Noodstopschakelaars

Noodstopschakelaars

CC Nederland is de koning van de noodstopschakelaars! Geen andere leverancier biedt namelijk zo’n breed pakket aan noodstoppen. Bovendien zijn de meeste noodstopschakelaars voorzien van safe-break-action het unieke systeem dat de contacten bewaakt en afschakeld bij een defecte operator of contactblok. Bijne alle series zijn uit voorraad leverbaar.

Op onze webshop vind je IDEC noodstopknoppen. Deze staan erom bekend dat ze veilig, betrouwbaar en ergonomisch zijn. Alle noodstopschakelaars in ons assortiment zijn voorzien van de juiste certificeringen en keurmerken. De noodstopschakelaars van IDEC hebben het hoogste niveau van veiligheid. Zo hebben alle noodstopknoppen gedwongen contacten, conform IEC 60947-5-1. De noodstopschakelaars van IDEC zijn bovendien overal in de wereld toe te passen. Alle noodstopschakelaars van IDEC hebben namelijk zowel een draai- als een trek ontgrendeling.

Lees meer

Lees meer

De X6-serie bestaat uit relatief kleine noodstopknoppen. Als er weinig inbouwruimte is, zijn deze noodstoppen ideaal. Traditionele noodstopknoppen nemen aan de achterkant vaak veel ruimte in de machine in. Een groot voordeel van onze XA-serie (16 mm), XW-serie (22 mm) en XN-serie (30 mm) is dat deze over een compact contactblok beschikken, waardoor de inbouwdiepte minimaal is. Bovendien kunnen er meer contacten in dit blok verwerkt worden (maximaal vier contacten plus een ledaansluiting) dan in traditionele contactblokken. Wil je extra contacten toevoegen aan een traditionele noodstopknop, dan zal je een extra contactblok moeten toevoegen, wat nog meer ruimte kost.

 

Accessoires

Bij CC Nederland zijn ook accessoires verkrijgbaar voor de noodstopschakelaar, zoals opbouwkasten, markeerplaten en beschermkragen. Op noodstopknoppen met ledindicatie gaat er een lampje branden als de noodstop geactiveerd is. Zo kan snel en eenvoudig gedetecteerd en gesignaleerd worden welke noodstopschakelaar is geactiveerd. Als je kiest voor een knop zonder ledindicatie, kan je altijd een ledindicatiering toevoegen, ook als de constructie al af is.

Scroll to top