Nieuws

ICOTEK : hygiënische kabeldoorvoeren voor de voedingsmiddelen industrie

ICOTEK kabeldoorvoeren voedingsindustrie

Hygiënische kabeldoorvoeren voor de voedingsindustrie; innovaties van ICOTEK.

Met de op membraan gebaseerde hygiënische kabeldoorvoerplaten van ICOTEK kunnen tot 35 kabels of pneumatische slangen snel en ruimtebesparend in schakelkasten, panelen en machines worden doorgevoerd en afgedicht met gecertificeerde beschermingsklassen tot IP66 / IP68. De FDA-conforme hygiënische ICOTEK kabeldoorvoerplaten zijn kosten-, ruimte- en tijdbesparende alternatieven voor hygiënische roestvrijstalen kabelwartels.

Onze specialisten geven graag advies! Bel of mail ons gerust!

ICOTEK : alles over de supersnelle kabeldoorvoeren die je met één klik bevestigt

Gratis webinar ICOTEK kabeldoorvoeren

Op zoek naar een efficiënt alternatief voor conventionele kabelwartels? Op 20, 21, 27 en 29 april 2021 organiseerde ICOTEK een webinar over haar CLICK-systemen: supersnelle kabeldoorvoeren die je met één klik kan bevestigen.

In dit webinar vertelde ICOTEK je alles over haar CLICK-systemen. ICOTEK biedt sinds kort drie verschillende, ronde "CLICK"-producten aan. Deze CLICK-systemen vormen een efficiënt alternatief voor conventionele kabelwartels. Deze producten omvatten de gevestigde gespleten borstelplaat KEL-BES-S, de eenvoudig te monteren gespleten kabelwartel QVT-CLICK - beide geschikt voor het geleiden van kabels met connectoren - en de volledig nieuwe multi-membraan kabelinvoerplaat KEL-DPZ CLICK.

De "CLICK"-producten bieden door de twee verschillende montagemogelijkheden een hoge mate van flexibiliteit. Door de aard van de schroefdraad is het mogelijk al deze producten direct vast te klikken of met contramoeren te bevestigen.

Met de compacte en eenvoudig te installeren CLICK-systemen kunnen voordelige montagemogelijkheden in beperkte ruimtes worden geboden. Met onze compacte en hybride CLICK-producten kunnen kabels in bedieningspanelen, installaties en machines worden gelegd en afgedicht tot IP68 en van trekontlasting worden voorzien.

Uitbreiding KEL-DP serie en nieuwe EMC-schermklemmen voor gebruik op C-rails van ICOTEK

Nieuwe EMC-schildklemmen voor gebruik op C-rails

Uitbreiding KEL-DP serie van ICOTEK

Om ons nog meer te onderscheiden van onze concurrenten en om onze potentiële klanten en klanten een nog grotere verscheidenheid aan deelbare kabelinvoerplaten te kunnen bieden, hebben wij besloten de KEL-DP 25 met één, de KEL-DP 32 type A en B met 4 nieuwe configuraties uit te breiden! De KEL-DP heeft zich al vele jaren bewezen in de tot nu toe beschikbare afmetingen. Het is een volwassen product dat een zeer hoge verpakkingsdichtheid biedt en tegelijkertijd zeer eenvoudig te monteren is.

De KEL-DP 25 en 32 is alleen verkrijgbaar in de kleur grijs en in versie A (voor plaatdiktes van 1,5 tot 2,5 mm).

EMC-schermklemmen voor gebruik op C-rails

De recent geintroduceerde EMC-schermklemmen LFC-MSKL en LFC-SKL worden gebruikt voor montage met klemmen op C-rails.

De LFC maakt contact met de kabelafscherming direct op de C-rail. De bestaande kabelklem kan nog steeds worden gebruikt. De trekontlasting vindt plaats via de kabelmantel, omdat de afschermingsaansluiting niet is ontworpen voor mechanische belastingen. Het grote schermcontact en de trekontlasting zijn correct gescheiden. De schermklemmen van icotek van het type SKL / MSKL worden overal gebruikt waar de afscherming van afzonderlijke kabels met het aardpotentiaal moet worden verbonden.

De gereedschapsloze, plaatsbesparende montage en de hoge trillingsbestendigheid van de EMC-schermklemmen zijn van groot voordeel. De LFC heeft bovendien een groot klembereik van 3-30 mm en biedt een grote flexibiliteit. De LFC is geschikt voor montage op alle gangbare C-rails met een openingsmaat van 16-17 mm.

