gemaakt van WERMA’s innovatieve EVS (Enhanced Visibility System). Deze nieuwe technologische ontwikkeling wordt gebruikt om een bijzonder hoog niveau van bewustzijn te creëren. Door EVS houdt de lamp een unieke, onregelmatige flikkering aan. Deze willekeurige lichtsignalen zorgen ervoor dat de lamp meer opvalt en de hersenen niet aan de prikkel kan ontsnappen. In tegenstelling tot een continu flitsende lamp. Daarbij is het risico dat het op een gegeven moment niet meer opvalt groot, door het acclimatisatie-effect. Voor alarmlampen biedt EVS dus de beste zichtbaarheid in vergelijking tot andere lampen op de markt. Ook de TwinFLASH lamp kan middels een interne dipswitch ingesteld worden.

Rotating- en de TriCOLOUR-variant

Naast TwinFLASH of TwinLIGHT kan je bij de EvoSIGNAL Midi en Maxi ook nog kiezen uit een derde functie: LED-rotating. Hierbij draait de lamp rond en fungeert hij als een soort zwaailamp. De Mini- en Midi-lampen zijn daarbij ook beschikbaar in een TriCOLOUR-variant. Deze beschikt over drie verschillende kleuren in één lamp en kan daarmee ook een stoplichtfunctie vervullen.

Compatibel en unieke zichtbaarheid door WERMA’s technologie

Om de overgang zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken, is de hele EvoSIGNAL-serie compatibel gemaakt met de oude standaard signaallampen van WERMA. Een oude/bestaande signaallamp van WERMA kan dus zonder problemen vervangen worden door de EvoSIGNAL-lampen. De steekmaat van de montagegaten blijft hetzelfde. Je hoeft dus geen nieuwe gaten te boren. Het compatibele aspect van de drie productmaten en de bijhorende functies maken de EvoSIGNAL-serie uniek. Het maakt het proces eenvoudiger en meer gestroomlijnd doordat er minder onderdeelnummers zijn. Dit terwijl de serie alsnog een compleet productassortiment biedt.

De signaallampen van de EvoSIGNAL-serie geven daarbij beter licht dan de oudere lampen. Ze bieden een uitstekende zichtbaarheid vanaf alle kanten. Dit is te danken aan de nieuwe lens die voor een egale gloed zorgt. Aangezien LED moeilijker te spreiden is, zijn er meerdere LED-punten in de lampen gezet om rondom licht te krijgen.

De lampen bieden naast uitstekende zichtbaarheid ook uitzonderlijke sterkte, dankzij de robuuste behuizing. Kortom: de EvoSIGNAL signaallampen zijn eenvoudig te monteren, gebruiksvriendelijk en bevatten weinig onderdelen. Als groot pluspunt valt ook te noemen dat het systeem niet foutgevoelig is voor een verkeerde aansluiting.

CC Nederland is de grootste distribiteur van WERMA in Nederland

WERMA is de absolute marktleider op gebied van signaallampen en bewijst dat maar weer eens met deze innovatieve signaallampen. Als grootste distribiteur van WERMA in Nederland heeft CC Nederland de lampen van WERMA altijd op voorraad. Naast signaallampen kunt u ook bij ons terecht voor andere machineonderdelen, technisch advies en demonstraties.

Hoe kies je jouw ideale EvoSIGNAL-signaallamp van WERMA bij CC Nederland?

  1. Kies eerst of je een geluidssignaal als functie wil bij jouw lamp. Let wel: de Maxi is niet verkrijgbaar met geluidsfunctie.
  2. Vervolgens kies je voor de juiste bouwvorm: Mini, Midi of Maxi, afhankelijk van wat het beste bij jouw toepassing past.
  3. Kies vervolgens het type licht bij jouw lamp: TwinLIGHT, TwinFLASH of LED-rotating en de juiste kleur:
    1. Rood: gevaar, stop, stand-by
    2. Oranje/geel: stand-by
    3. Groen: veilig, ingeschakeld
    4. Blauw: reset

De Mini en Midi-lampen zijn beschikbaar in een TriCOLOUR-variant. Deze beschikt over drie kleuren en kan daarmee ook een stoplichtfunctie vervullen.

Let op: De montagevoet voor de signaallamp dien je apart erbij te bestellen. Wat voor montagevoet je nodig hebt, hangt af van het type montage. Bij elke EvoSIGNAL-lamp staat bij ‘gerelateerde producten’ welke montagevoeten bij de desbetreffende lamp passen.

