Stainless Steel Enclosures

ILINOX®
The specialist for Stainless Steel enclosures

We offer an extended range of stainless steel cabinets and enclosures in AISI304 or AISI316L: standing cabinets, wall mounted cabinets, hygienic design products, pushbutton boxes, junstion boxes, control boxes, lecterns, computer cabinets and ATEX cabinets.

Typical for our cabinets is the outstanding protection against water and extreme conditions. The protection degree is depending on cabinet IP66 or IP69K. We can offer customized solutions starting from 1 piece. ILINOX® is the specialist for stainless steel enclosures and stands for high quality and flexibility.

Find below an overview of the different standaard stainless steel enclosures.

Read more

Ons aanbod RVS schakelkasten

Bij CC Nederland zijn er verschillende soorten ILINOX® RVS schakelkasten te verkrijgen. Je kan elke ILINOX® schakelkast op maat maken! Hiervoor is geen minimale afname noodzakelijk. Dit unieke feit zorgt ervoor dat er voor elke situatie en toepassing een geschikte RVS schakelkast is. In ons assortiment vind je de volgende RVS schakelkasten terug: Wandkasten, Staande kasten, Klemmenkasten, Drukknopkasten, Bedienkasten, Computerkasten, Lessenaar systeem, ATEX kasten en Consoles

Tot slot hebben we de ILINOX® HD RVS Schakelkasten. Deze schakelkasten hebben een hygiënisch design. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de voedingsindustrie.


Wandkasten

Wandkasten zijn RVS schakelkasten die op de wand gemonteerd kunnen worden. Er zijn verschillende wandkasten in verschillende maten en soorten: de ILINOX® QL serie, de ILINOX® QS serie, de ILINOX® QV serie en de ILINOX® QM serie. Er zijn ook accessoires te verkrijgen voor RVS wandkasten zoals binnendeuren, regendaken, wandbeugels en overdeuren. Het is belangrijk om te bedenken waar de schakelkasten gebruikt worden, zodat je de juiste accessoires kan kiezen.


Staande kasten

Ook staande kasten zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Bij CC Nederland hebben we de ILINOX® CC compact serie, de ILINOX® CX-A serie, de ILINOX® CX-H serie (Hygiënisch Design) en de ILINOX® MX serie (volledig modulair). Tot slot zijn er ook voor de staande kasten accessoires te verkrijgen, zoals zijpanelen, documenthouders of montageplaten.


Klemmenkasten

Klemmenkasten, ook wel ‘Junction Boxes’ genoemd, zijn kleine kasten die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het installeren van klemmenstroken of een hoofdschakelaar. Er zijn verschillende uitvoeringen van de klemmenkasten: de ILINOX® DE serie (de compacte klemmenkast), de ILINOX® DS serie (beschikbaar in grotere maten en van een hogere kwaliteit) en de ILINOX® DEH serie (Hygiënisch Design).


Drukknopkasten

Drukknopkasten zijn de behuizingen die gebruikt worden voor verschillende drukknoppen en bedieningselementen. Drukknopkasten zijn zelfs geschikt voor de meest zware industriële omstandigheden. De kasten beschermen namelijk de elektrische inhoud. De ILINOX® PE serie zijn de compacte drukknopkasten, verkrijgbaar in vier maten. De ILINOX® PS serie is uitgebreider, omdat deze in meerdere maten en materiaalsoorten verkrijgbaar is. Als laatste zijn er ook HD drukknopkasten: de ILINOX® PEH serie.


Bedienkasten

Bedienkasten dienen als behuizing voor bijvoorbeeld een HMI bedieningspaneel of een Panel PC. Er zijn verschillende series te verkrijgen, namelijk de ILINOX® BC (extra diep), de ILINOX® BK (smalle uitvoering) en de ILINOX® BKH (Hygenic Design) Deze bedienkasten kunnen worden opgehangen aan ons speciale ophangsysteem en koppelingen.


Computerkasten

De ILINOX® APC serie zijn RVS computerkasten. Dit zijn roestvaststalen behuizingen voor computers, waardoor bijvoorbeeld alleen het scherm middels een transparante deur zichtbaar is. Hierdoor kan de computer beschermd in het veld geplaatst worden. Er is een compacte kast voor alleen een PC, monitor en een uitschuifbare toetsenbordlade.


Lessenaar systemen

Een lessenaar systeem vormt een bedieningscentrum van een machine of installatie. De lessenaars, de ILINOX® QP serie, zijn verkrijgbaar in verschillende maten en groottes. 


ATEX kasten

De ILINOX® QL-EX wandkasten en ILINOX® DS-EX klemmenkasten zijn verkrijgbaar in de ATEX uitvoering. Deze kasten hebben een ATEX certificering. Dit houdt in dat de kasten toegepast kunnen worden in omgevingen waar explosies kunnen voorkomen. 


Consoles

Een console is een universele behuizing voor zowel een bedieningsdisplay als een informatiedisplay. Er zijn wee verschillende soorten RVS consoles: de ILINOX® CSD550J (voorzien van wielen) en de ILINOX® CSD550Z (statische opstelling). Deze displays kunnen altijd aangepast worden aan specifieke wensen.  


Keuze voor de juiste RVS schakelkast

De keuze voor het juiste roestvaste staal voor de schakelkast hangt af van de omstandigheden waarin de kast wordt toegepast. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste RVS schakelkast

Scroll to top