Vraag een gratis ICOTEK sample kit aan

Producten van ICOTEK uitproberen? Dat kan! Bij CC Nederland kan je een gratis sample kit aanvragen via dit formulier.

Meerpolige industriële connectoren, hoe kies je de juiste connector voor je toepassing

industriele-connector-meerpolige-heavy-duty

Industriële meerpolige connectoren, ook wel heavy duty connectoren, komen in een breed scala aan toepassingen voor, van verpakkingsmachines tot windmolens en kermisattracties. Industriële connectoren zie je met name op machines die getransporteerd dienen te worden of die vaak afgebroken en weer opgebouwd worden. Ook komen meerpolige connectoren vaak voor op een machinedeel dat af en toe aan de machine gekoppeld dient te worden. Bekijk ons volledige assortiment meerpolige connectoren.

Wij helpen met het samenstellen van de juiste meerpolige stekker

CC Nederland biedt het volledige assortiment industriële connectoren van ILME. Dit zijn hoogwaardige meerpolige stekkers die langdurig blijven werken. Het blijft echter een gevoelig punt in de installatie. Daarom is het belangrijk om de juiste connector te kiezen. In dit artikel lees je alles over de vele mogelijkheden die er zijn voor het samenstellen en kiezen van jouw meerpolige stekker. Liever direct advies? Start een chat met een van onze specialisten of stuur een mailtje naar info@ccned.nl.

 

Inhoudsopgave

  1. De opbouw van een industriële connector
  2. Wanneer een industriële connector essentieel is
  3. Zo kies je de juiste industriële connector
  4. Stap 1: Kies het binnenwerk van de meerpolige stekker
    1. MIXO: de modulaire binnenwerken van ILME
  5. Stap 2: Kies de behuizing o.b.v. de toepassing
    1. C-Type: de klassieker onder de behuizingen
    2. Corrosiebestendige constructies
    3. Waterdichte constructies
    4. Levensmiddelenindustrie
    5. Meerpolige stekkers in schakelkasten
    6. Meerpolige stekkers bij hoge temperaturen
    7. Theatertechniek
    8. Elektromagnetische compatibiliteit
    9. Groot en klein
  6. Advies op maat

 

1.    De opbouw van een industriële connector

Binnenwerk en behuizing

Een industriële connector is een verbinding op een machine of installatie die in en uit elkaar moet kunnen. De connector bestaat uit twee binnenwerken en bijhorende behuizingen die kunnen variëren in grootte. In het binnenwerk is ruimte voor diverse contacten. Daarom noemen we een industriële connector ook wel meerpolige stekker. De behuizing beschermt het binnenwerk tegen specifieke omstandigheden uit de omgeving waarin de industriële connector wordt geplaatst.

Een industriële connector gebruik je om machinedelen met elkaar te verbinden, maar bijvoorbeeld ook voor de verbinding tussen machine en voeding. Bij een statische toepassing is een meerpolige stekker niet nodig. Hierbij kan beter reguliere kabeldoorvoer door middel van o.a. frames, wartels en tulen worden toegepast.

 

2.    Wanneer een industriële connector essentieel is

Als je een deel van een machine aan een productielijn moet koppelen, dan doe je dit met een industriële connector. Als de productie voltooid is, koppel je de machine eenvoudig weer los. Daarnaast bouw je een machine vaak op voor een test in eigen huis voordat deze naar de klant getransporteerd wordt. De machine moet dus weer uit elkaar kunnen om op transport te gaan. Met een industriële connector is het geheel gemakkelijk uit elkaar te halen en opnieuw op te bouwen. Dit bespaart enorm veel montage- en installatietijd.

Op voertuigen, in de carrosseriebouw, worden industriële connectoren bijvoorbeeld veel gebruikt. Denk hierbij aan vuilniswagens, waarbij de vrachtwagen verbonden wordt met de achterlader. Een degelijke en robuuste verbinding is dan essentieel. Bouwliften maken ook vaak gebruik van meerpolige stekkers. Na elk bouwproject moet de lift immers weer uit elkaar gehaald worden. Hetzelfde geldt voor bouwinstallaties die verhuurd worden. Zo zijn er tal van toepassingen op te sommen.