Vragen

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? De experts van CC Nederland staan altijd voor je klaar! Stuur een mail, een chatbericht of bel ons en we helpen je graag verder.

CC Nederland is Gold Partner van IDEC

gold-partner-idec

Winnaars! Met trots melden wij dat we Gold Partner zijn geworden van IDEC. IDEC staat wereldwijd bekend als A-merk voor onder andere drukknoptechniek, besturingstechniek en machineverlichting. CC Nederland biedt op haar webshop een breed assortiment aan IDEC producten.

Neem eens een kijkje in ons productportfolio of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Stoplicht met afstandsbediening: ideaal voor het verplichte deurbeleid tijdens de coronacrisis

Stoplicht met afstandsbediening

We worden wereldwijd getroffen door het coronavirus en daarom is social distancing nu essentieel. Het verplichte deurbeleid dat het kabinet heeft ingesteld, moet hieraan bijdragen. Om te voorkomen dat het te druk wordt in jouw winkel, biedt een stoplicht met afstandsbediening een eenvoudige en goedkope uitkomst. Hiermee kan je op eenvoudige wijze communiceren of er in jouw gebouw nog voldoende ruimte is om social distancing te kunnen waarborgen. Dat is dus ideaal voor o.a. supermarkten, kleinere winkels zoals bakkerijen, slagerijen, of zelfs tankstations, apotheken en ziekenhuizen.  In dit artikel lees je meer over de voordelen van een stoplicht met afstandsbediening en het aanbod van CC Nederland, bestaande uit twee typen van de draadloze SignalSET van WERMA:

Stoplicht met afstandsbediening in de anderhalve metersamenleving

Nu er in de zogenoemde anderhalve metersamenleving rekening gehouden moet worden met social distancing, is er een beperkt aantal mensen toegestaan in openbare ruimtes. Daardoor zitten veel ondernemers met de vraag hoe ze dit gaan handhaven. Het inhuren van een portier behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Voor de kleine winkelier is dat echter onbetaalbaar, juist in deze tijd. Daarom biedt CC Nederland een slimmere en goedkopere oplossing aan: de SignalSET van WERMA. Dit is een draadloos stoplicht met afstandsbediening. Door dit stoplicht bij de ingang te installeren zien gasten door middel van de bekende rode en groene signaalkleuren of ze naar binnen mogen, of dat ze nog even moeten wachten.

De SignalSET van WERMA: simpel, duidelijk en effectief

Crowd management, ook wel crowd control genoemd, is een uitdaging van alle tijden. Toch is het nu relevanter dan ooit. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de wereldwijde coronacrisis waarin we ons nu begeven en het verplichte deurbeleid dat ons kabinet hierdoor heeft ingesteld. WERMA ontwikkelde de SignalSET om crowd management ook voor de kleine winkelier mogelijk te maken.

Hoe werkt het?

De SignalSET is een eenvoudig stoplicht dat met een afstandsbediening te bedienen is. Het stoplicht zet je buiten het gebouw neer en met een druk op de knop laat je een rood- of groengekleurde lamp zien. De betekenis is duidelijk en universeel. Het systeem kan bovendien uitgebreid worden met een vocaal element, waarmee je MP3-geluiden kan afspelen bij een bepaald signaal. Bij een rode kleur laat je bijvoorbeeld “wacht bij het stoplicht” horen en bij een groene kleur “u mag binnenkomen”. Simpel, duidelijk en effectief.

Er zijn twee uitvoeringen van WERMA’s stoplicht met afstandsbediening leverbaar: een type met een 230V-voeding (64919101) en een type met een USB-aansluiting (64919102).

WERMA SignalSET

SignalSET met 230V-voeding

De SignalSET 649.191.01 bestaat uit een signaaltoren met draadloze zender, een voet, een beugel voor wandmontage en een voedingsadapter voor een 230V-voeding. Inhoud van de set:

  • Draadloos aangesloten signaaltoren voor buitengebruik (groen/rood)
  • Aanwijzingsbord om de signaalkleuren uit te leggen (bijv. groen = ‘kom binnen’ en rood = ‘wachten a.u.b.’)
  • Afstandsbediening voor eenvoudige bediening
  • Montagemateriaal en voeding

SignalSET met USB-aansluiting

Dit is de SignalSET 649.191.02 bevat dezelfde inhoud als de andere set, op de voeding na. Dit het stoplicht is namelijk uitgerust met een USB-aansluiting. Als er buiten je gebouw geen stroomaansluiting mogelijk is, is dat dus een uitstekend alternatief. Je kan het stoplicht zo namelijk aansluiten op een standaard USB-powerbank. Deze powerbank wordt niet meegeleverd. Met een powerbank van 20.000mA kun je de set 20 uur lang continu gebruiken.

