Kabeldoorvoer wartels KT

Kabeldoorvoer wartels KT

Door gebruik te maken van deelbare kabeldoorvoer wartels van ICOTEK kunnen kabels met diameters van 1 tot 35 mm snel in behuizingen, bedieningspanelen of machines worden ingevoerd. Deze worden afgedicht tot maximaal IP68 en UL NEMA 4X-classificatie voor bescherming tegen vocht en stof. Bovendien dienen de kabeldoorvoer wartels als trekontlasting op de kabels. De deelbare kabeldoorvoer wartels maken een snelle en eenvoudige montage mogelijk, wat ideaal is voor o.a. retrofits en onderhoud.

De ICOTEK deelbare kabeldoorvoer wartels maken de doorvoer van connectorkabels of complete kabelbomen mogelijk. In tegenstelling tot conventionele wartels hoeft de connector niet vooraf van de kabel te worden afgesneden en daarna opnieuw te worden aangesloten. Zo blijft de garantie van de kabel behouden én bespaart u veel montagetijd. Ook elektrische, pneumatische of hydraulische leidingen zonder connectoren en gegolfde leidingen en slangen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd en afgedicht met behulp van gedeelde kabeldoorvoer wartels. Daarnaast hebben de leidingen door het gebruik van deze doorvoer wartels direct een goede trekontlasting. Lees meer

Lees meer

Lees meer

Volledig deelbaar en gebruiksvriendelijk

Een snelle en eenvoudige montage is mogelijk dankzij het volledig deelbare systeem. Je plaatst een kabel in de doorvoertule die in één van de delen van de wartel zit. Vanwege het precieze klembereik van de kabeldiameters is doorvoertule nauwsluitend aan de ingebrachte kabel of slang. 

Afhankelijk van de grootte van de kabeldoorvoer wartel, kunnen één, twee of vier afzonderlijke doorvoertules worden geïnstalleerd. Door gebruik te maken van meervoudige doorvoertules, kunnen maximaal 16 kabels door één kabeldoorvoer wartel worden gevoerd. De twee delen kunnen eenvoudig aan elkaar worden gemonteerd, sommige zelfs zonder gereedschap. Voor het monteren van de doorvoer wartels kun je deze in de muur klikken of schroeven met een zeskantige borgmoer.

Grote verscheidenheid aan deelbare wartels

De verschillende uitvoeringen van de deelbare wartels bieden verschillende toepassingsmogelijkheden:

  • De nieuwe deelbare wartel KVT-ER biedt een hoge gecertificeerde beschermingsgraad tegen vocht en stof (IP66/IP68) dankzij een geïntegreerde afdichting. Hij biedt trekontlasting volgens de veiligheidsnorm EN 62444. De KVT-ER is beschikbaar voor metrische uitsparingen M25-M63.
  • De deelbare IP54-kabelwartel KVT is een ICOTEK-klassieker. Het kan gereedschapsvrij worden gemonteerd met KT-doorvoertules en worden gemonteerd op metrische uitsparingen M20-M63.
  • De deelbare wartel KVT 80 is geschikt voor frontale montage en heeft een diameter van 100mm. Hierdoor kan hij gebruikt worden om bijvoorbeeld een grote CEE-vorm stekker door te voeren.
  • De deelbare wartel KVT Snap is ideaal voor het doorvoeren van kabels met een grote connector. Voor montage heb je geen gereedschap nodig, omdat de delen simpelweg aan elkaar geklikt worden. Een fixatie met een borgmoer is niet nodig, maar wel mogelijk.
  • De haakse, deelbare wartel KVT-W90 maakt kabeldoorvoer mogelijk in een hoek van 90° ten opzichte van de behuizing of de machinewand. Het is ook bijzonder geschikt voor het doorvoeren van beschermslangen. Beschikbaar voor uitsparingen M32 en M50.
  • De zeer compacte deelbare kabelwartel QVT (IP54) monteer je gereedschapsvrij met QT-doorvoertules. Deze kan worden gemonteerd op metrische uitsparingen M16-M50. De QVT-serie wordt gekenmerkt door zijn lage montagehoogte en zijn extreem kleine structuur.
  • De deelbare wartel QVT-CLICK (M16 - M40) is ideaal voor montage zonder gereedschap doordat je deze rechtstreeks in de uitsparing kan klikken. Daarom is deze perfect geschikt voor onderhoud en retrofits.
  • De EMC-KVT (IP54) is gemetalliseerd (verzinkt) om een geleidend oppervlak te creëren. De eerste kabeldoorvoer (A) wordt gebruikt voor de trekontlasting en de afdichting van de kabelmantel. De tweede doorvoerisolator (B) maakt contact met de afscherming van de kabel, volledig rondom.

Optionele accessoires: voor deelbare kabelwartels biedt ICOTEK speciale deelbare moeren en speciale borgmoeren die geschikt zijn voor het doorvoeren van D-Sub-, DVI-, patch-, USB-, VGA- of PROFIBUS-connectoren.

Getest en gecertificeerd

De deelbare wartels van ICOTEK voldoen aan belangrijke keurmerken en veiligheidsnormen zoals de UL94-V0, IP & UL-classificatie bescherming, UL-erkend en DNV-GL. Verder zijn ze dankzij de ECOLAB-certificering bestand tegen reinigingsmiddelen en UV-bestendigheid. Tevens voldoen de oplossingen ook aan de Europese spoorwegnorm EN 45545-2 voor brandveiligheid. De conclusie is dat de oplossingen geschikt zijn voor verschillende industrieën.

Vraag een gratis ICOTEK sample kit aan

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Scroll to top