 

3.   Zo kies je de juiste industriële connector

De keuze van de juiste industriële connector hangt sterk af van de toepassing. Daarnaast zijn eventuele externe factoren waaraan de industriële connector wordt blootgesteld van belang. Denk hierbij aan de omgeving, temperaturen en reinigingsmiddelen. CC Nederland heeft in haar assortiment daarom gekozen voor de meerpolige stekkers van ILME. In tegenstelling tot alternatieve merken zoals HARTING biedt ILME namelijk een breed scala aan meerpolige stekkers. Zo kan er voor elke specifieke toepassing een geschikte industriële connector gebruikt worden. Het samenstellen van de juiste industriële connector begint bij het kiezen van het binnenwerk.

 

4.    Stap 1: Kies het binnenwerk van de meerpolige stekker

Welk type binnenwerk het meest geschikt is voor jouw toepassing, hangt af van het gewenste aansluitgemak en de benodigde contactdichtheid. Ook de gewenste betrouwbaarheid van de aansluiting speelt een rol. Verder zijn natuurlijk de stroom (aantal ampère) en de kabeldiameters bepalend om de juiste grootte vast te stellen.

Het binnenwerk van een industriële connector bevat twee kanten: de male-kant en de female-kant. Hierbij zijn er verschillende soorten aansluitingen mogelijk, zoals een schroefaansluiting of een veerklem. Daarnaast zijn er meerpolige stekkers met een SQUICH®-aansluiting verkrijgbaar. Dit is een nieuwe snelle aansluittechniek waarbij geen gereedschap nodig is. Wanneer een sterke gasdichte verbinding benodigd is, kies je voor een connector met een krimpverbinding. Het voordeel van deze verbinding is dat je veel contacten op een klein oppervlak kwijt kan. In een krimpcontact maak je met een speciale krimptang een gasdichte verbinding.

4.1  MIXO: de modulaire binnenwerken van ILME

Standaard binnenwerken bestaan uit één blok waarop alle contacten gemonteerd worden. Met onze modulaire binnenwerken, de MIXO-serie van ILME, is het mogelijk om zelf de ideale meerpolige stekker samen te stellen. Het grote voordeel hiervan is dat je één meerpolige stekker kunt gebruiken waarvoor je in andere gevallen meerdere stekkers voor aan had moeten schaffen. MIXO is de gebruiksvriendelijke tegenhanger van Han-Modular® van HARTING. Bovendien is MIXO compatibel met Han-Modular®. Alleen het frame is hierbij anders. Het grote voordeel van MIXO is dat dit frame vele malen gebruiksvriendelijker is dan dat van Han-Modular®. Hulp nodig bij het samenstellen van jouw modulaire meerpolige stekker? Neem dan contact op met een van onze experts of lees onze blog hierover!

 

 

5.    Stap 2: Kies de behuizing o.b.v. de toepassing

De eerste stap in het kiezen van de juiste behuizing is het bepalen van de plaats op de machine waar de industriële connector bevestigd wordt. De industriële connector kan bijvoorbeeld aan de machine gemonteerd worden met een aanbouwhuis, ook wel chassisdeel genoemd. Ook kan de connector op de machine gebouwd worden met een opbouwhuis, bijvoorbeeld als het niet mogelijk is om een gat in de machine te maken. De warteluitgang zit dan aan de zijkant. Ook een zogeheten zwevende verbinding is mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van een stekkerhuis en een koppelhuis. Voor alle behuizingen zijn passende deksels beschikbaar, indien je ze wil afdekken wanneer ze niet in gebruik zijn.

De tweede stap is het kiezen van de stekker zelf. Deze is beschikbaar in twee varianten: met een haakse of met een rechte uitgang.

Last but not least zijn de omgeving en de toepassing van de meerpolige stekker sterk bepalend in de keuze voor de juiste behuizing. CC Nederland zet veel voorkomende toepassingen en de behuizingen die hierbij passen voor je op een rijtje.

5.1  C-Type: de klassieker onder de behuizingen

We beginnen het rijtje met een serie behuizingen die allround ingezet kan worden. Wanneer er een betrouwbare verbinding nodig is die makkelijk uit elkaar kan worden gehaald, is de C-Type-serie van ILME aan te raden. Deze aluminium serie is niet voor niks de klassieker onder de behuizingen. C-Type behuizingen zijn vergelijkbaar met de Han®-serie van HARTING, maar worden over het algemeen als beter en gebruiksvriendelijker beschouwd.

