Nieuws

Stekkerbehuizing met dockingframe voor AGV-oplaadstations en gereedschapswisselingen

Stekkerbehuizing met dockingframe

Bij automatische gereedschapswisselingen moeten elektrische connectoren niet alleen zelf centrerend in elkaar passen, maar dient ook rekening te worden gehouden met de IP-bescherming. De IP-bescherming is belangrijk voor een perfecte werking en duurzaamheid. Connectorbehuizingen van de ILME BIG-serie met roestvrijstalen dockingframes MBV... D maken een IP-beveiligd, automatisch plug-inproces mogelijk. De behuizingen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor de insteektechniek van racks, matrijzen- en gereedschapsbouw voor spuitgietmachines en de bouw van modulaire machines in inline-design. De stekkerbehuizing is daarnaast ook geschikt voor dockingstations voor het opladen van zelfrijdende transportsystemen en autonome magazijnvoertuigen in een slimme fabriek.

De ILME BIG-serie wordt gekenmerkt door:

  • Zelf centrerende connectorbehuizingen voor automatische koppeling
  • Betrouwbare IP-bescherming
  • Hoog tolerantiebereik van +/- 1,5 mm in X- en Y-richting
  • Dankzij 10.000 steekcycli geschikt voor dagelijkse paringsprocessen
  • Eenvoudig te monteren dankzij de tweedelige behuizing met grote aansluitruimte

Meer details over deze stekkerbehuizing met dockingframe kun je terugvinden op de productpagina. Heb je verder nog vragen over dit product? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Nieuwe prijzen ILME per oktober 2021

ILME prijsupdate

Sinds het begin van het jaar is het productieniveau in de maakindustrie wereldwijd steeds sterker gestegen, in de vroege zomer werd een niveau bereikt dat niemand had verwacht en dat onverminderd doorgaat. Dit en de daaruit voortvloeiende enorme vraag naar industriële grondstoffen, evenals de verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketens die sinds het begin van de coronapandemie bestaan, hebben geleid tot ongewoon hoge prijsstijgingen voor bijna al onze primaire materialen. Deze globale ontwikkeling kent u waarschijnlijk uit bijna alle inkoopgebieden.

De daaruit voortvloeiende stijgingen van de productiekosten kunnen slechts gedeeltelijk compenseren door rationalisatie- en automatiseringsmaatregelen, hierdoor moet ILME een deel van de stijgingen doorberekenen aan de markt. Met de nieuwe brutoprijslijst verhoogd ILME de prijzen met circa 5,9%.

Alleen vergulde contacten blijven stabiel in prijs. De aanpassing geldt zonder uitzondering voor alle leveringen vanaf 1 oktober 2021.
Wij danken u voor uw begrip en uw vertrouwen en kijken uit naar een verdere goede en coöperatieve samenwerking met uw bedrijf.

Klik hier om de prijslijst te downloaden

CC Nederland: nu ook Bernstein distributeur

CC Nederland is Bernstein distributeur

Met trots kunnen wij mededelen dat CC Nederland vanaf heden ook Bernstein distributeur is. Het in 1947 opgerichte internationale familiebedrijf wordt hedendaags gerund door de 3e opeenvolgende generatie. Bernstein is ondertussen uitgegroeid tot een van ’s werelds meest vooraanstaande producent van industriële veiligheidscomponenten en behuizingstechnologie.

Twee business units: Detect en Protect

We kunnen twee business units onderscheiden bij Bernstein; Detect (veiligheidscomponenten- en sensorsystemen) en Protect (Industriële behuizingen). Het productportfolio kent een grote variatie. Zo vind je niet alleen industriële veiligheidsschakelaars, veiligheidsrelais, sensoren, industriële behuizingen, ophangsystemen en bedienterminals, maar ook volledige systeemoplossingen voor de bediening en beveiliging van complete machines en installaties terug in het assortiment.

Detect - veiligheidstechnologie

De elektromagnetische schakelaars uit de Detect-serie worden gekenmerkt door een overtuigende prijs-prestatieverhouding en een hoge betrouwbaarheid bij verschillende spanningsniveaus. De producten variëren van eindschakelaars met kunststof behuizing, eindschakelaars met metalen behuizing en voetschakelaars tot veiligheidsschakelaars. Sommige schakelaars zijn AS-i compatibel. Zo worden de tijd en kosten die gepaard gaan met de montage, het materiaal en de bediening beperkt. Door het brede scala aan typen, maten, schakelfuncties en actuatoren is er voor elke toepassing een geschikte schakelaar te vinden.

Ook de sensoren uit de Detect-serie kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing heb je de keuze uit inductieve, capacitieve of magnetische sensoren.

Protect - Behuizingstechnologie

Bernstein combineert haar superieure behuizingstechnologie met moderne en variabele ophangsystemen. Een ruim aantal aluminium en kunststof klemmenkasten, evenals compleet geassembleerde standaard- en besturingsbehuizingen zijn een perfecte aanvulling op het assortiment.

