Cable entry frames

Cable entry frames

Het gepatenteerde kabeldoorvoersysteem van ICOTEK stelt je in staat om geconfectioneerde kabels met connectoren simpel in te voeren, af te dichten en te voorzien van trekontlasting. Het heeft een snelle en zeer eenvoudige montage. Bovendien zorgt de hoge kabeldichtheid voor een kleiner oppervlak voor de kabeldoorvoer. 

Het belangrijkste kenmerk van dit systeem is het splitframe. Deze heeft gespleten doorvoertules die zorgen voor een snelle, makkelijke en kostenefficiënte manier voor de routing van kabels, slangen of leidingen. Het deelbare frame met de gespleten doorvoertules zorgen ervoor dat de noodzaak om handmatig de kabels te bewerken verdwijnt. Doordat je niet de kabels hoeft te bewerken behoud je bovendien de garantie op al je kabels. Lees meer

Read more

Lees meer

Kabels, slangen en leidingen met verschillende diameters kunnen eenvoudig worden aangelegd vanwege de grote verscheidenheid aan doorvoertules. Bij correcte montage worden de doorvoertules stevig in het frame vastgehouden. Een correcte selectie van de doorvoertule naar de kabeldiameter zorgt voor een hoge mate van bescherming (tot IP68/UL type 4X) en biedt trekontlasting conform EN 62444.

Het kabeldoorvoersysteem KEL is volledig gesplitst. Het bestaat uit een deelbaar frame en meerdere gleuven waar de doorvoertules met kabels in worden gestoken. Voor de montage wordt de doorvoertule passend bij de kabeldiameter rondom de kabel geplaatst. Daarna worden deze in de verschillende gleuven van het frame gestoken. De tule is nu stevig bevestigd in het frame en kan er niet uit vallen. Nadat het frame volledig is gesloten, wordt het aangedrukt en goed afgesloten. De hoge druk zorgt voor een trekontlasting conform norm EN 62444 en een beschermingsgraad tot IP68/NEMA UL type 4x.

De ICOTEK kabeldoorvoersystemen voldoen aan belangrijke goedkeuringen en veiligheidsnormen zoals de UL94-V0, IP & UL-classificatie bescherming, UL-erkend en DNV-GL. Verder zijn ze dankzij de ECOLAB-certificering bestand tegen reinigingsmiddelen en UV-bestendigheid. Tevens voldoen de oplossingen ook aan de Europese spoorwegnorm EN 45545-2 voor brandveiligheid. De conclusie is dat de oplossingen geschikt zijn voor verschillende industrieën.

Afhankelijk van de specifieke vereisten die je hebt op afdichtingen zijn er verschillende modellen (allen gebaseerd op het KEL-systeem) die de perfecte oplossing bieden. Voordelen van de KEL-ER-serie zijn:

  • De KEL-ER-serie is geschikt voor extreme omstandigheden en heeft als belangrijke eigenschap een hoge graad van bescherming tegen vocht en stof;
  • Het KEL-E-systeem kan je gebruiken in een zeer beperkte ruimte;
  • Met KEL-uitbreidingen is er plaats voor een groot aantal kabels en je kan er zeker van zijn dat je de hoogste kwaliteit behaald;
  • Met de KEL-183-serie kan je zelfs kabels met een diameter tot 75 mm doorvoeren.
Scroll to top