EMC kabeldoorvoer

EMC kabeldoorvoer

De industriële procestechnologie vraagt om een toenemende beveiliging tegen storingen voor elektrische MCR-installaties (meten, regelen, regelen). Bijzondere nadruk wordt gelegd op het afleiden van elektromagnetische storingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen screeninggerelateerde en aan het veld gerelateerde storingen.

De screeningssgerelateerde storing wordt rechtstreeks gestuurd van de storingsbron naar de kabelafscherming van de voedings- of signaalkabels. Vervolgens wordt het naar het gevoelige apparaat gestuurd. Alle capaciteits- en inductieve invloeden van elektrische of magnetische velden worden in het veld gebonden storingen genoemd. Lees meer

Lees meer

Lees meer

In het veld gebonden storingen zijn bijvoorbeeld als een elektromagnetisch veld van een kabel van de storingsbron naar het gevoelige apparaat overdraagt en daar ontvangen wordt.

Een groot contactoppervlak van de kabelafscherming voor de afleiding van de interferentie naar een geleidende behuizingswand in combinatie met de afscherming van de binnenzijde van de behuizing biedt over het algemeen een goede oplossing voor beide soorten interferentie.

Zowel bij screenings- als bij in het veld gebonden storingen biedt ons kabeldoorvoersysteem EMC-KEL een effectieve manier om deze storingen om te leiden en te blokkeren. Ook biedt het een economisch alternatief voor dure EMC-kabelwartels.

De kabeldoorvoerframes EMC-KEL-U en EMC-KEL-E zijn gebaseerd op de ICOTEK producten KEL-U en KEL-E. Door een geleidend oppervlak kunnen storingen in de kabelafschermingen van de schakelkast gemakkelijk worden afgevoerd. In het veld gebonden verstoringen worden afgeleid door de metallisatie. Tussen de EMC-KEL en de metalen wand is een geleidende vlakke pakking (meegeleverd) gemonteerd. Het flensoppervlak op de metalen wand moet vrij zijn van verf!

Voordelen

  • Zowel geleide als in het veld gebonden storingen kunnen op betrouwbare wijze worden omgeleid.
  • Zeer aantrekkelijk en krasbestendig oppervlak
  • Contact opnemen met de kabelafscherming over 360°.
  • Gegoten die volledig van geleidend elastomeer zijn gemaakt.
  • Hoge kabeldichtheid
  • Zeer goede dissipatie waarden
  • Zeer goede afschermende werking met betrekking tot EMC spanning

Door het gebruik van ICOTEK-trekontlastingssystemen kan je snel kabels volgens de veiligheidsnorm EN 62444 assembleren, organiseren en vastzetten. De systemen kan je gebruiken voor het organiseren en beveiligen van kabels in machines, schakelkasten, behuizingen en dynamische sleepkettingen. Door de grote verscheidenheid aan montage-eisen variëren de opties van DIN-rail-snapmontage, C-rail tot schroefmontage.

De trekontlastingsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De kabeldichtheid kan aanzienlijk worden verhoogd door het gebruik van afstandhouders voor meerlagige montage.

De bevestiging van de kabels gebeurt snel en voordelig met standaard kabelbinders. De vorm van de trekontlasting houdt de kabelbinder en de kabel stevig vast.

Vraag een gratis ICOTEK sample kit aan

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Scroll to top