Het uitgebreide Bernstein assortiment bij CC Nederland

Heb je nog vragen over het Bernstein assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg. Direct een kijkje nemen? Bekijk het ruime assortiment eindschakelaars, trekkoordschakelaars, voetpedaalschakelaars, veiligheidsrelais, veiligheidsschakelaars, polycarbonaat / ABS behuizingen, aluminium behuizingen en polyester behuizingen direct!

CC Nederland en Blom Consultancy verbreden producten en diensten door samenwerking

Partnerschap CC Nederland en Blom Consultancy

Aarle-Rixtel, 16 2019 – WERMA Signaltechnik GmbH, CC Nederland en Blom consultancy gaan een partnerschap aan om maakbedrijven te ondersteunen in de implementatie en service van ANDON signaleringen en OEE/OLE continu verbeter oplossingen. CC Nederland is de Nederlandse distribiteur en een marktleider op het gebied van ANDON Signalering gecombineerd met OEE/OLE software. Blom Consultancy is de marktleider in Japanse ‘maak’ methodes zoals Monozukuri, TPM/LEAN continu verbeter training en consultancy.

Het partnerschap met de SmartMONITOR van Werma en de Monozukuri van Blom Consultancy, combineert ‘mensen’, ‘hardware’ en ‘software’. Dit doen zij door het registreren, visualiseren en signaleren van maak processen, methodes en vaardigheden. Deze geven klanten meer inzicht in duurzame verbeteringen, met als resultaat een hogere productiviteit, betere productkwaliteit en meer werkplezier.

“Door de samenwerking met Blom Consultancy hebben we een ideale partner gevonden voor het adviseren, implementeren en begeleiden van de WERMA LEAN oplossingen. De kwalitatieve signaleringen en software van WERMA gecombineerd met de deskundigheid van Blom Consultancy zal vele klanten helpen bij het optimaliseren en verbeteren van processen” Bas de Wit, Directeur CC Nederland

“Met het partnerschap kunnen we klanten helpen de volgende stap te zetten in ‘Smart Working /Industrie’. Het is de combinatie tussen een expert in signalering oplossingen en een expert in proces verbetering” Steven Blom, Directeur Blom Consultancy

Over Werma en CC Nederland

Het familiebedrijf WERMA Signaltechniek GmbH uit het Duitse Rietheim is marktleider op het gebied van optische en akoestische signaleringen en systemen. Innovatie is voor WERMA de drijvende kracht om de technologische voorsprong verder uit te breiden. CC Nederland is de distributeur van WERMA in Nederland en is leverancier van elektrotechnische componenten voor machinebouw en industrie. Al meer dan 10 jaar levert CC Nederland kwaliteitsmerken, technisch advies en denkt mee bij het ontwerpen van machines en installaties.

Over Blom Consultancy

Onze focus is Monozukuri; wij ontwikkelen mensen en processen naar Flow. Monozukuri is het Japanse woord voor het ‘daadwerkelijke maken van’, het ‘maakproces’. Door het combineren van mensen en methode helpen wij klanten processen duurzaam te verbeteren. Dat leidt tot enorme verbetering van de resultaten. Blom Consultancy is al meer dan 25 jaar kennisleider in World Class Manufacturing, TPM en LEAN.

Meer informatie?

Bas de Wit: 06 – 51450449 / b.dewit@ccned.nl

Altijd veilig werken met een Hold to Run schakelaar

Veilig werken met machines met een Hold to Run schakelaar

De Hold to Run schakelaar staat ook wel bekend als een enabling switch, dodemansknop of een vrijgaveschakelaar. De Hold to Run schakelaar zorgt ervoor dat de operator veilig kan werken in de gevarenzone van een machine, zonder dat deze uitgeschakeld hoeft te worden. Het gebruik van een Hold to Run schakelaar zorgt ervoor dat de machine stopt in geval van gevaar of een onvoorzien probleem.

Wanneer gebruik je een Hold to Run schakelaar?

De Hold to Run schakelaar wordt gebruikt wanneer er gewerkt wordt in gevaarlijke omgevingen waarbij de absolute aandacht van de operator vereist is, waaronder:

  • Ombouw en onderhoud van machines en robots;
  • In handprogrammeer units voor robots en cobots;
  • In de behuizingen voor speciale voertuigen, zoals bouwvoertuigen, AGV’s (Automatisch Geleide Voertuigen) of voertuigen voor intern transport;
  • In de besturing van freesmachines of brugkranen.

Hoe werkt de schakelaar?

De schakelaar heeft drie standen: OFF-ON-OFF. De machine kan alleen bestuurd worden in de tweede middenstand, als de schakelaar lichtelijk is ingedrukt. Wanneer de schakelaar is losgelaten is, stopt de machine. Maar ook wanneer er extra kracht op het apparaat wordt uitgeoefend door een in paniek geraakte operator (verkramping), zorgt de schakelaar ervoor dat de machine stopt.

