Besturingstechniek

Besturingstechniek

Op het gebied van compacte PLC’s en HMI zijn we sterk in besturingen voor standalone machines. Kenmerkend is de eenvoudige programmering, indien gewenst helpen wij u graag op weg met de software. De compacte PLC’s van CC Nederland zijn op dit moment de snelste in hun klasse en de HMI touchpanels hebben een zeer hoge lichtintensiteit. De PLC’s en HMI touchscreens zijn beide te programmeren met de gebruikersvriendelijke software Automation Organizer.

Lees meer

De besturingssystemen van IDEC

De PLC's van IDEC

Het assortiment van CC Nederland is opgedeeld in compacte PLC’s en modulaire PLC’s van het A-merk IDEC. Daarnaast is er een alles-in-één-PLC verkrijgbaar, waarbij een PLC in het touchscreen is geïntegreerd. IDEC PLC’s staan bekend om de betrouwbaarheid, wereldwijde toepasbaarheid en eenvoudige programmering.


Compacte PLC: een brick type

Een compacte PLC wordt ook wel een brick type PLC genoemd. De FT1A-serie van IDEC bestaat uit compacte PLC’s die zijn voorzien van alle benodigde keurmerken (CE en UL). Hierbij horen ook alle scheepskeurmerken zoals ABS, DNV-GL, LR en NK. Dit maakt deze compacte PLC’s uitermate geschikt voor installaties aan boord van schepen. Daarnaast wordt de compacte PLC veel toegepast in tuinbouwmachines, verpakkingsmachines, metaalbewerkingsmachines, transportsystemen en farmaceutische machines. Vaak worden compacte PLC's gebruikt voor de aansturing van kleine standalone machines, die dus niet in een netwerk staan of waarbij geen hoge rekenkracht nodig is. 


Modulaire PLC: veel uitbreidingsmogelijkheden

De FC6A-serie bestaat uit modulaire PLC’s. Deze beschikken ook over meerdere communicatiemogelijkheden. De modulaire PLC’s zijn met kaarten uit te breiden. Voor zwaardere besturingsprocessen zijn deze PLC’s dus uitermate geschikt. Denk hierbij aan een gasdetectiesysteem of andere systemen waarbij een grote hoeveelheid data binnen moet komen. De PLC’s zijn ook uit te breiden met een HMI met webserver. Dit maakt het mogelijk om via een webbrowser de PLC aan te passen, monitoren en bedienen. Verder kan er een e-mailnotificatie worden ingesteld, bijvoorbeeld om een melding of een waarschuwing door te geven aan de gebruiker. 


Alles-in-één-PLC: bespaar ruimte, bedrading en tijd

De alles-in-één-PLC is een PLC met geïntegreerd touch panel. Zo kan de machine rechtstreeks worden bediend via het touchscreen. Hierdoor heb je niet langer een losse PLC en schakelkast of HMI nodig. De alles-in-één-PLC zorgt ervoor dat het programmeren, bedienen, monitoren en onderhouden van machines veel gemakkelijker wordt. Logboekgegevens kunnen eenvoudig worden opgeslagen met behulp van de geïntegreerde datalogging functie met behulp van een USB-geheugen. Programma’s kunnen hierdoor ook eenvoudig worden gewijzigd. Binnen de FT1A serie heb je de keus uit een kleuren LCD scherm of monochroom scherm


De HMI's van IDEC

IDEC heeft zich gericht op het brengen van slimme oplossingen voor de bewaking en controle van de productie-omgeving. Met behulp van de HMI's van IDEC wordt de interactie tussen mens en machine gemakkelijk gemaakt.


HMI Touchscreen: veelzijdige HMI met een slim ontwerp

Dankzij de komst van de IDEC HMI Touchscreens wordt programmeren een stuk gemakkelijker gemaakt. Drukknoppen en mechanische schelaars kunnen worden vervangen door deze innovatieve touchscreens. De HMI Touchscreens zorgen voor scherpe beelden met uitstekende zichtbaarheid. De schermen hebben hoge pixel resoluties in monochroom of 256 kleuren. Ruimte is vaak schaars. Hier wordt met het slanke ontwerp van de HMI Touchscreen op ingespeelt. De HMI Touchscreens van IDEC kunnen worden gebruikt als stand-alone controller of kunnen communiceren met IDEC PLC's en een breed scala PLC's van grote fabrikanten. De touchscreens zijn verbonden met alle apparatuur waardoor grafische gegevenspresentaties in de vorm van staafdiagrammen en meters kunnen worden weergegeven. 


Mobile HMI: draagbaar model met ergonomisch design

De Mobile HMI is draagbaar gemaakt om de toegankelijkheid en het gebruiksgemak te bevorderen. Het ergonomische design zorgt ervoor dat de Mobile HMI comfortabel in de hand ligt. Dit, in combinatie met het lichte gewicht (500g), maakt het mogelijk om lang met deze HMI te werken zonder dat vermoeidheid ontstaat. Het robuuste designkan een valafstand tot 1,5 meter aan zonder dat hij beschadigd raakt. Afhankelijk van de benodigde communicatie met de PLC is er een Mobile HMI met ethernet communicatie of met RS422/RS485 communicatie beschikbaar. Met één Mobile HMI kunnen meerdere machines worden bestuurd.

Scroll to top