Hold to Run schakelaars

Hold to Run schakelaars

IDEC
Dé specialist in Hold to Run schakelaars

Dient er een machine ingesteld te worden waarbij de operator in de gevarenzone aanwezig is? Dan zijn deze Hold to Run schakelaars van IDEC de oplossing om bescherming te bieden tegen de gevaren tijdens het instellen. Het zijn vrijgaveschakelaars die de veiligheid van het bedieningspersoneel verzekeren doordat een tijdelijke noodstop gegenereerd kan worden.

IDEC biedt ook uitzonderlijke ergonomische handgrepen die vooraf uitgerust zijn met schakelaars. De handvatten zijn er in 2 versies: een duimgreep en een handpalmgreep, die kunnen worden aangepast met indicatielampjes, sleutelschakelaars of drukknoppen.

Bij CC Nederland is het grootste aanbod IDEC Hold to Run schakelaars uit voorraad verkrijgbaar. Bovendien bieden wij altijd persoonlijk advies over de aanschaf van de juiste schakelaar en technische support.

Lees meer

Lees meer

Een Hold to Run schakelaar wordt ook wel greepschakelaar, dodemansknop, dodemansschakelaar, enable switch of vrijgaveschakelaar genoemd. 

De schakelaar heeft drie standen: OFF-ON-OFF. De machine kan alleen bestuurd worden in de tweede middenstand, als de schakelaar lichtelijk is ingedrukt. Wanneer de bediener in paniek is of verkrampt zal de schakelaar helemaal worden losgelaten (stand 1) of helemaal worden ingedrukt (stand 3), waardoor de machine of het proces naar een veilige toestand gaat. De schakelaar heeft een ergonomisch design voor het gemak van de operator.

Wanneer de schakelaar direct van stand 3 naar stand 1 gaat, zal de machine niet aangaan in de tweede middenstand. De schakelaar is bovendien van dubbele veiligheidscontacten voorzien, dus zelfs als een van de contacten niet functioneert door vastlassen of een kortsluiting kan het andere contactpunt nog steeds de werking van de machine uitschakelen.

IDEC's vrijgaveschakelaars zijn er in alle verschillende vormen en maten voor al uw toepassingen. Dankzij een doordachte ergonomie wordt de kracht om stand 2 (activeringsfunctie) of stand 3 (uit-functie) te bereiken aangepast aan de interactieve methode: lichte kracht voor een vinger of een hogere kracht voor de handpalm.

Specificaties

  • Ergonomisch design
  • Verkrijgbaar met extra drukknop of noodstop
  • OFF-ON-OFF

Toepassingen

  • Machines waarbij zicht op het product van belang is;
  • Onderhoud en revisiewerkzaamheden waarbij de machine moet bewegen;
  • Schoonmaakwerkzaamheden waarbij de machine moet bewegen;
  • Inbedrijfstellen van een robot.
Scroll to top