Kabelmanagement


ICOTEK ontwikkeld al meer dan 20 jaar met succes innovatieve systemen voor kabeldoorvoer en EMC-kabelafscherming. Talrijke patenten en certificeringen zijn zowel een stimulans als een ambitie voor ICOTEK. Het zijn slimme oplossingen voor het efficiënt managen van kabels met en zonder connectoren, EMC-afscherming en trekontlastingen.

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen.

Vraag hier een gratis ICOTEK sample kit aan

Lees meer

Onze kabelsystemen

Deelbare kabeldoorvoer systemen KT en QT

De deelbare kabeldoorvoersystemen uit de KT en QT serie zijn ideaal voor het doorvoeren van voor geconfectioneerde kabels met een connector, zonder dat de connector afgeknipt hoeft te worden. De KT en QT serie bestaan uit kabeldoorvoer frames en -platen, wartels en tulen die perfect op elkaar aansluiten. De KT serie beschikt over een hogere IP waarde en betere trekontlasting, gelijk aan de standaard kabelwartel (NORM DIN EN 62444), dan de QY serie.

 

Deelbare kabelwartels

Binnen ons assortiment hebben wij diverse uitvoeringen van deelbare wartels voor het doorvoeren van een enkele kabel met connector. Ook deze wartels zijn verijgbaar in een KT en QT uitvoering. Het verschil tussen de KT en QT serie zit hem in de dikte van de tule.

 

Kabeldoorvoerplaten

Voor het doorvoeren van kabels zonder een connector zijn onze kabeldoorvoerplaten ideaal. Deze zijn verkrijgbaar in vele maatvoeringen en met een ronde, vierkante of rechthoekige vorm. Het voordeel van het gebruik van een kabeldoorvoerplaat is de grote dichtheid van kabels, waardoor veel kabels op een klein oppervlak kunnen worden doorgevoerd. Met behulp van een kabeldoorvoerplaat bespaar je veel tijd bij het maken van uitsparingen ten opzicht van uitsparingen bij het gebruik van een standaard kabelwartel.

 

Kabeldoorvoeren Flexibel

In ons assortiment flexibele kabeldoorvoeren vind je vier varianten: de KEL-SCDP (IP65), KT-DPF- (IP66/68), KEL-ULTRA flex (IP66) en KEL-JUMBO flex (IP54) doorvoeringen. De KEL-SCDP is geschikt voor kabels van verschillende kabeldiameters. Afhankelijk van de benodigde diameter kies je de geschikte KEL-SCDP kabeldoorvoer. Het enkele cirkelvormige membraan kan worden losgemaakt om tot de gewenste diameter te komen. De KT-DPF-doorvoeringen zijn geschikt voor een breed scala aan kabeldiameters, namelijk van 25 tot 115 mm. Dit is een groot voordeel als de exacte kabeldiameter niet vooraf bekend is. De KEL-ULTRA flex is ontworpen als een kabeldoorvoer tule voor grote, moeilijk te hanteren kabels of leidingen. De KEL-JUMBO flex is een extra grote flexibele kabeldoorvoertule voor kabels zonder connectoren met een diameterbereik van 27 - 68 mm. 

 

Kabeltrekontlasting

Door gebruik te maken van ICOTEK kabeltrekontlastingen kan de gebruiker snel kabels monteren, organiseren en van trekontlasting voorzien volgens EN 62444. De systemen kunnen worden gebruikt voor het ordenen en vastzetten van kabels in machines, schakelkasten, behuizingen en dynamische trekkettingen. Door de grote verscheidenheid aan montagevereisten variëren de opties van DIN-rail snap-montage, C-rail tot schroefbevestiging.

De trekontlastingsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De kabeldichtheid kan aanzienlijk worden verhoogd door gebruik te maken van afstandhouders voor meerlaagse montage. 

 

Borsteldoorvoer

In ons assortiment vind je ook kabeldoorvoeroplossingen met borstelafdichting, zoals borstelplaten en borstelstroken. De borstelafdichtingsoplossingen zijn bedoeld voor stof- en vuilafstotende kabeldoorvoer van leidingen met of zonder voorgemonteerde connectoren. Ideaal voor toepassingen waar geen hoge afdichtingsgraad vereist is. 

De borstelafdichtingen maken een verminderde luchtstroom mogelijk, terwijl het stof en grotere deeltjes worden gefilterd. Thermische bescherming en visuele afscherming zijn bijkomende voordelen. ICOTEK borstelplaten beschermen de kabels ook tegen slijtage door de scherpe randen van de uitsparing.

 

EMC klemmen

De ICOTEK EMC-producten bieden een goede oplossing voor het maken van verbindingen tussen kabelafscherming en behuizing met een lage weerstand. De afschermingsklemmen zijn eenvoudig te gebruiken en effectief in het aarden van enkele kabelafschermingen. Door het speciale ontwerp zijn de klembereiken zeer groot terwijl de afmetingen relatief klein zijn.

 

EMC kabeldoorvoeren

De kabeldoorvoerframes EMC-KEL-U en EMC-KEL-E zijn gebaseerd op de ICOTEK producten KEL-U en KEL-E. Door een geleidend oppervlak kunnen storingen in de kabelafschermingen van de schakelkast gemakkelijk worden afgevoerd. In het veld gebonden verstoringen worden afgeleid door de metallisatie. Tussen de EMC-KEL en de metalen wand is een geleidende vlakke pakking (meegeleverd) gemonteerd. 

 

CONFiX beschermslang

De CONFiX beschermslang is speciaal ontworpen voor het beschermen van kabels. De gegolfde buizen CONFiX WS zijn ideaal als kabelgeleiding om kabels te beschermen tegen machinebeschadiging of bepaalde weersinvloeden. Daarnaast biedt ICOTEK de deelbare gegolfde buizen CONFiX WST aan voor het leggen van voorgeklemde kabels met de bijbehorende slangklemmen CONFiX SH.

 

Schakelkast toebehoren

Ons assortiment schakelkast toebehoren omvat diverse producten zoals:

  • Wartelplaten met voorbewerkte uitsparingen voor ICOTEK producten.
  • Standaard flensplaten voor bekende schakelkast leveranciers zoals Rittal, Hoffman en vele anderen.

Voor veel klanten is het maken van een rechthoekige uitsparing een tijdrovende zaak. ICOTEK heeft kant en klare flens/wartel platen van diverse kasten fabrikanten. Door het aanschaffen van een kant en klare plaat is het toepassen van ICOTEK nog eenvoudiger.

 

Vraag een gratis ICOTEK sample kit aan

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Scroll to top