Signal Devices

Ons aanbod signaleringen

Signaaltorens

Of het nu gaat om machines en apparaten, handmatige werkplekken of toegangscontrole- en kassasystemen, WERMA signaaltorens signaleren betrouwbaar verschillende statussen, zoals storingen of materiaalaanvullingsaanvragen. Professionele signalering biedt meer veiligheid en zekerheid en verkort de reactietijden aanzienlijk. De urgentie van het signaal kan eenvoudig worden verhoogd met behulp van verschillende signaalelementen. Hierdoor kunnen medewerkers onmiddellijk reageren op storingen en eventuele problemen snel oplossen. Doordat WERMA signaaltorens in haar assortiment heeft die beschikken over de juiste IP-waarden zijn ze zeer geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie of in cleanrooms. Binnen het assortiment heb je de keuze uit modulaire of voorgemonteerde signaaltorens.


Modulaire Signaaltorens

Optische en geluidselementen kunnen flexibel worden gecombineerd in de modulaire signaaltorens. Het modulaire ontwerp maakt het ook mogelijk om andere elementen afzonderlijk toe te voegen wanneer dat nodig is. De mechanische en elektrische verbinding van de signaaltorenelementen neemt dankzij de bajonetsluiting slechts enkele seconden in beslag.


Compleet voorgemonteerde signaaltorens

Compleet voorgemonteerde signaaltorens van WERMA kunnen als compacte eenheid met één artikelnummer worden besteld, wat de bestel- en montagekosten vermindert. Indrukwekkend zijn het stijlvolle design en de diverse montagemogelijkheden, waardoor ze op de meest uiteenlopende terreinen kunnen worden ingezet.

 

Verkeerslichten en optische elementen

Met de zwaailampen en verkeerslichten van WERMA worden risico's en dreigend gevaar snel en duidelijk aangeven. De urgentie van de vereiste actie kan worden aangegeven door de kleur van het licht en door het type en de duur van het signaal.
Maak processen veilig en efficiënt.

 

Optische en akoestische combinaties

Grote systemen worden vaak beheerd door slechts een paar mensen, vooral in geautomatiseerde productiefaciliteiten en grote machinefabrieken. Dit heeft tot gevolg dat optische signalen zich niet altijd in het onmiddellijke gezichtsveld van de bediener van de machine bevinden. In dergelijke gevallen kan ook een geluidssignaal worden gebruikt. Het gebruik van een combinatie van optische en akoestische alarmsignalen zal helpen tegen te gaan dat een akoestisch alarm niet altijd boven een omgevingsgeluidsniveau wordt gehoord.

 

Akoestische elementen

Geluidssignalen waarschuwen, beschermen en leiden ons in de moderne industriële wereld. De akoestische elementen duiden op noodsituaties en vragen om directe actie. Ze worden wereldwijd begrepen. Geluidssignalen worden gebruikt wanneer enkel een optisch signaal onvoldoende of ongeschikt is. Het basissignaal bestaat uit een of meer tonen of een opeenvolging van tonen die de aandacht vestigen op en waarschuwen voor een specifiek gevaar.

Scroll to top