5.2  Corrosiebestendige constructies

Het komt vaak voor dat standaard aluminium industriële connectoren last hebben van corrosie. T-Type is een unieke serie behuizingen is volledig van kunststof gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat het corrosiebestendig is, in tegenstelling tot de mix van aluminium en nikkel die doorgaans voor behuizingen gebruikt wordt.

Voor de meest extreme omgevingen raden we de E-Xtreme® behuizingen aan. Deze behuizingen zijn voorzien van een titanium-plasmacoating, wat het de meest robuuste serie voor maakt. Zo is deze behuizing bestand tegen invloeden van zout, waardoor hij bijvoorbeeld toe te passen is in de zee- en havenbouw, strooiwagens en andere voertuigen die in aanraking komen met pekel.

Voor behuizingen die bestand zijn tegen chemische invloeden is de W-Type-serie beschikbaar. Doordat er een hoog gehalte aluminium is gebruikt voor deze behuizingen, is de kans op corrosie aanzienlijk kleiner. Ook de Viton® afdichtingen zijn bestand tegen veelvoorkomende chemicaliën.

5.3  Waterdichte constructies

In waterdichte constructies gebruik je de V-Type-serie of de waterdichte IP68-serie. De V-Type behuizingen hebben een hogere IP-waarde, de mate van waterdichtheid, namelijk IP67. Deze behuizing is dus beter bestand tegen vocht. De beugels, volledig gemaakt van rvs, trekken de afdichting namelijk strakker aan dan bij andere series het geval is. Waar de V-Type-serie beschikt over een hoge mate van waterdichtheid, gaat de IP68-serie nog een stap verder. Deze is met zijn IP-waarde van IP68 namelijk geschikt voor toepassingen onder water (tot maximaal één meter).

5.4  Levensmiddelenindustrie

Speciaal voor de levensmiddelenindustrie is er een hygiënevariant van de T-Type-Hygienic-serie. De afdichtingen die in deze behuizingen worden gebruikt, zijn bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Lees meer over deze speciefieke productlijn connectoren in dit uitgebreide artikel: Vernieuwde ILME T-Type Hygiënische connectoren een ander relevant artikel is CKH Hygienic: Connector voor voedingsmiddelenindustrie 

5.5  Meerpolige connectoren in schakelkasten

Voor een stekkerverbinding in een schakelkast is de COB-serie (Connector On Board) aan te raden. Omdat deze meerpolige stekkers worden toegepast in een beschermde omgeving is een beschermende robuuste behuizing niet nodig.

5.6  Meerpolige connectoren bij hoge temperaturen

Voor toepassingen waarbij de industriële connector wordt blootgesteld aan hoge temperaturen (tot 180°C) is er een speciale serie. Deze behuizingen zijn voorzien van een speciale coating en Viton® afdichtingen. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor industriële connectoren in de metaalindustrie.  

5.7  Theatertechniek

De LS-Type-serie bestaat uit zwartgekleurde behuizingen speciaal voor de theatertechniek. Bij deze toepassing mogen stekkers immers niet zichtbaar zijn. Bovendien gaan installaties die in het theater gebruikt worden vaak in en uit elkaar, waar de LS-Type-serie eveneens voor geschikt is.

5.8  Elektromagnetische compatibiliteit

De EMC-serie wordt toegepast wanneer EMC (elektromagnetische compatibiliteit) benodigd is. Deze behuizingen zijn voorzien van een speciale coating en de afdichtingen bevatten geleidend grafiet voor een maximale demping. Deze serie wordt vaak ingezet voor servo- en motorkabels, bijvoorbeeld bij robots.

5.9  Groot en klein

De naam van de BIG-serie zegt het al: het betreft grote behuizingen. Deze worden logischerwijs toegepast wanneer er veel ruimte nodig is in de connector, bijvoorbeeld als er veel kabels of kabels met een grote diameter doorheen lopen. Ook behuizingen met een grotere centrale beugel behoren tot de mogelijkheden. Binnenwerken met krimpcontacten kunnen bijzonder veel polen bevatten. Des te meer polen het binnenwerk van de meerpolige stekker bevat, des te moeilijker de stekker in en uit elkaar gaat. Met een grote beugel gaat dit gemakkelijker. Juist kleinere behuizingen nodig? Dan is de CK-serie wat voor jou. Dit zijn compacte behuizingen voor kleine verbindingen in het veld.

 

6.    Advies op maat

Vanwege de eindeloze mogelijkheden en combinaties op het gebied van industriële connectoren, is het altijd aan te raden om contact op te nemen voor persoonlijk advies. De specialisten van CC Nederland staan altijd voor je klaar!

