CONFiX cable conduit system

De 90°-hoekige beschermslang CONFiX FWS is ideaal voor de installatie van parallelle gegolfde beschermslangen. Deze vind je bijvoorbeeld in machines, bedieningspanelen of schakelkasten. Het opklapbare deksel is met een scharnier stevig bevestigd aan de montagedoos. Hierdoor is het systeem zeer eenvoudig te hanteren. Lees meer

Read more

Lees meer

Gegolfde buizen CONFiX WS voor de kabelgeleiding worden gebruikt wanneer kabels moeten worden beschermd tegen machinebeschadiging of bepaalde weersinvloeden. Daarnaast biedt ICOTEK de deelbare gegolfde buizen CONFiX WST aan voor het leggen van voorgeklemde kabels en de bijbehorende slangklemmen CONFiX SH.

De voordelen

1. Snelle en eenvoudige montage

Het opklapbare deksel van de schotfitting CONFiX FWS wordt door middel van een scharnier stevig bevestigd aan de montagedoos. Het systeem is daardoor zeer eenvoudig te monteren.

2. Gemakkelijk te onderhouden

De deelbare versie van de CONFiX WST-golfkanalen biedt de mogelijkheid om standaard of vooraf afgesloten kabels in een zware omgeving te leggen.

3. Flexibel

De gegolfde buizen CONFiX WS kunnen, afhankelijk van het materiaal, voor verschillende toepassingen worden gebruikt. UV-bestendige polyamide beschermslangen voor hoge mechanische eisen (binnen en buiten), polypropyleen beschermslangen met een hoge bestendigheid tegen zuren/alkaliën.

De CONFiX FWS wordt aangeboden in de volgende versies in het grijs (RAL 7011) en zwart (RAL 9005):

  • CONFiX FWS-A met metrische binnenschroefdraad M16 tot de M50
  • CONFiX FWS-B met een groefklem voor buizen met de maten NW 13, 17, 23, 29, 37 en 50.

De parallelle gegolfde beschermslangen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies:

  • CONFiX WS-PA: Polyamide beschermslang voor hoge eisen (bijv. motorcompartimenten, carrosserieën, bouwmachines, scheepsbouw, railtransporttechniek, schakelkasten). → Geschikt voor installatie op de grond
  • CONFiX WS-PAL (licht): Polyamide beschermslang voor hoge mechanische vereisten → Geschikt voor hangende installatie
  • CONFiX WS-PP: Polypropyleen beschermslang voor gebruik in motorcompartimenten, carrosserieën en voor statische installatie in de machine- en installatiebouw. → Voordelen: rendabel, brandwerend UL94-V2, temperatuurbestendig, bestand tegen chemische stoffen

De CONFiX WST is een tweedelige gegolfde beschermslang. Perfect voor het leggen van kabels met of zonder aansluitingen in zware omstandigheden.

In combinatie met bijvoorbeeld de KVT-W90 wordt een hoge mate van flexibiliteit bereikt. Dankzij de grote verscheidenheid aan gesplitste doorvoer tules kunnen talrijke buisafmetingen worden gebruikt.

CONFiX SH-klemmen zijn een eendelig klemsysteem voor veilige bevestigingspunten voor gegolfde beschermslangen.

De klemmen worden door een centraal bevestigingspunt met een zeskantig tegengat aan hun montagepositie bevestigd.

Scroll to top