Vanwege Pasen en Goede Vrijdag zijn wij gesloten van vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april 2024

LED-machineverlichting als perfecte vervanger van TL-verlichting

led-machineverlichting IDEC

Het assortiment LED-machineverlichting van IDEC, dat CC Nederland levert, bestaat uit Europees gecertificeerde armaturen die ook op de lange termijn leverbaar zijn. Het grote voordeel van LED is dat het zo veel branduren heeft dat het zo’n 11 jaar mee gaat. Vervanging van de verlichting in de machine is daardoor bijna nooit nodig. Dit maakt LED-machineverlichting de perfecte vervanger van conventionele TL-verlichting. In dit artikel lees je meer over de voordelen van LED en ons aanbod.

Voordelen van LED en nadelen van TL

TL-buizen zijn bijzonder gevoelig voor trillingen, wat in het bijzonder bij toepassingen in machines behoorlijk onhandig kan zijn. Dit soort verlichting dient dus vaak vervangen te worden in machines. Met name in het geval van industriële TL-verlichting is dat meestal een vervelende klus. CC Nederland biedt een universele LF2B LED-lamp voor machines die je kunt zien als dé vervanger van TL-verlichting. Met een levensduur van zo’n 11 jaar hoef je deze niet of nooit te vervangen. Montage is bovendien zeer eenvoudig, dankzij de universele C-clips. Onze universele armaturen zijn verkrijgbaar met spanningen 12-24 VDC en 100-240 VAC.

Gebruik je normaal gesproken TL-buizen met een beschermingsbuis eromheen? Dan zijn de ronde buisarmaturen van CC Nederland uitstekende vervangers. Een voordeel van deze armaturen is dat ze in de praktijk verstelbaar zijn. Dat wil zeggen, de buis kan gedraaid worden zodat er een ander oppervlak belicht wordt. Een ander voordeel is dat de buisarmatuur aangesloten wordt door middel van een connector. Dit biedt flexibiliteit in de aansluiting van de LED-machinelamp.

LED-strip voor diverse toepassingen

De LF1B ecoline is een eenvoudige LED-strip die via twee montagepunten aan de buitenkant van een machine bevestigd kan worden. De LF1B ecoline wordt ook wel LED-strip genoemd. Deze is beschikbaar in afmetingen van 10 centimeter tot 1 meter lang. Het is tevens mogelijk om de LF1B ecoline in diverse lichtkleuren te bestellen. Hierdoor kan deze machineverlichting ook als signaleringsfunctie ingezet worden. Daar hebben we eventueel ook signaleringslampen voor. De LF1B ecoline beschikt over een transparante of opalen kunststoflens. De LF1B ecoline machineverlichting wordt in een breed scala aan machines toegepast. De lampen worden vaak gebruikt om een deel van de machine uit te lichten waar de operator zijn of haar werkzaamheden verricht.

Robuuste LED-machineverlichting

Alle robuuste LED-machineverlichtingen van CC Nederland beschikken over een RVS behuizing en een glazen of polycarbonaat lens. Robuuste LED-lampen worden gebruikt als onderdeel van de machine. Deze LED-lampen worden met name toegepast in metaalbewerkingsmachines, waarin bijvoorbeeld met snijolie wordt gewerkt. RVS is hier namelijk bestand tegen. De LF1D-C robuuste compacte machineverlichting is het best te omschrijven als de lichtspot voor machines. Deze LED-lamp biedt fel licht waarmee één specifiek object optimaal belicht kan worden. Deze worden veel op CNC-machines toegepast. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om een felle lamp te plaatsen bij een draaibank of freesbank om de klem in de machine goed zichtbaar te maken. In onze LF1D robuuste opbouwlamp en LF2D robuuste inbouwlamp worden dezelfde soort LED’s gebruikt. Deze bieden echter een bredere lichtbundel. De LF1D-J/H robuust lang biedt een vlak aan licht dat volledig oplicht.

Lens van de LED-machinelamp: transparant of opaal

Voor al onze machineverlichting geldt dat je kunt kiezen voor een transparante lens of een opaallens. Laatstgenoemde optie is het meest geschikt als gebruikers recht in de lamp kunnen kijken, om verblinding te voorkomen. Een transparante lens heeft daarentegen als voordeel dat deze meer licht geeft.

Lichtsterkte

In onze webshop filter je de machineverlichting met het aantal LUX op een halve meter afstand. Wil je weten welke lamp je nodig hebt om iets op een grotere afstand te belichten? Neem dan contact met ons op.

Deel:

Scroll to top