HD wandkasten RVS

HD wandkasten RVS

Wil je de RVS kast eenvoudig aan de wand monteren? Dat kan! CC Nederland biedt namelijk een breed assortiment RVS wandkasten aan. Speciaal voor de voedingsindustrie vind je in ons assortiment RVS wandkasten de ILINOX® QLSE serie en de ILINOX® QSH serie. Bovendien zijn er speciale HD toebehoren te verkrijgen, zoals regendaken en overdeuren.

Wij bieden altijd persoonlijk advies over de aanschaf van de juiste schakelkast en daarna technisch support.

Uniek in heel Nederland: het is bij ons al mogelijk is om vanaf één stuk is een RVS maatwerk kast te laten produceren!

Lees meer

Onze HD Wandkasten RVS

In ons assortiment wandkasten wordt onderscheid gemaakt tussen de ILINOX® QLSE- en de QSH- serie. De wandkasten uit beide series zijn beschikbaar in een ruim aantal afmetingen. 


RVS wandkasten voor de voedingsindustrie

HD RVS schakelkasten zijn speciaal gemaakt voor toepassing in de voedingsindustrie. HD staat voor Hygiënisch Design. De siliconen afdichtingen kunnen makkelijk worden schoongemaakt, doordat deze kunnen worden uitgenomen. Er wordt siliconen gebruikt in plaats van rubber of polyurethaan, omdat het beter bestand is tegen de agressieve reinigingsmiddelen die gebruikt worden in de voedingsindustrie. Hierdoor gaat het veel langer mee en worden onnodige lekkages voorkomen.

Verder zijn er geen openingen of gaatjes in het materiaal en is er overal genoeg ruimte om het goed schoon te kunnen maken. Bovendien is het dak van een HD RVS schakelkast hellend, waardoor er een optimale afwatering is en er geen stof- of vuilophoping kan voorkomen.


Wandkasten die voldoen aan de EHEDG richtlijnen

Specifiek voor de HD wandkasten uit de QSH-serie geldt dat de siliconen afdichtingen van de HD wandkasten de kenmerkende blauwe kleur RAL5010 hebben en dat de wandkasten IP69K zijn afgedicht, conform de EHEDG richtlijn. Zo kunnen deze gemakkelijk gedetecteerd worden wanneer er delen onverhoopt in het product komen. Verder zijn er zowel bij de QSH- als QLSE-serie geen openingen of gaatjes in het materiaal en is er overal genoeg ruimte om het goed schoon te kunnen maken. Bovendien is het dak van een HD RVS schakelkast hellend, waardoor er een optimale afwatering is en er geen stof- of vuilophoping kan voorkomen.

De kasten zijn verkrijgbaar in AISI304 of in AISI316L en zijn standaard leverbaar in diverse maten. Door middel van maatwerk is iedere gewenste maat of bewerking mogelijk. 

Scroll to top