Wanneer de operator in paniek is of verkrampt zal de schakelaar dus of helemaal worden losgelaten (positie 1) of helemaal worden ingedrukt (positie 3), waardoor de machine of het proces naar een veilige toestand gaat.

Het instinct op gevaar is namelijk voor elke persoon anders. Het is mogelijk dat een schok ertoe leidt dat hij het apparaat loslaat of juist dat het lichaam zich spant en harder vastklemt. In beide gevallen zal de schakelaar dus een stopopdracht geven en worden ongevallen, verwondingen en schade aan de machine voorkomen.

Werking Hold to Run schakelaar

De veiligste Hold to Run schakelaar in de wereld

In gevaarlijke situaties telt elke seconde en hoe de werknemer hierop reageert. Al onze 3-standenschakelaars bieden daarom een dubbelwerkende veiligheid. Dit betekent dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat een enkele schakelaar uitvalt de tweede set contacten het gevaar toch veilig kan stoppen.

Bij een conventionele noodstop moet bij een gevaarlijke situatie eerst gezocht worden naar de dichtstbijzijnde noodstop, vervolgens moet de operator er naartoe gaan en bedienen. Deze procedure is bij een Hold to Run schakelaar vele malen korter en dus veiliger.

Dit reduceert de kans op een storing per uur tot een zeer laag niveau, waardoor het product voldoet aan de hoogste veiligheidseisen: de PLe (ISO 13849-1) en de SIL3 (EN 62061). In vergelijking met een reguliere noodstop geeft de Hold to Run schakelaar het snelste stopsignaal.

Voldoet aan de meest veeleisende normen

EN 60947-5-8 erkend   EN 60947-5-8 Erkend
Omdat de aanwezigheidsdetectie van de operator een kwestie van leven of dood is, bestaat er een speciale norm: de ISO 60947-5-8, met het bijbehorende logo met de 3 verschillende posities. Deze garandeert dat de vrijgave schakelaar voldoet aan de internationale eisen.
Directe of positieve openingsactie Directe (of positieve) openingsactie
Directe (of positieve) openingscontacten geven aan dat de kracht van de schakelaar groot genoeg is om het contact te openen, zelfs als het gelast is, dankzij een directe actie op het contact. 
Norm voor veiligheidseisen Norm voor veiligheidseisen
De Hold to Run schakelaar is PLe- en SIL3-klaar om het hoogst mogelijke prestatie- en veiligheidsniveau op een systeem te bereiken. Dit helpt alle machinefabrikanten bij het verantwoorden van de CE-markering.

Het aanbod van CC Nederland

CC Nederland biedt een ruim assortiment Hold to Run schakelaars van het merk IDEC aan. Voor elke toepassing kunt u dus een passende oplossing vinden bij CC Nederland.

Inbouwschakelaars

IDEC's inbouwschakelaars zijn er in verschillende vormen en maten. Dankzij een doordachte ergonomie wordt de kracht om positie 2 (activeringsfunctie) of positie 3 (uit-functie) te bereiken aangepast aan de manier van besturen: lichte kracht voor een vinger of een hogere kracht voor de handpalm.

CC Nederland biedt onder andere de volgende vier inbouwschakelaars aan:

Specificaties inbouwschakelaarsHE2BHE3B inbouwschakelaarHE5BHE6B

Greep schakelaars

IDEC biedt ook uitzonderlijke ergonomische grepen die vooraf zijn uitgerust met Hold to Run schakelaars. Deze handgrepen zijn in 2 versies verkrijgbaar: een duimgreep en een handgreep. De handgreep heeft 2 modellen: de HE1G en de HE2G. Deze handgrepen kunnen worden gepersonaliseerd met de indicatielampjes, sleutelschakelaars of drukknoppen.

CC Nederland biedt onder andere de volgende drie greep schakelaars aan:

Specificaties greepschakelaarsHE1G-LHE2GHE9Z

Engineering in Food & Beverage

Engineering in Food and Beverage

Woensdag 10 oktober 2018, locatie de Fabrique Utrecht.

Het Engineering in Food & Beverage Event is een uniek event dat engineering koppelt aan de food & beverage industrie in Nederland en Vlaanderen.

Read more

Supersnelle PLC

IDEC FC6A Plus CPU

Nieuwe FC6A plus PLC van IDEC nu verkrijgbaar

  • Snelle instructietijden
  • Maximaal 2060 I/O
  • Eenvoudig te programmeren
  • Drag and drop software
  • Webpage editor

Read more

WERMA signaaltoren met dubbele functie

werma-kombisign-72

De WERMA KombiSIGN 72 is vanaf heden bij ons verkrijgbaar

  • Eenvoudige montage
  • Twee lichtfuncties per element
  • Compatibel met KombiSIGN 71
  • 360° zichtbaar dankzij OmniVIEW lens
  • Minder voorraad door dubbele lichtfunctie
  • ClassicLOOK of DesignLOOK
  • Onderhoudsvriendelijk door smooth design
  • Ook compleet geassembleerd verkrijgbaar

Read more

Scroll to top