Korting bij CC Nederland

In deze tijden moeten we elkaar allemaal een handje helpen en daar doen wij graag aan mee! CC Nederland komt de getroffen winkeliers tegemoet door de SignalSET van WERMA nu aan te bieden met 25% korting. Uiteraard staan onze medewerkers ook voor je klaar om je te helpen met vragen of opmerkingen.

Kunststof connectoren: de nieuwe standaard in de industrie

Kunststof connectoren T-Type

In veel gevallen wordt een aluminium connector uit gewoonte gebruikt, terwijl een kunststof connector mogelijk een betere oplossing is. Bovendien is een kunststof connector goedkoper. Aluminium is immers een vrij kostbare grondstof.

De kunststof connectoren van ILME zijn speciaal ontwikkeld voor de windmolenindustrie, omdat men op windmolenparken veel last had van corrosie. Deze connectoren zijn nu ook populaire in de offshore en de scheepvaart, maar kunnen in principe overal toegepast worden. Daarom legt CC Nederland in dit artikel de voordelen van kunststof connectoren uit en presenteren we ons assortiment.

Waarom kunststof geschikter is dan aluminium

De standaard meerpolige connectoren, en dus de meest gebruikte connectoren, zijn aluminium connectoren. Deze zijn voorzien van een legering van aluminium en nikkel. De behuizing wordt gegoten met deze materialen en vervolgens door middel van poedercoating voorzien van een beschermlaag (tegen o.a. corrosie).

Als de coating van een aluminium connector mechanisch beschadigd is, dan ligt het aluminium en nikkel bloot. Als deze twee metalen in aanraking komen met vocht/water ontstaat er corrosie als gevolg van een chemische reactie. De connector wordt daardoor aangetast, waardoor deze niet meer waterdicht is en uiteindelijk kapotgaat.

Met kunststof heb je geen last van corrosie. Daarom zijn kunststof connectoren een ideaal alternatief. Kunststof connectoren hoeven niet voorzien te worden van een coating, want het materiaal zelf wordt al niet aangetast door corrosie. De mechanische sterkte van kunststof connectoren is iets minder, maar vaak wel meer dan voldoende.

Wanneer is kunststof juist minder geschikt? Als de mechanische sterkte juist belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de theatertechniek. Het moet mogelijk zijn om een tros met kabels met connectoren naar beneden te gooien. Bijna alle connectoren zijn verkrijgbaar in zowel een metalen als een kunststof uitvoering.

De compacte kunststof connector uit de CK-serie

CC Nederland biedt verschillende series kunststof connectoren aan. De CK-serie compact is verkrijgbaar als lichtgrijze kunststof connector en zwarte kunststof connector. Deze behuizingen worden vaak toegepast bij o.a. motoren en bedieningspanelen. Het is een compacte connector in de bouwvorm 21.21. De kleurkeuze is puur esthetisch. De afdichtingen in deze serie zijn gemaakt van hoogwaardig NBR. Dit afdichtingsmateriaal is duurzaam omdat het flexibel is, niet uitdroogt en bestand is tegen olie en vetten. Tevens is die afdichting voorzien van een opstaande rand, waardoor die heel goed om de behuizing blijft zitten en optimaal afdicht. De CK-serie is geschikt voor binnenwerken van 3- tot 21-polig voor verschillende Ampères.

T-Type: dé serie rechthoekige kunststof connectoren

De T-Type serie is een verzameling van alle kunststof connectoren in grotere bouwvormen. De T-Type serie is beschikbaar in de bouwvormen 6-polig, 10-polig, 16-polig en 24-polig. Voor alle T-Type connectoren geldt dat ook de modulaire MIXO binnenwerken erin passen. Elke T-Type connector is gemaakt van thermoplastisch materiaal in het donkergrijs.

Deze serie bestaat uitsluitend uit kunststof connectoren, onder te verdelen in vier soorten. Daarvan zijn de T-Type standaard en de T-Type Hygienic het meest populair. Daarnaast bieden we ook de T-Type Hygienic C (voor lage temperaturen) en de T-Type W (voor omgevingen met agressieve chemicaliën).

