Voetschakelaars

Voetschakelaars

Robuuste voetschakelaars voor industriële toepassingen.
BERNSTEIN, de marktleider op het gebied van machine voetschakelaars, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van zijn producten. Het brede scala aan modellen weerspiegelt de specialisatie van het bedrijf in voetschakelaars voor machines voor verschillende toepassingen.

Resistentie tegen extreme omstandigheden, extreem lange levensduur en mechanische stabiliteit zijn kenmerkende kenmerken van al onze producten en onderstrepen de marktpositie van BERNSTEIN als toonaangevende leverancier van industriële voetschakelaars.

De voetschakelaars voor machines, ook wel industriele pedaalschakelaars genoemd, zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. 

Lees meer

Gemaakt voor praktisch werk - voetschakelaars voor machines

Afgestemd op uw toepassingen – het modulaire voetschakelaarconcept van BERNSTEIN.

BERNSTEIN, de marktleider op het gebied van industriële voetschakelaars, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van haar producten. Het brede productprogramma aan uitvoeringen weerspiegelt de specialisatie van het bedrijf in voetschakelaaroplossingen voor verschillende toepassingen.

U vindt daarom modellen met een drukpunt, deze worden gebruikt waar een dubbele functie moet worden gebruikt met slechts één pedaal. Met hun blokkeerfunctie kunnen schakelaars met pedaalvergrendeling bescherming bieden tegen onbedoeld bediening ook bij invloeden van buitenaf zoals als zware trillingen. Voetschakelaars uitgerust met een bistabiele schakelfunctie maakt constante machine mogelijk; dus werking, zelfs nadat het pedaal is losgelaten, wat alleen onderbroken wanneer het pedaal opnieuw wordt bediend. Daarnaast kunnen de schakelaars worden uitgerust met vaste of scharnierende beschermkappen, scharnierende pedaalbeschermers of noodstopschakelaars voor handmatige bediening. Dit zorgt ervoor maximaal mogelijke veiligheid in alle werksituaties.

Dit ook geldt voor gebruik in een explosieve omgeving. BERNSTEIN biedt Ex voetschakelaars met Zone 1 en 2 goedkeuring. Specifieke schakeloplossingen demonstreren het praktische ervaring en behoeftegerichtheid van het bedrijf. Een in de behuizing geïntegreerde vermogensschakelaar, laat bijvoorbeeld een motor aansturen zonder extra schakelkast of aansluitbehuizing. Een voetschakelaar met variabele aansturing van stroom- en spanningsuitgangen met geïntegreerd Hall-element in het schakelelement, is beschikbaar voor continue besturingstoepassingen.

BERNSTEIN komt ook tegemoet aan de vraag naar snelle, eenvoudige inbedrijfstelling. Een productmodel met voorgemonteerde kabel en stekker biedt onmiddellijke hulp in ongecompliceerde toepassingen. De nieuwste ontwikkeling van BERNSTEIN is de eerste DGUV(BG)-goedgekeurde voetschakelaar. Het is een technologische verdere ontwikkeling van de klassieke voetschakelaar en is uniek op de markt.

Het uitgebreide productportfolio van BERNSTEIN biedt veiligheid in veel verschillende werksituaties – overal waar handmatige bediening om ergonomische of veiligheidsredenen niet mogelijk is. Weerstand, extreem lange levensduur en mechanische stabiliteit zijn karakteristieke kenmerken van al onze producten en onderstrepen de marktpositie van BERNSTEIN als toonaangevende leverancier van industriële voetschakelaars. Klantspecifieke versies van ons assortiment voetschakelaars beschikbaar zijn, adviseert ons team u graag.

Scroll to top