Nieuws

Machinebouw, een succesvolle beurs

Afgelopen dinsdag hebben we weer vele bezoekers mogen ontvangen op onze stand tijdens het Machinebouwevent in den Bosch. Vele klanten hebben advies ontvangen over Icotek kabeldoorvoersystemen, Ilinox rvs kasten, IDEC greepschakelaars, WERMA signalering en ILME connectoren. Wij kijken terug op een geslaagde beurs.

Industriële connectoren van CC Nederland: voor elke toepassing een meerpolige stekker

Industriële connectoren, ook wel meerpolige stekkers, komen in een breed scala aan toepassingen voor, van verpakkingsmachines tot windmolens en kermisattracties. Industriële connectoren zie je met name op machines die getransporteerd dienen te worden of die vaak afgebroken en weer opgebouwd worden. Ook komen meerpolige stekkers vaak voor op een machinedeel dat af en toe aan de machine gekoppe..

Weer een nieuw lid in het CC-team!

Vanaf heden zullen al onze pakketten en pallets met liefde verzameld en ingepakt worden door Jerry Mussche. “Welcome to the team Jerry!”
Wil je meer te weten komen over Jerry, klik dan hier.

Noodstopschakelaars van CC Nederland: compact en veilig

Noodstopschakelaars, ook wel E-stops genoemd, worden toegepast in allerlei soorten machines. De functie van de noodstopschakelaar is simpel: als er noodsituatie is, druk je op de knop en de machine stopt. Zo simpel als de functie is, zo streng zijn de eisen waaraan de noodstopknop moet voldoen. Het is immers een essentieel onderdeel in machines. Om verwondingen, let..

Signaaltorens voor procesbetrouwbaarheid en efficiëntie

Met behulp van signaaltorens kan je machines, processen of omstandigheden op een eenvoudige en vanzelfsprekende manier visualiseren. Bijvoorbeeld bij het sluiten van een deur, het melden van een machinefout of het weergeven van een status op de productielijn.

In de industrie, met name in de machinebouw en logistiek, kan je de productie veiliger en efficiënter maken door gebruik te mak..

CC Nederland en Blom Consultancy verbreden producten en diensten door samenwerking

Aarle-Rixtel, 16 2019 – WERMA Signaltechnik GmbH, CC Nederland en Blom consultancy gaan een partnerschap aan om maakbedrijven te ondersteunen in de implementatie en service van ANDON signaleringen en OEE/OLE continu verbeter oplossingen. CC Nederland is de Nederlandse distribiteur en een marktleider op het gebied van ANDON Signalering gecombineerd met OEE/OLE software. Blom Consultancy is de ..

Altijd veilig werken met een Hold to Run schakelaar

De Hold to Run schakelaar staat ook wel bekend als een enabling switch, dodemansknop of een vrijgaveschakelaar. De Hold to Run schakelaar zorgt ervoor dat de operator veilig kan werken in de gevarenzone van een machine, zonder dat deze uitgeschakeld hoeft te worden. Het gebruik van een Hold to Run schakelaar zorgt ervoor dat de machine stopt in geval van gevaar of een onvoorzien probleem.

..

De juiste keuze voor een RVS schakelkast

Bij CC Nederland zijn er verschillende soorten ILINOX® RVS schakelkasten te verkrijgen. Je kan elke ILINOX® schakelkast op maat maken! Hiervoor is geen minimale afname noodzakelijk. Dit unieke feit zorgt ervoor dat er voor elke situatie en toepassing een geschikte RVS schakelkast is. Welke RVS schakelkast het beste is voor jou hangt af van welk sta..

Tips voor installatie en onderhoud van je RVS besturingskast

RVS besturingskasten, ook wel rvs schakelkasten genoemd, zijn sterke besturingskasten van roestvaststaal met een zeer lange levensduur. Deze kasten worden veel toegepast in gebieden waar corrosiebestendigheid een belangrijke rol speelt, zoals in de genotsmiddelen- en voedingsindustrie. Ook worden ze toegepast wanneer er zware omgevingsomstandig..

Roestvaststaal als bescherming tegen roest

De grootste vijand van staal is roest. Kasten van roestvaststaal hebben een zeer lange levensduur en worden vooral toegepast in gebieden waar corrosiebestendigheid een belangrijke rol speelt. Toch kan er ook op een roestvaststaal roest ontstaan. Wat roest is en hoe staal roestvast wordt lees je in dit artikel.

Roest: de vijand van staal

Staal is veruit het meest gebruikte meta..