T-Type overzicht

Chemische bestendigheid en certificeringen

Uniek in deze serie is de waterdichtheid IP69 volgens de EN 60529 norm. Daarnaast voldoen de T-Type connectoren aan de EN 62262 norm voor de bescherming van behuizingen voor elektrische apparatuur tegen externe mechanische schokken. Daarbij zijn de niveaus IK09 (behuizingen met beugels) en IK10 (behuizingen zonder beugels) behaald. Voor de scheepvaart en de offshore is de IEC 60068-2-52 norm interessant. Hierbij is o.a. een zoutneveltest uitgevoerd en behaald. Dat wil kortweg zeggen dat de T-Type connectoren hun IP-beschermingsgraad niet verliezen bij langdurige blootstelling aan zoutnevel.

In deze tabel kan je zien tegen welke chemicaliën de T-Type connectoren bestand zijn. Een rondje betekent dat de connector bestand is tegen de betreffende stof, een vierkantje staat voor beperkte weerstand en een kruisje betekent niet resistent. Zo kan je makkelijk kijken welke connector je moet gebruiken wanneer je met bepaalde chemicaliën werkt, bijvoorbeeld als je specifieke schoonmaakmiddelen gebruikt in de voedingsindustrie.

T-Type standaard

De T-Type standaard beschikt over ingebouwde polyurethaan afdichtingen, een licht en makkelijk te verwerken materiaal. In aluminium connectoren wordt daarentegen veel NBR gebruikt als afdichtingsmateriaal. Daarnaast hebben de T-Type standaard behuizingen lichtgrijze beugels en zijn ze bestand tegen temperaturen tussen de -40 °C en +90 °C. Het verschil met de andere T-Type connectoren zit verder in de chemicaliën waartegen de connector is bestand (zie tabel). Dus tenzij de toepassing en externe factoren specifieke eisen stellen, is de T-Type standaard altijd een goede keus.

T-Type Hygienic

T-Type Hygienic behuizingen zijn getest door Ecolab, de leading multinational in de reinigingssector, op de weerstand tegen veelgebruikte chemicaliën in de voedingsindustrie. Dat maakt de connector uniek. De T-Type Hygienic heeft HNBR afdichtingen, wat gevolgen heeft voor de chemische bestendigheid van de connector (zie tabel). Verder is de hoge waterdichtheidsgraad IP69 een belangrijk kenmerk van de T-Type Hygienic. Ook kenmerkend zijn de blauwe afdichtingen en beugels (RAL 5015), conform de EHEDG richtlijnen voor hygiënisch design.

T-Type Hygienic C

Het verschil tussen de T-Type Hygienic en de T-Type Hygienic C is het temperatuurbereik. De C staat hierbij voor “Cold”. De Hygienic C is bestand tegen lagere temperaturen, namelijk tot -50 °C. Dit maakt deze connector perfect om toe te passen in bijvoorbeeld vriescellen. Verder beschikt de Hygienic C over siliconen afdichtingen. Welke gevolgen dat heeft voor de chemische bestendigheid zie je wederom in de tabel.

T-Type W

De T-Type W is bijna identiek aan de T-Type standaard. Het enige verschil zit in de afdichtingen. De T-Type W beschikt namelijk over FKM afdichtingen. In de overzichtstabel van chemische bestendigheid is te zien dat de T-Type W hierdoor compatibel is met andere chemische stoffen dan de T-Type standaard. Zo is de T-Type W bestand tegen naftaleen, een stof die o.a. voorkomt in aardolie, en diverse andere oliën.

Vragen?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? De experts van CC Nederland staan altijd voor je klaar! Stuur een mail, een chatbericht of bel ons even en we helpen je graag verder.

PCB-adapters: tijdbesparende afsluiting

PCB-adapters

ILME heeft de serie van PCB-interface-adapters uitgebreid, waardoor de toepassing van de connectoren in de elektronicasector wordt vergroot.

De nieuwe toevoegingen aan de CIF-serie maken een nauwkeurige bekabeling en een eenvoudige montage mogelijk. Ook zorgen de nieuwe adapters voor een verlaging van de bedradingskosten, wat een efficiënte installatie in hoogspanningselektronica of signaaltoepassingen mogelijk maakt.