Vernieuwde ILME T-Type hygiënische connectoren

ILME-hygiënische-connector

ILME is een producent van hoogwaardige connectoren. Je vindt de ILME-connectoren in verschillende industrieën, waaronder de voedingsindustrie. Met de T-Type, biedt ILME een speciaal aangepaste connector met hygiënisch design. ILME blijft zich op dit vlak ontwikkelen en heeft recent de T-Type vernieuwd met verbeterde eigenschappen. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe connectoren. Bekijk ons complete assortiment hier. Vragen? Mail of bel ons, onze specialisten beantwoorden deze heel graag.

Belangrijke eisen connector voedingsindustrie

Hieronder lees je de vier belangrijkste eigenschappen voor een connector voor de voedings- en levensmiddelenindustrie:

  • Bestand tegen koude én warme temperaturen
    Vrieskoude of juist warme ruimtes waar voeding verwerkt wordt: de voedingsindustrie kent ruimtes met uiteenlopende temperaturen.
  • Hygiënische blauwe kleuren
    Bij juiste installatie is het onwaarschijnlijk dat onderdelen van connectoren ooit losraken. Mocht dit toch gebeuren, dan is eenvoudige detectie tussen de levensmiddelen essentieel. Een blauwe kleur is eenvoudig te herkennen omdat deze kleur nauwelijks voorkomt in levensmiddelen. Er bestaan geen blauwe organische bestandsdelen.
  • Bestand tegen gebruikelijke reinigingsmiddelen
    De materialen moeten bestand zijn tegen veel gebruikte reinigingsmiddelen.
  • Eenvoudig te reinigen onder hoge druk
    De connector moet bestand zijn tegen hogedrukreiniging. Er mag tijdens de reinigingswerkzaamheden geen water binnen de behuizing komen. Een hoge IP-waarde garandeert dit.

Eigenschappen vernieuwde ILME T-Type

Alhoewel de vorige ILME T-type serie al aan hygiënische standaarden voldeed, is de vernieuwde ILME T-Type op verschillende vlakken verbeterd. Hieronder lees je alle eigenschappen van deze vernieuwde T-Type:

Reinigingseigenschappen
De vernieuwde serie heeft een verbeterd logo met verminderde oppervlakteruwheid. Daarnaast zijn de bevestigingsbeugels aangepast met rondere hoeken. Door deze aanpassingen is de connector eenvoudiger te reinigen en vermindert de kans op vuiligheid of vocht in naden.

Ergonomie
Door een aanpassing van de bevestigingsbeugels is de connector nog gemakkelijker te installeren en is de grip op de beugel verbeterd.

Hitte en koude resistentie (van -50 °C tot +70 °C)
De standaard ILME T-type/H is bestand tegen temperaturen van -40 °C tot +70 °C. Wil je de connector gebruiken in vriesruimtes van -40 °C tot -50 °C? Dan biedt ILME ook een speciale T-TYPE/C ‘Hygienic Cold’ serie. Deze serie heeft - in plaats van HNBR-rubber - een siliconenafdichting. Deze afdichting maakt dit type behuizing geschikt voor temperaturen tot -50 °C.

Detecteerbaar en voldoet aan de EHEDG 32- en FDA 21-richtlijnen
EHEDG staat voor European Hygienic Engineering Design Group en geeft richtlijnen voor de eigenschappen van een hygiënisch design. De Amerikaanse markt werkt met soortgelijke eisen die de FDA (Food and Drug Administration) opstelt. Een belangrijke eigenschap in deze richtlijn is het gebruik van een blauwe signaalkleur (RAL5015). Deze kleur valt meteen opvalt omdat blauw voorkomt in de voedingsindustrie.

De bevestigingsbeugels van de ILME-connectoren zijn voorzien van deze blauwe kleur en zijn stevig gemonteerd aan de connector. Mocht deze beugel toch losraken, dan valt de blauwe kleur meteen op tussen het voedingsproduct. Daarnaast heeft ILME een speciaal grafiet verwerkt in de beugels, waardoor metaaldetectors deze eenvoudig opsporen.  De hygiënische connectoren zijn bovendien geschikt voor gebruik in de ‘

ECOLAB® gekeurde connector
De T-TYPE/H en T-TYPE/C zijn getest volgens het ‘F&E/ P3-E n. 40-1 protocol’ van ECOLAB (leidende schoonmaakmiddelenproducent). Hierdoor beschikken de ILME-connectoren over een ECOLAB-certificering, waardoor ze bestand zijn tegen de gebruikelijke desinfecterende, alkalische en zure reinigingsmiddelen voor de voedingsindustrie.

