LUMIFA LF3D LED-machineverlichting IDEC

Led-machineverlichting wordt gebruikt voor het verlichten van machines. De LF3D LUMIFA ledverlichting van IDEC maakt gebruik van nieuwe led-technologie voor nog beter zicht op delen van de machine. Door dit verbeterde zicht is een operator nog beter in staat om de machine goed te bedienen. De IDEC LF3D ledlamp is beschikbaar in een opbouw- of een inbouwvariant. Waarom deze machinelamp vernieuwend is, en wat de voordelen hiervan zijn, lees je in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe led-technologie?

Het grootste voordeel van deze IDEC-ledverlichting, is de vernieuwde LUMIFA LF3D led-technologie. Deze led-technologie voorkomt dubbele schaduwen van de objecten in de ruimte waarin de machine staat. Bij conventionele machine ledverlichting bestaat de led uit meerdere kleine led-elementen die verder uit elkaar staan. Deze zorgen ieder voor een nieuwe schaduw omdat ieder ledlamp apart op het object of machinedeel schijnt. Deze schaduwen leiden af en zorgen voor een onduidelijker zicht.

De gepatenteerde LF3D-technologie gebruikt meer ledlampen op een veel kleiner oppervlakte, waardoor de schaduw gelijkmatig verdeeld wordt. Hieronder vind je de voordelen van deze innovatieve led-technologie:

 

  • Voorkomt dubbele schaduwen;
  • Vermindert de reflectie van het licht;
  • Gelijkmatige verdeling van het licht;
  • Speciale dimfunctie voorkomt verblinding van de operators tijdens onderhoud;
  • Krassen en oneffenheden worden duidelijker zichtbaar.

Welke algemene voordelen heeft deze LF3D LED-machineverlichting?

Natuurlijk moet machineverlichting ook aan andere voorwaarden voldoen en meer dan alleen een uitstekende lamp hebben. Machineverlichting wordt blootgesteld aan de meest uitdagende omstandigheden. Stoot- en slagvastheid is belangrijk en een sterk armatuur zorgt voor een verlichting die lang meegaat. De LUMIFA LF3D LED-machineverlichting is getest op de meest extreme omstandigheden en voldoet daardoor aan de hoogste beschermingsgraad van IP67G en IP69K. Door de verschillende aansluitingen en soorten is de lamp bovendien gemakkelijk in diverse toepassingen te gebruiken. De algemene voordelen van deze machineverlichting zijn:

  • Robuuste behuizing met RVS-front;
  • Bestand tegen (snij)oliën, stof en water met een hoge beschermingsgraad van IP67G & IP69K;
  • Bestand tegen hoge temperaturen (55 graden Celsius);
  • Gehard glas voorkomt beschadiging aan lamp door rondvliegend metaal;
  • Lichter en compacter dan conventionele machineverlichting;
  • Verschillende maatvoeringen en soorten.
                
    Weerstandtest tegen olie                                                                   Weerstandtest tegen water

Welke varianten LF3D-ledverlichtingen zijn er?

De LF3D LED-machineverlichting is beschikbaar in een diffuus- of een standaardlichtverspreiding. Deze standaarddistributie van het licht is relevant voor werkoppervlaktes waarbij de handeling gericht is op één punt van de machine of object. Dit is bijvoorbeeld een boor- of freesoppervlakte. Je kunt ook kiezen voor een diffuus licht waarbij de distributie meer verdeeld is over de gehele ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel de standaard als de diffuus-ledlamp voldoen aan de minimale verlichtingssterkte die gesteld wordt volgens NEN-EN 1837:2020. De diffuus-ledlamp heeft een verlichtingssterkte van 1.000 lux en de standaardvariant 1.800 lux op 1 meter afstand.

Welke aansluitmogelijkheden heeft de LF3D armatuur?

Voor het aansluiten van de LF3D-machineverlichting zijn er drie keuzes: M8-connector, M12-connector of via een 5 meter lange kabel. Deze aansluiting zit aan de achter- of zijkant. Daarnaast is de LF3D-ledverlichting verkrijgbaar in een opbouw of inbouwvariant. De opbouwvariant is beschikbaar in 310mm lengte (55,8mm breed). De inbouwvariant is beschikbaar in de lengtes 307mm, 308mm en 389mm en in de breedtes 80mm of 105mm. Bij de inbouwvariant zit de aansluiting altijd aan de achterkant. De lamp is eenvoudig op verschillende plekken in de ruimte te monteren via schroeven.

Meer informatie over de LF3D-ledlampen?

Wil je meer informatie over de LF3D led-machineverlichting? Of wil je maatwerkadvies? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag op weg!

Deel:

Scroll to top