Kies het beste product, afhankelijk van uw toepassingseisen, met de nieuwe beschikbare oplossingen:

  • CIF Q05 2.4: 5-polig, 10A/250V, compatibel met CQ 05 inserts.
  • CIF Q07 2.4: 7-polig, 7,5A/250V, compatibel met CQ 07 inserts.
  • CIF Q12 2.4: 12-polig + PE, 7,5A/250V, compatibel met de speciale CQF/M 12 CIF-inzetstukken met PE-contact, uitgerust met een pin met een diameter van 1 mm achteraan voor de koppeling met het PE-contact van de adapter.

Maak uw installatie af met de speciale interfacecontacten die beschikbaar zijn voor elk van de adapters.

Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op! 

Deelbare wartels: voor waterdichte afdichting van kabels

Deelbare wartels

Met de deelbare kabelwartels van icotek kunnen kabels (met of zonder connectoren) of complete kabelbomen met een diameter van 1 tot 35 mm snel in behuizingen, kasten of machines worden geleid en worden afgedicht met een IP-waarde van IP66, IP68 of UL type 4X. De IP-waarde is bepalend voor welke deelbare wartel je nodig hebt. In dit artikel lees je hier meer over!

KVT en QVT: de meest populaire deelbare wartels

KVT en QVT vormen de twee hoofdgroepen binnen de deelbare wartels van icotek. Dit zijn namelijk de meest gebruikte kabelwartels. De groepen verschillen op drie punten:

  • Maximale diameter van de kabels
  • IP-waarden
  • Trekontlasting volgens de DIN-norm

Binnen de KVT-serie is een veel hogere IP-waarde mogelijk (IP66 en IP68) dan binnen de QVT-serie (IP54). Daarnaast zijn de KVT-kabelwartels vooral geschikt voor relatief brede tulen (diameters van 1 tot 35 mm). Voor smallere tulen zijn de QVT-kabelwartels zeer geschikt (diameters van 1 tot 15 mm). Tot slot beschikt alleen de KVT-serie over trekontlasting volgens de DIN EN 62444-norm. Deze deelbare wartels beschikken dus over dezelfde trekontlasting als standaard wartels.

Eenvoudige montage dankzij splitsysteem

Het splitsysteem van deelbare wartels maakt een snelle en eenvoudige montage mogelijk. Ook montage en onderhoud achteraf behoort daarbij tot de mogelijkheden. De kabel wordt in de doorvoertule in een van de wartelhelften is geplaatst. Afhankelijk van de grootte van de kabelwartel kunnen er één, twee of vier afzonderlijke tulen worden geïnstalleerd in één wartel.

Waterdichte afdichting zonder gereedschap

De twee wartelhelften kunnen vervolgens gemakkelijk in elkaar worden geklikt zonder dat hier gereedschap bij nodig is. Om de kabelwartels te monteren, klik je deze in de ronde metrische standaard uitsparing (maten beschikbaar van M20 tot M80) of je schroeft ze vast met een zeskantige borgmoer. De tulen worden hierbij goed afgedicht volgens de betreffende IP-waarde.

Alle KVT-kabelwartels op een rijtje

KVT-ER (IP66/68)

  • Gecertificeerde beschermingsklasse IP65/IP66/IP67/IP68 volgens EN 60529
  • Zeer hoge trekontlasting volgens DIN EN 62444
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Reparaties en onderhoud kunnen eenvoudig en snel worden uitgevoerd
  • Hoge kabeldichtheid
  • Geschikt voor metrische uitsparingen
  • Zeskantige moer bij de levering inbegrepen
  • Anticorrosieve V2A roestvrijstalen schroeven
  • Zeer robuuste behuizing, trillingsbestendig
  • Modern design

 

KVT (IP54)

  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Reparaties en onderhoud kunnen veel gemakkelijker en sneller worden uitgevoerd
  • Hoge kabeldichtheid, grote verscheidenheid aan tulen
  • Geschikt voor metrische uitsparingen
  • Borgmoer is inbegrepen

KVT 80 (IP54)

  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Reparaties en onderhoud kunnen veel gemakkelijker en sneller worden uitgevoerd
  • Hoge kabeldichtheid, grote verscheidenheid aan tulen
  • Snelle en eenvoudige montage vanaf de voorzijde
  • Trekontlasting volgens DIN EN 62444

KVT-SNAP (IP54)

  • Snelle en eenvoudige installatie
  • Kabels kunnen zonder gereedschap door dikke wanden (> 5 mm) worden geleid
  • Een afdichtring is inbegrepen

KVT-W90 (IP54)

  • Installatie onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de kast
  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Geschikt voor metrische uitsparingen

EMC-KVT (IP54)