IP66 en IP69 getest
Afhankelijk van de gekozen behuizing, zijn alle T-types van ILME IP66 en IP69 getest. Dit betekent dat de connectoren volledig beschermd zijn tegen stof en hogedrukreiniging

Tip: benieuwd welke ILME-connector bestand is tegen welke chemicaliën of stoffen? Bekijk dan deze PDF/bekijk dan deze tabel/bekijk dan de tabel op pagina 476 in de ILME-catalogus.

Assortiment ILME T-type

Naast bovenstaande eigenschappen is de ILME T-type serie ook voordeliger dan de veel duurdere INOX RVS-connectoren. CC Nederland heeft alle hygiënische T-Type connectoren ruim op voorraad. Kijk in ons assortiment en filter eventueel op eigenschappen zoals de bouwgrootte, het type schroefdraad of de gewenste IP-waarde.

Meer informatie over ILME hygiënische connectoren?

Wil je meer informatie over ILME hygiënische connectoren? Of liever maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

ICOTEK-kabelbinderhouders en -kabelbinders | Voor een verzorgde afwerking van kabels

Icotek kabelgeleiders en kabelbinderhouders

ICOTEK produceert verschillende soorten kunststof kabelbinderhouders en klittenband kabelbinders. De kabelbinders en -houders worden gebruikt om kabels weg te werken en te geleiden. Je bevestigt de ICOTEK KBH-R eenvoudig op MiniTec, MiniTec Item, Bosch Rexroth en Rittal-profielen. Bovendien biedt ICOTEK met de KBH-S een universele variant die op de meeste montageprofielen past. In dit artikel lees je de voordelen van deze kabelbinders en hoe je bepaalt welke variant jij nodig hebt voor jouw montageprofiel.

ICOTEK KLB- en KLKB-kabelbinders, duurzaam én gebruiksvriendelijk alternatief voor standaard Tyraps.

Standaard tyraps blinken uit in gemak. Je monteert ze eenvoudig en ze zijn flexibel in te zetten voor diverse bevestigingstoepassingen. Op duurzaamheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid schieten ze echter tekort. Doordat je de uiteindes van de tyrap meestal afgeknipt, houd je scherpe en storende uiteindes over. Bovendien kun je tyraps maar één keer bevestigen; als je een nieuwe kabel toevoegt, moet je de tyrap eerst doorknippen. De ICOTEK KLB- en KLKB-kabelbinders bieden een duurzaam en gebruiksvriendelijk alternatief door een afwerking middels klittenband. Dit klittenbandsysteem bevestig je op de klittenbandhouders.

De kabelbinderhouders KBH-R zijn voorzien van een eenvoudig draaisysteem om te monteren op een montageprofiel. De kabelbinderhouder KBH-S maakt ook gebruik van klittenband, maar wordt bevestigd middels een schroef.

Voordelen van ICOTEK KBH- kabelbinderhouders

Er zijn verschillende voordelen aan de ICOTEK-kabelbinders en -houders. Het ICOTEK-systeem gebruikt klittenbandbevestiging om de kabels aan de houders te monteren. Hierdoor kun je de kabels herhaaldelijk losmaken en eventueel een nieuwe kabel toevoegen. Een ICOTEK-kabelbinderhouder heeft een draaisysteem, waardoor je de geleiders eenvoudig aan het montageprofiel bevestigt. Wil je de locatie van de geleider verplaatsen? Dan draai je de geleider met hetzelfde gemak weer los van het montageprofiel.

De belangrijkste voordelen van de ICOTEK-kabelbinders en kabelbinderhouders:

  • Geschikt voor alle gangbare montageprofielen in de machinebouw en schakelkasten
  • Geen storende en scherpe uiteindes van tyraps meer
  • Eenvoudige montage aan het montageprofiel
  • Nieuwe kabels eenvoudig toe te voegen
  • Gemakkelijk te herplaatsen
  • Duurzame oplossing
  • Professionele afwerking

Kabelbinderhouders voor Bosch Rexroth-, MiniTec- en Item-montageprofielen

ICOTEK heeft kabelbinderhouders die geschikt zijn voor Bosch Rexroth-, MiniTec- en Item-montageprofielen. Deze montageprofielen worden vooral gebruikt in de machinebouw. Afhankelijk van het type profiel, het aantal kabels en de breedte van de kabels, biedt ICOTEK voor alle soorten montageprofielen drie groottes aan. De aansluiting per montageprofiel is verschillend, bekijk daarom welk montageprofiel je gebruikt voordat je een kabelbinder bestelt.

