Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 20 mei 2024

Kabeldoorvoer cleanroom

Kabeldoorvoer cleanroom

Een cleanroom is een ruimte met een extreem lage concentratie aan zwevende deeltjes. Luchtdeeltjes zijn alle deeltjes en stoffen die in de lucht zweven en voor het grootste deel niet met het blote oog te zien zijn. icotek kabelinvoersystemen voor cleanrooms zijn geschikt en gecertificeerd voor klasse 1 volgens ISO 14644-1.

Dergelijke cleanrooms zijn nodig waar in de omgevingslucht aanwezige deeltjes de productie zouden verstoren. Dit is bijvoorbeeld het geval in de medische technologie, de productie van halfgeleiders, de microsysteemtechnologie, de farmacie, de ruimtevaarttechnologie of de optica. Ook bij medisch onderzoek zijn cleanrooms nodig.

Cleanrooms worden ingedeeld in klassen volgens ISO 14644-1 volgens ISO 1 t/m 9. De afzonderlijke cleanroomklassen mogen slechts een bepaald aantal deeltjes van een gespecificeerde grootte bevatten. De deeltjesconcentratie wordt beschouwd per m³ lucht. ISO 1 bevat de strengste specificaties, voor ISO 9 de laagste specificaties.

Alle icotek kabelinvoersystemen voor de cleanroom getest en gecertificeerd door de Fraunhofer IPA zijn geschikt en gecertificeerd voor klasse 1 volgens ISO 14644-1!

Scroll to top