  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Zowel geleide als veldgebonden storingen kunnen betrouwbaar worden omgeleid
  • Zeer fraai en krasbestendig oppervlak
  • Contact met de kabelafscherming over 360°
  • EMC-voegringen volledig gemaakt van geleidend elastomeer
  • Zeer goede dissipatiewaarden
  • Zeer goed afschermingseffect met betrekking tot EMC-dichtheid
  • Geïntegreerde trekontlasting

Alle QVT-kabelwartels op een rijtje

QVT (IP54)

  • Compact design
  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Reparaties en onderhoud kunnen veel gemakkelijker en sneller worden uitgevoerd
  • Geschikt voor metrische uitsparingen
  • Borgmoer is inbegrepen

QVT-CLICK (IP54)

  • Snelle en eenvoudige montage vanaf de voorzijde
  • Compact design
  • Doorvoeren van geprefabriceerde kabels
  • Behoud van de fabrieksgarantie op kabels
  • Reparaties en onderhoud kunnen veel gemakkelijker en sneller worden uitgevoerd
  • Voor wanddikte 1 - 2,5 mm, QVT-CLICK 16/ QVT-CLICK 20 voor wanddikte 1,5 - 2,5 mm
  • Maten 16 en 20 insteekbaar en schroefbaar

 

Bekijk het brede assortiment van icotek

Het brede assortiment aan deelbare wartels maakt icotek uniek. Hiermee worden er veel oplossingen geboden waarbij je nooit je kabels door hoeft te knippen om ze ergens doorheen te voeren. De connector kan je aan de kabel laten zitten. Dit is eenvoudig én je behoudt zo de garantie op je kabels. Alle wartels zijn direct uit voorraad leverbaar. Grotere aantallen of een speciale uitvoering nodig? Neem dan contact met ons op.

Stel je eigen deelbare wartel samen

Via de online configurator van icotek stel je eenvoudig jouw eigen deelbare wartel samen.

Vraag een gratis icotek sample kit aan

Daarnaast is het mogelijk om de deelbare wartels of andere producten van icotek gratis uit te proberen. Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Webinar: Zou jij je noodstopschakelaar met je leven vertrouwen?

Zou jij je noodstopschakelaar met je leven vertrouwen?

De noodstopschakelaar is ontworpen als een secundaire veiligheidsmaatregel. De noodstopschakelaar voorkomt dat de machine de gebruiker verwondt als de primaire veiligheid niet voldoende is of als alle andere veiligheidsmaatregelen falen. Daarom zal een defect in een noodstopschakelaar waarschijnlijk leiden tot een rampzalige situatie.

IDEC organiseert aanstaande donderdag 30 juli een gratis webinar waarin de mogelijke storingen van de noodstopschakelaar worden besproken en hoe deze verholpen kunnen worden.

Schrijf je gratis in voor het webinar en leer over situaties waarin jouw noodstopschakelaar kan falen en hoe je eenvoudig een potentieel gevaarlijke situatie kunt verhelpen.

Datum: donderdag 30 juli 2020

Tijd: 11:00-11:45

Taal: Engels

Video: hoe bescherm je machines tegen elektromagnetische storingen?

EMC van icotek

In de industriële procestechniek is beveiliging tegen storingen voor elektrische installaties steeds belangrijker. Met name bescherming tegen elektromagnetische storingen is cruciaal. Bij zowel geleide als ongeleide EMC-storingen bieden de EMC-KEL kabeldoorvoerframes en de EMC-KVT-DS kabelwartel van icotek een effectieve manier om deze storingen te voorkomen. Hiermee bieden we een alternatief voor conventionele EMC-kabelwartels - met name bij het geleiden van kabels met connectoren.

De EMC kabelframes van icotek zijn verkrijgbaar bij CC Nederland.

ILME CX 36 IF/M: nieuwe signaalmodule voor connectoren

ILME signaalmodule

Onderzoek naar het hoogst mogelijke aantal contacten in de meest compacte ruimte is een drijvende kracht achter de huidige behoeften van de industrie. Industriële connectoren volgen deze trend, in het bijzonder de modulaire reeksen die van nature voorop lopen in de innovatie.

De ILME MIXO-serie van modulaire eenheden wordt nog steeds verrijkt met nieuwe modules, de nieuwste toevoeging is het CX 36 IF/M krimpcontact: een oplossing die is ontworpen voor de automatiseringsindustrie en die zich richt op de reikwijdte van de signaaloverdracht.