Hieronder vind je de ICOTEK-kabelbinderhouders gefilterd per type montageprofiel:

Bekijk hier alle Bosch Rexroth kabelbinders voor 8mm profielen >
Bekijk hier alle Bosch Rexroth Kabelbinders voor 10mm profielen >
Bekijk hier alle MiniTec kabelbinders voor 8mm profielen >
Bekijk hier alle MiniTec(+Item) kabelbinders voor 8mm profielen >

Kabelbinderhouder voor Rittal-montageprofielen

Rittal-montageprofielen worden met name gebruikt voor aansluitingen in schakelkasten. In deze schakelkasten werk je de kabels netjes weg door de ICOTEK-kabelbinders te gebruiken. Ook hiervoor heeft ICOTEK drie maatvoeringen afhankelijk van de kabeldikte en het aantal kabels dat je geleidt:

[video embed: https://www.youtube.com/watch?v=GiyFZ00PSF8]

Bekijk hier alle Rittal kabelbinders >

Universele kabelbinders

Naast de specifieke kabelbinderhouders voor montageprofielen en schakelkasten, bieden we bij CC Nederland ook ICOTEK KBH-S universele kabelbinderhouders als alternatief. Dit zijn kabelbinderhouders die je middels een schroef bevestigt. Deze schroefbevestiging heeft als voordeel dat de kabelbinderhouder op vrijwel alle type ondergrond past. Gebruik je een montageprofiel van Bosch Rexroth, MiniTec, Item of Rittal? Bekijk dan eerst de ICOTEK KBH-R kaberbinderhouders. Doordat je hiervoor geen schroef nodig hebt, is de montage nog eenvoudiger dan bij de KBH-S universele variant. Gebruik je een ander montageprofiel? Dan biedt deze universele kabelbinder een geschikt alternatief.

Bekijk hier alle universele KBH-S kabelbinders >

Let op: de ICOTEK-klittenband KLB en KLKB en bestel je los van de KBH-kabelbinders.

Bekijk hier alle klittenband geschikt voor de KBH-kabelbinders>

Meer informatie over ICOTEK Kabelgeleiding of een gratis sample aanvragen?

Wil je deze kabelbinderhouders eerst testen? Vraag via de mail een gratis sample aan. Omschrijf voor jouw sample-aanvraag het type montageprofiel, jouw adres- en bedrijfsgegevens.

Meer informatie over de ICOTEK- producten? Of liever maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

 

Nieuw CKH Hygienic: Connector voor voedingsindustrie

ILME CKH

ILME heeft het assortiment behuizingen van connectoren voor de voedingsmiddelenindustrie uitgebreid. De nieuwe CKH Hygienic behuizingen, met inbouwmaat "21.21", bieden een perfecte compacte oplossing. Deze compactheid is een trend die we in diverse industrieën terugzien.

De nieuwe serie biedt vele voordelen die met name voor de levensmiddelenindustrie bijzonder interessant zijn, waaronder:

  • Robuustheid en veiligheid: gemaakt van zelfdovend thermoplastisch materiaal (PA), gemakkelijk te reinigen en bestand tegen de reinigings- en ontsmettingsmiddelen die vaak worden gebruikt in de voedselindustrie.
  • Detecteerbaarheid: blauw gekleurde bewegende of verwijderbare onderdelen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door middel van video-inspectie om te voorkomen dat er per ongeluk een verontreiniging in voedselproducten ontstaat. De vergrendelingshendels zijn ook traceerbaar door metaaldetectoren in geval van onopzettelijk verlies of val in de voedsellijn.
  • IP-weerstand: IP 66/67/69 beschermingsgraad om bescherming te bieden tegen hoge druk en hoge temperatuur bij reiniging, waarmee ook een lange levensduur wordt gegarandeerd.

De CKH-behuizingen voldoen aan de belangrijkste voorschriften van de levensmiddelensector, zoals de ECOLAB® - en EHEDG-richtlijn. Ze kunnen worden gecombineerd met het hele assortiment compacte binnenwerken, inclusief voedings-, signaal- en dataconnectoren.

