Voetschakelaars voor de bediening van industriële machines

Voetschakelaars, ook wel pedaalschakelaars genoemd, worden gebruikt voor industriële machines en toepassingen, waaronder: machines voor de voedingsindustrie, metaalbewerking of voor het bedienen van medische machines en apparaten. Door het voetpedaal van de voetschakelaar blijven de handen van de operator vrij en is het besturen van machines eenvoudiger. Een voetschakelaar heeft ook ergonomische voordelen: constant bukken of buigen met het bovenlichaam is overbodig en een voetbeweging verlicht de fysieke belasting voor de operator. CC Nederland verkoopt voetschakelaars van Bernstein. Bernstein-voetschakelaars staan bekend vanwege de robuuste Duitse kwaliteit en meer dan 50 jaar ervaring in het maken van pedaal- en voetschakelaars. De schakelaars zijn bestand tegen extreme omstandigheden. Door de degelijke materialen ben je verzekerd van een lange levensduur.

Wat zijn de voordelen van voetschakelaars?

De industriële voetschakelaars van Bernstein hebben diverse voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van de Bernstein-voetschakelaar:

  • Voetbediening is een ergonomische manier van werken;
  • De handen van de operator zijn volledig vrij voor andere werkzaamheden;
  • Met de Bernstein-schakelaars ben je verzekerd van degelijke en robuuste kwaliteit;
  • Leverbaar in diverse uitvoeringen waaronder een waterdichte en stofdichte variant (IP67), DGUV-goedgekeurde variant of een ‘hold to run’ variant.
  • Maatwerkoplossingen zijn bij CC Nederland ook mogelijk.

Welke speciale voetschakelaars levert CC Nederland?

Verschillende gebruiksomstandigheden vragen om verschillende voetschakelaars. Daarom biedt CC Nederland een uitgebreid assortiment speciale voetschakelaars van Bernstein.

Waterdichte en stofdichte voetschakelaars

Voor productielocaties met veel water of stof, bieden wij een speciale waterdichte en stofdichte voetschakelaar. Deze voetschakelaar heeft de hoogst haalbare stofdichtheid van IP6X en een waterdichtheid van IPX7. Deze waterdichtheid geeft aan dat de schakelaar 30 minuten onder 1 meter water doorstaat. Dit maakt hem geschikt voor ruimtes waar veel met water of vochtige substanties wordt gewerkt.

DGUV-voetschakelaars

De DGUV-voetschakelaars voldoen aan de strenge eisen die Duitse beroepsvereniging VBG (Verwaltungs Berufsgenossenschaft) stelt. De VBG stelt onder andere eisen op het gebied van veiligheid, ergonomie en gezondheid. DGUV is uitgebreider dan de GS-keuring. Hiermee is de DGUV-voetschakelaar extra geschikt voor de Duitse markt.

Hold-To-Run voetschakelaars

De hold to run schakelaar wordt ook wel dodemansknop, driestandenschakelaar, vrijgaveschakelaar of ‘enabling switch’ genoemd. Deze schakelaar is speciaal voor operators die in een ruimte werken met een hoog risico op persoonlijk letsel, zoals: freesmachines, gevaarlijke bewerkingsmachines of in speciale voertuigen. Door de schakelaar helemaal in te drukken of juist los te laten stopt de machine automatisch, waardoor persoonlijk letsel en schade aan apparatuur vermeden wordt. De schakelaar moet tijdens een proces deels ingedrukt blijven. Deze ‘middenstand’ zorgt voor extra veiligheid. Als de operator verkrampt of onwel wordt en het pedaal loslaat, gaat de machine uit. Ook als de operator gevaar goed inschat en de schakelaar helemaal indrukt gaat de machine uit. Lees hier meer over hold to run schakelaars.

Vergrendelbare Y-voetschakelaars

De vergrendelbare Y-schakelaar zet een proces in gang zonder dat de voet op de schakelaar moet blijven; met één druk op de schakelaar blijft de machine of het apparaat aan. Deze vergrendelbare Y-voetschakelaar wordt gedeactiveerd op dezelfde manier. 

Andere speciale voetschakelaars

Ook voor andere speciale voetschakelaars ben je bij CC Nederland aan het juiste adres. CC Nederland heeft een ruim assortiment speciale Bernstein-voetschakelaars uitgerust met diverse accessoires, waaronder: beschermkappen, noodstoppen, pedaalvergrendeling, scharnierende pedaalbescherming of voetsteunen.

Maatwerk voetschakelaars

Wij ondersteunen ook met maatwerk voetschakelaars. Heb je speciale wensen? Wij kunnen de schakelaars bijvoorbeeld in speciale kleuren of met een potentiometer (ook wel potmeter genoemd) leveren. Met een potmeter regel je de weerstand. Hiermee regel je bijvoorbeeld de snelheid van een machine.

Meer informatie over de Bernstein voetschakelaars voor machines?

Wil je meer informatie over de Bernstein voetschakelaars? Of wil je maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

Deel:

Scroll to top