Meest efficiënte installatie op robots

Met een vermogen van 4 A, 32 V, 0,8 kV, 3 en met zijn 36 polen in een enkele module heeft de CX 36 IF/M een hoge contactdichtheid die het mogelijk maakt om montageruimte te besparen en deze in meerdere en flexibele toepassingsmogelijkheden in te zetten. In combinatie met andere MIXO-modules garandeert het de meest efficiënte installatie op robots of andere implementaties.

Het brede scala aan krimpcontacten, zoals gedraaide of gestanste vergulde, verzilverde of speciaal behandelde HNM-contacten voor maximaal 10.000 matten (samen met speciale frames), vergroot je installatiemogelijkheden.

Modulaire stekkers: alles-in-één-oplossing voor verwisselbare onderdelen

ILME MIXO modulaire stekker

Modulaire stekkers worden vaak ingezet op verwisselbare onderdelen van machines. Denk aan verpakkingsmachines, interne transportsystemen, voertuigen en kermisattracties. Het grote voordeel aan een modulaire stekker is dat er verschillende signalen in één stekker worden gecombineerd. Als je voor elk signaal een aparte stekker moet loskoppelen, ben je behoorlijk lang bezig.  Met een modulaire stekker hoef je er maar één te ontkoppelen. Daarnaast hoeft er ook maar één bewerking te worden gedaan om de behuizingen te monteren. Dit is tijdbesparend en mooier. De mogelijke signalen zijn erg divers. De opbouw van een modulaire stekker kan dus ook sterk verschillen. In dit artikel lees je meer over hoe je een modulaire stekker opbouwt en welke mogelijkheden er zijn bij CC Nederland.

Modulaire binnenwerken: het hart van de stekker

De MIXO-serie van ILME is een systeem van modulaire binnenwerken voor speciale toepassingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de traditionele ILME-behuizingen. Elke behuizing kan verschillende soorten aansluitingen bevatten. De MIXO-serie is namelijk een open verbindingssysteem.

Je hebt enorm veel vrijheid en mogelijkheden als gebruiker bij het samenstellen van je modulaire stekker. Zo heb je de keuze uit een reeks van bijna 40 modules voor elektrische voeding, datatransmissie, optische signalen of perslucht (tot 8 bar). Het modulebereik wordt continu uitgebreid, waardoor steeds nieuwe configuraties kunnen worden gerealiseerd.

Meer over de MIXO-serie zie je in onderstaande video.

Hoe is een modulaire stekker opgebouwd?

Een complete modulaire connector bestaat uit een stekkerhuis (het buitenste koppelbare deel), het binnenwerk (twee frames gevuld met modules) en een aanbouw- of opbouwhuis (het vaste deel aan de machine). Bij het opbouwen van je modulaire stekker selecteer je eerst de modules; welke signalen moeten er door de connector heen? Dan kan je je nog afvragen of het in de toekomst eventueel uitgebreid moet worden. In dat geval neem je een extra moduleplaats die je opvult met een dummy. Zodra je weet hoeveel modules je nodig hebt, weet je ook welk frame je nodig hebt en welke behuizingen.

Vervolgens bouw je de modules in het frame. De modulen worden eenvoudig middels een zwaluwstaart aan elkaar gekoppeld en vormen zo een compact stevig blok. Als de modules zijn geplaatst en vergrendeld, kan de connector in de behuizing geplaatst worden. De binnenwerken passen in iedere behuizingsserie van ILME.

Uit welke modules kan ik kiezen?

Contactmodules

Modulaire contactmodules kies je o.b.v. het aantal ampère of kabeldiameter. De contactmodules, voor hoofdstroomcontacten, gaan tot 200 A. De zwaarste module, van 200 A, bestaat uit een krimpverbinding en wordt dus met een krimptang gemonteerd. De module van 40 A is een twee- of driepolig binnenwerk. Deze kan met een inbussleutel worden aangedraaid. De vijfpolige module van 16 A is verkrijgbaar met een veerklemuitvoering of als SQUICH-variant. 16 A is er ook als 6-polige module met krimpverbinding. Meer contacten nodig? Neem dan de CX12, tot 10 A; een 12-polige stekker met krimpverbinding. Het grote voordeel van een krimpverbinding is dat je veel contacten kwijt kan op een klein oppervlak.

