Junction boxes

Junction boxes
Filter
View as Grid List Orderlist

Items 1-20 of 21

Page
per page
Set Descending Direction
Filter
View as Grid List Orderlist

Items 1-20 of 21

Page
per page
Set Descending Direction

ILINOX® DE-serie: de compacte basis klemmenkast

De ILINOX® DE-serie bestaat uit compacte basis klemmenkasten. Deze klemmenkasten hebben een plaatdikte van 1.2 millimeter en zijn verkrijgbaar in vier verschillende bouwvormen: 82 x 82 x 86 mm, 142 x 82 x 86 mm, 202 x 82 x 86 mm en 132 x 152 x 86 mm. Alle bouwvormen zijn voorzien van een gestanste deksel met losse afdichting die kan worden gesloten met behulp van kruiskopschroeven. Deze serie is IP66 afgedicht en bestand tegen schokken van 2 Joule (IK07).


ILINOX® DEH-serie: de klemmenkast voor de voedingsindustrie

De klemmenkasten uit de ILINOX® DEH-serie zijn vrijwel identiek aan de klemmenkasten uit de DE-serie. Deze klemmenkasten zijn voorzien van een andere afdichting en sluiting van de deksel waardoor deze klemmenkasten voldoen aan de EHEDG norm. Dit maakt deze klemmenkasten geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.


Afgestemd op de eisen voor de voedingsindustrie

De ILINOX® DEH-serie is niet alleen IP66, maar ook IP69K afgedicht. Dit is veelal een eis in de voedingsmiddelenindustrie. Deze klemmenkasten zijn gemaakt van AISI 316. Dit is een hoogwaardiger RVS dan AISI 304. Dit maakt deze klemmenkasten beter bestand tegen bijvoorbeeld chemicaliën, oliën en zout. De gestanste deksels zijn voorzien van een losse blauwe siliconen afdichting die ook bestand is tegen reinigingsmiddelen. Daarnaast zijn de kruiskopschroeven vervangen door speciale hygiënische bouten zodat er geen kans is op vuilophoping.


ILINOX® DS-serie: robuuste klemmenkasten met een hoge schokbestendigheid

De ILINOX® DS-serie bestaat uit robuuste klemmenkasten met een hoge schokbestendigheid. Deze klemmenkasten zijn IK10. De klemmenkasten uit deze serie zijn zowel beschikbaar in AISI 304 en AISI 316. De deksel is vanuit een platte plaat eerst gezet, waarna de hoeken zijn gelast. Hierdoor is de deksel zeer robuust.


Minder kwetsbaar en een hogere waterdichtheid

De afdichting van siliconen foam is bij deze klemmenkasten direct op de deksel gespoten. De deksel is voorzien van inbusschroeven met een flens zodat je deze niet kunt kwijtraken. De schroeven, en dus de kwetsbare punten van de deksel, zijn geplaatst aan de buitenkant van de afdichting. Dit zorgt voor een betere waterdichtheid. Deze klemmenkasten zijn IP66 en IP69K afgedicht en kunnen dus ook worden afgespoten met een hogedrukspuit.  


Mogelijkheid tot maatwerk

Indien geen van de standaard negen bouwvormen geschikt zijn kan er, al vanaf 1 stuk, maatwerk worden geleverd. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je contact opnemen met één van onze experts. 

Scroll to top