We are closed for Whit Monday, May 20th 2024

EMC cable shield earthing

EMC cable shield earthing

Voor procesmeet- en regelapparatuur is een steeds hogere bescherming tegen storingen vereist. Aarding van de kabelafschermingen is daarbij cruciaal. Het gebied waar de kabelafscherming is aangesloten op de massa van de behuizing is een kritisch punt. Het is belangrijk dat de verbinding een lage weerstand heeft. Lees meer

Read more

Lees meer

De ICOTEK EMC-producten bieden een goede oplossing voor het maken van verbindingen tussen kabelafscherming en behuizing met een lage weerstand. De SKL-schildklemmen bieden een groot contactoppervlak aan de kabelafscherming. In vergelijking met conventionele schermbeugels kan bij gebruik van de SKL-lijn tot 50% hoger contactoppervlak worden bereikt. Het aangegeven klembereik kan tot 10% worden overschreden. In hoogfrequentiegebieden bieden de SKL-schildklemmen een lage weerstand.

De afschermingsklemmen zijn eenvoudig te gebruiken en effectief in het aarden van enkele kabelafschermingen. Door het speciale ontwerp zijn de klembereiken zeer groot terwijl de afmetingen relatief klein zijn.

Bovendien biedt CC Nederland EMC serviceboxen aan met diverse schildklemmen. De EMC serviceboxen zijn zeer universeel, vooral wanneer de kabeldiameter van tevoren onbekend is. Met een servicebox heb je altijd de juiste maat bij de hand. De EMC serviceboxen zijn perfect voor installaties en service calls. Ombouw en onderhoud kunnen eenvoudig en snel worden uitgevoerd.

Voordelen

  • Grote klemoppervlakken, dus minder productafmetingen nodig om een groot kabeldiameterbereik te dekken
  • Ruimtebesparend ontwerp, ook bij volledige montage
  • Groot contactoppervlak
  • Eenvoudige montage en eenvoudige assemblage
  • Gedeeltelijk met geïntegreerde trekontlasting
  • De veerconstructie vereist geen aanpassingen en houdt permanent contact met de kabelafscherming.
  • Schok- en trillingsbestendig, onderhoudsvrij

Lekkage en impedantie

Alle ICOTEK schildklemmen zijn getest met verschillende frequentiebereiken en in alle tests was er een minimale lekbestendigheid. ICOTEK EMC-afschermingsklemmen hebben bewezen elektromagnetische storingen te absorberen.

Elektrische impedantiewaarden: Van 10 kHz tot 100 MHz onder 20 Ohm - tot 1.000 MHz onder 120 Ohm.

Het unieke ontwerp van de icotek schildklemmen reduceert effectief de interferentie van hoogfrequente storingen.

Contactgebied

De SKL-schildklemmen bieden een groot contactoppervlak aan de kabelafscherming.

In vergelijking met conventionele afschermingsklemmen wordt bij het gebruik van de SKL-productlijn een tot 50% groter contactoppervlak bereikt.

Scroll to top