Modules voor dataverbinding

Binnen je modulaire stekker is er ook ruimte voor modules die dataverbindingen verzorgen. De RJ45 is een ethernetconnector. Deze bestaat uit drie onderdelen: de connector (female-female), het omhulsel (male) en de interne RJ45 connector met IDC aansluiting (aan te sluiten zonder gereedschap). De Gigabit module is bedoeld voor een zeer snelle signaaloverdracht. Deze heeft een krimpverbinding. Verder behoren modules met een USB-aansluiting en een RS485-aansluiting tot de mogelijkheden.

Pneumatische module

De luchtmodules worden gekenmerkt door hun blauwe kleur. Er kan een verbinding gemaakt worden tot 8 bar/116 psi. Ze beschikken over twee of drie luchtkamers. Luchtcontacten met een diameter van 1,6 tot 4 kan je in de driepolige module kwijt. Diameters 6 zijn geschikt voor de tweepolige module.

Let op: de genoemde diameters hebben hierbij altijd betrekking op de inwendige maat van de luchtslang. Gebruik je de verkeerde diameter, dan heb je de kans dat je luchtslangen scheuren. Bij Festo zijn grijze slangen met interne gekalibreerde diameters en de blauwe slangen met extern gekalibreerde diameters.

De pneumatische modules zijn verkrijgbaar met een zelfsluitende afsluitklep. Als je de modulaire stekker lostrekt, wil je voorkomen dat hij in de rondte vliegt. Er staat immers continu luchtdruk op. Met een afsluitklepje wordt de module gesloten als je de stekker loskoppelt.

Overige modules

Heb je de module die jij nodig hebt er nog niet tussen zien staan? Neem dan een kijkje bij de speciale modules.

Frames: vijf verschillende grootten

Er zijn vijf verschillende frames beschikbaar: voor 1, 2, 3, 4 of 6 modules. Welke je nodig hebt hangt af van de bouwgrootte van de connector. De frames bepalen de bouwvorm voor de behuizingen. De framegrootten komen overeen met de bouwvormen (6-, 10-, 16- en 24-polig) van de behuizingen.

Kenmerken van de ILME MIXO-frames:

  • Vaste metalen frames (geen scharnier)
  • Geïntegreerde aardverbinding
  • Mogelijkheid tot montage van female en male modules op hetzelfde frame
  • Wanneer twee of meer identieke connectoren van de MIXO-serie worden gebruikt, kunnen codeerpinnen een verkeerde koppeling voorkomen

Let op: kijk goed hoeveel moduleplaatsen je nodig hebt, want sommige modules nemen meerdere moduleplaatsen in. Koop liever een te groot frame, want plaatsen die je over hebt kan je altijd nog opvullen met de dummy module.

Alle voordelen van een MIXO modulaire stekker op een rijtje

Alles-in-één-oplossing

De modulaire stekker is één stekker met een binnenwerk dat alle benodigde modules bevat. Diverse signalen, dataverbindingen en luchttoevoer kan je hierin samenbouwen! Met één stekker kan je dus je machineonderdelen ontkoppelen.

Contacten blijven toegankelijk

Het modulaire systeem maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de contacten die in het frame zijn geplaatst. Wel zo handig als een contact toe is aan vervanging! Hiervoor hoef je niet de gehele connector te demonteren.

Ruimtebesparing

Je bespaart ontzettend veel ruimte in je toepassing. Anders gebruik je immers voor elke verbinding een andere connector. Nu kan je alles in één stekker kwijt en zijn er minder bewerkingen nodig om de connector te monteren. Bovendien heeft dit een esthetisch voordeel: het ziet er netter uit.

Geldbesparing

Uiteindelijk is het gebruik van een MIXO modulaire stekker ook goedkoper, omdat je minder onderdelen nodig hebt. Behuizingen zijn vaak het duurste en daarvan heb je er nu slechts één nodig.

Flexibel

Je kan een frame opvullen met een dummy, zodat je deze later eventueel nog kunt uitbreiden. De dummy vervang je dan voor de gewenste module. Je kan je modulaire stekker dus flexibel aanpassen en je bent voorbereid op de toekomst.

Vast frame en zwaluwstaartverbindingen

MIXO modulaire stekkers hebben één vast frame (zonder scharnierfunctie) en de modulen zitten onderling aan elkaar vast met zwaluwstaartverbindingen, wat het een stevig geheel maakt. Je schuift je modules in elkaar en je creëert een vast blok, wat je makkelijk in het frame zet en vergrendelt met de verbindingsclips. Een vergelijkbaar systeem als de HAN Modulair heeft daarentegen een scharnierframe, waar de modules los in worden gelegd.

Scroll to top