Modular Inserts

Lees meer

Contactmodules

De contactmodules, voor hoofdstroomcontacten, gaan tot 200 A. De zwaarste module, van 200 A, bestaat uit een krimpverbinding en wordt dus met een krimptang gemonteerd. De module van 40 A is een twee- of driepolig binnenwerk. Deze kan met een inbussleutel worden aangedraaid. De vijfpolige module van 16 A is verkrijgbaar met een veerklemuitvoering of als SQUICH-variant. 16 A is er ook als 6-polige module met krimpverbinding. Meer contacten nodig? Neem dan de CX12, tot 10 A; een 12-polige stekker met krimpverbinding.

 

Modules voor dataverbinding

Binnen je modulaire stekker is er ook ruimte voor modules die dataverbindingen verzorgen. De RJ45 is een ethernetconnector. Deze bestaat uit drie onderdelen: de connector (female-female), het omhulsel (male) en de interne RJ45 connector met IDC aansluiting (aan te sluiten zonder gereedschap). De Gigabit module is bedoeld voor een zeer snelle signaaloverdracht. Deze heeft een krimpverbinding. Verder behoren modules met een USB-aansluiting en een RS485-aansluiting tot de mogelijkheden.

 

Pneumatische module

De luchtmodules worden gekenmerkt door hun blauwe kleur. Er kan een verbinding gemaakt worden tot 8 bar/116 psi. Ze beschikken over twee of drie luchtkamers. Luchtcontacten met een diameter van 1,6 tot 4 kan je in de driepolige module kwijt. Diameters 6 zijn geschikt voor de tweepolige module. De pneumatische modules zijn verkrijgbaar met een zelfsluitende afsluitklep.

Let op: de genoemde diameters hebben hierbij altijd betrekking op de inwendige maat van de luchtslang. Gebruik je de verkeerde diameter, dan heb je de kans dat je luchtslangen scheuren. Bij Festo zijn grijze slangen met interne gekalibreerde diameters en de blauwe slangen met extern gekalibreerde diameters.

 

Overige modules

Heb je de module die jij nodig hebt er nog niet tussen zien staan? Neem dan een kijkje bij de speciale modules.

Scroll to top