Vernieuwde uitvoering voor de IDEC YB drukknop- en noodstopkasten

Drukknop- en noodstopkasten beschermen de bedradingen en aansluitingen van druk- en noodstopknoppen. Met deze knoppen zijn machines en apparaten decentraal te bedienen. In het assortiment van CC Nederland vind je de vernieuwde drukknop- en noodstopkasten van de IDEC YB-serie. In dit artikel lees je de grootste voordelen en belangrijkste eigenschappen van de vernieuwde IDEC YB-serie.

Waarvoor worden drukknop- en noodstopkasten gebruikt?

Drukknop- en noodstopkasten zijn compacte behuizingen die in verschillende industrieën worden gebruikt ter bescherming van drukknoppen, schakelaars en noodstopknoppen.

Veelvoorkomende toepassingen van de IDEC YB-series zijn:

  • Machinebediening
  • Verpakkings- en agrarische machines
  • Industriële automatisering
  • Beschermingstoepassingen
  • Veiligheids- en automatiseringsoplossingen

Waar moet een drukknop- of noodstopkast aan voldoen?

Omdat de drukknop en noodstoppen in veeleisende omstandigheden worden gebruikt, is het essentieel dat de kasten de inhoud beschermen tegen het binnendringen van vocht, stof en vuil.

De belangrijkste eisen aan de kasten zijn:

  • Bescherming tegen vocht
  • Bescherming tegen vuil en stof
  • Eenvoudig te monteren op een vlak oppervlakte
  • Bestand tegen corrosieve (schoonmaak)middelen
  • Bestand tegen hoge en lage temperaturen
  • Compatibiliteit met universele drukknoppen, schakelaars en noodknoppen

Verbeterde bescherming en eenvoudigere installatie van de vernieuwde IDEC YB-series

Bevestigingspunten buiten de kast
De belangrijkste verbetering ten opzichte van de oude editie, zijn de externe bevestigingspunten die nu aan de buitenkant van de kast zitten. Hierdoor wordt de interne ruimte groter en is de behuizing eenvoudiger te installeren (zelfs op moeilijk bereikbare plekken). Doordat de bevestigingspunten nu buiten de kast zitten, is het niet langer nodig om de deksel van de kastjes los te schroeven voor montage.

Andere voordelen van de IDEC YB-series

  • De IP-waarde van IP65 beschermt de inhoud tegen indringing van vuil en vocht.
  • Geschikt voor gebruik in corrosieve of veelvuldig gereinigde ruimtes.
  • Bestand tegen temperaturen van -25 tot 60 °C.
  • De universele uitsparing heeft een diameter van 22 millimeter en is geschikt voor alle drukknoppen en schakelaars met deze afmeting, waaronder: noodstoppen, indicators, controlelampen of keuzeschakelaars.
  • De behuizing is voorzien van verschillende uitbreekpoorten waardoor de noodstopkast eenvoudig aan te sluiten is met bekabeling.

De IDEC YB-serie is beschikbaar in een standaard industriële kleur of in geel voor gebruik met een noodstop. Ook meteen de knop of schakelaar bijbestellen? Bekijk alle schakelaars en drukknoppen of selecteer een noodstopknop.

Is de kast alleen geschikt voor drukknoppen en noodstopknoppen?

De IDEC-YB kasten worden voornamelijk gebruikt voor standaard druk- of noodstopknoppen. Naast het gebruik van drukknoppen, zijn ze ook geschikt voor andere toepassingen. Hieronder vind je alle een aantal andere toepassingen met een link naar het assortiment:

Extra beveiliging en informatie door led-indicatie en beschermkragen

Wil je in één opslag zien of de noodstopknop is ingeschakeld? Of zeker weten dat de operator niet per ongeluk wordt ingedrukt? In dat geval biedt IDEC extra accessoires. Met de IDEC-beschermkraag voorkom je dat een noodknop per ongeluk wordt ingedrukt. Met de APEM QH led-indicatie weet je door de visuele verduidelijking precies in welke modus de knop staat. De ring wordt eenvoudig rond de knop bevestigd. Wil je verduidelijken dat het om een noodstopknop gaat? Bestel dan de markeerplaat voor de noodstopknop.

Meer informatie over IDEC YB drukknop- of noodstopkasten?

Meer informatie over de vernieuwde IDEC YB-series? Bekijk de datasheet of brochure. Krijg je liever maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

Scroll to top