Kabeldoorvoer platen

Kabeldoorvoer platen

Met de op membraan gebaseerde doorvoerplaten kunnen kabels en slangen snel worden doorgevoerd in schakelkasten, panelen of machines. Vervolgens worden deze afgedicht met gecertificeerde beschermingsklasse tot IP68 (conform EN 60529) en UL NEMA 4X (vlgs. tot UL50 E). De ICOTEK doorvoer platen zijn kosten-, ruimte- en tijdbesparende alternatieven voor traditionele kabelwartels.

In vergelijking met traditionele oplossingen, zoals standaard kabelwartels, wordt de dichtheid van de kabel aanzienlijk verhoogd. Bovendien is de vereiste montagetijd aanzienlijk korter in vergelijking met meerdere kabelwartels, omdat er slechts één uitsparing nodig is voor enkele tientallen kabels. Er hoeft slechts één doorvoerplaat te worden geïnstalleerd. Dit in combinatie met de ruimtebesparing maakt het de ideale oplossing voor een eenvoudige en betrouwbare kabeldoorvoer. Lees meer

Lees meer

Lees meer

De doorvoerplaten zijn verkrijgbaar in veel verschillende maatvoeringen, zowel rond als rechthoekig. Met een montagehoogte vanaf 4mm hebben ze een vlak design. Ze hebben een glad en egaal oppervlakte. Vuil- en stofophoping wordt daardoor voorkomen en hierdoor zijn de doorvoerplaten ook geschikt voor toepassingen in medische technologie, voedingsindustrie of cleanroom-ruimtes. Bovendien zijn ICOTEK doorvoerplaten bestendig tegen schoonmaakmiddelen (ECOLAB-gecertificeerd).

De doorvoerplaten bestaan uit een robuust hard frame van kunststof of metaal dat volledig is gegoten met elastomeer. Aan de voorkant van de doorvoerplaat zitten doorboorbare membranen voor verschillende kabeldiameters. Aan de achterkant zijn er conische vormen voor een dubbele afdichting van de kabels. Dit unieke conische ontwerp zorgt tevens voor een trekontlasting.

ICOTEK doorvoerplaten - snelle en eenvoudige installatie

Afhankelijk van het model kan deze worden bevestigd met schroeven, eenvoudig in de uitsparing worden geklikt zonder gereedschap of worden vastgezet met een borgmoer. De vereiste uitsparingen zijn M20 - M85 of komen overeen met standaard uitsparingen van een 16- en 24-polige connectoren. Het doorvoeren van de kabels in de plaat kan binnen enkele seconden worden uitgevoerd. Prik eenvoudig een klein gat in het dunne membraan en duw de kabel er doorheen.

Getest en gecertificeerd

De doorvoerplaten van ICOTEK voldoen aan belangrijke keurmerken en veiligheidsnormen zoals de UL94-V0, IP & UL-classificatie bescherming, UL-erkend en DNV-GL. Verder zijn ze dankzij de ECOLAB-certificering bestand tegen reinigingsmiddelen en UV-bestendigheid. Tevens voldoen de oplossingen ook aan de Europese spoorwegnorm EN 45545-2 voor brandveiligheid. De conclusie is dat de oplossingen geschikt zijn voor verschillende industrieën.

Vraag een gratis ICOTEK sample kit aan

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Scroll to top