Klantenservice: 079 82 000 20

Componenten voor machinebouw

Bestel online 24/7 Snelle levertijd Kwaliteitsmerken Persoonlijk advies Technische support

IDEC FC6A Plus PLC

4 juni 2018

De nieuwe FC6A Plus PLC’s van IDEC zijn compact, modulair en zeer snel door de nanoseconde prestaties. De PLC is uit te breiden tot een maximum van 2060 digitale I/O en maximum 511 analoge I/O. Standaard is de PLC voorzien van Bluetooth en twee Ethernet poorten. Tevens is het mogelijk om via een app verbinding te maken. De PLC is eenvoudig te programmeren met de IDEC Automation Organizer software. Met de eenvoudige webpage editor kan d.m.v. Drag-And-Drop een webpagina gemaakt worden. Hiermee kan men de PLC visualiseren in een standaard internet browser. Voor deze webpage editor is geen speciale HTML kennis nodig.

 

  Bestellen

  Download de brochure

  Ga naar de video

Signaaltoren speciaal voor de voedingsindustrie en cleanrooms. De CleanSIGN is volledig stofvrij en heeft een innovatief hygiënisch design. Geen groeven of naden en alle randen zijn schuin aflopend. De signaalzuil heeft een beschermgraad van IP69K en heeft als eerste op de markt een EHEDG keurmerk. Veelzijdig in toepassingen en gebruiksvriendelijk vanwege de vele montage mogelijkheden. Verkrijgbaar in diverse LED uitvoeringen waaronder RGB aansturing voor 7 verschillende kleuren en EVS (Enhanced Visibility System).

 

  Bestellen

De nieuwe ELMEKO LE-982 eco LED verlichtingsarmatuur is bruikbaar in vele toepassingen. Zoals een besturingskast of in een machine. De armatuur heeft een compact profiel van 24mm x 35mm en een lengte van 315mm. Ze beschikken over 55 LED’s welke zorgen voor een goede lichtspreiding met een lichtstroom van 288lumen. De armatuur kan eenvoudig gekoppeld worden met een volgende armatuur doormiddel van een koppelstekker of koppelkabel. Alle benodigde materialen voor montage worden meegeleverd. De aansluitspanning is 230VAC en het verbruik 3,3W. Ze worden geleverd met een snoer van 1.8 meter.

 

  Bestel hier

  Download datasheet

Allen-Bradley heeft zijn RFID SensaGuards vernieuwd met nog betere prestaties. Snellere response tijd naar 40ms ook bij doorlussen. Minder stroom verbruik en meer tolerantie bij installatie. Verbeterde LED, geen kalibratie meer nodig. Nu te gebruiken in een temperatuurbereik van -25 tot +70 graden Celcius. Deze nieuwe schakelaar komt in de loop van het jaar beschikbaar.

Naast de DEH hygiënisch design klemmenkasten heeft ilinox nu ook drukknopkasten met hygiënisch design voor toepassingen in de voedingsindustrie. De nieuwe PEH serie drukknopkasten zijn voorzien van een RAL5015 blauwe siliconen afdichting en speciale hygiënische bouten voor de sluiting van de deksel conform EHEDG. Door de beschermgraad van IP69 zijn ze geschikt in vele toepassingen. Standaard worden ze geleverd in AISI304,  met een 1-, 2-, 3- en 4-gats uitvoering (afmetingen van 82x82x89 tot 132x152x89). Op aanvraag kunnen ze ook in AISI316L geproduceerd worden in andere maten en uitvoeringen.

 

  Bestel hier

AKYTEC ITP11 display unit

13 februari 2018

Akytec heeft nieuwe ITP11 displays. De displays zijn verkrijgbaar met rode of groene LED digits. Ze hebben een inbouwmaat van 22mm en zijn IP65. Ze beschikken over een gebruikersvriendelijke functie om een 4-20mA waarde te schalen naar een gewenste weer te geven waarde. Nieuw is tevens de instelbare alarmwaarde waardoor het display gaat knipperen. Het bereik van de displaywaarde is van -999 t/m +9999 en de komma is instelbaar. Bij spanningsverlies blijft het display functioneren tot 4V.

 

  Bestel hier

  Download brochure

  Bekijk de video

IDEC heeft met de PS5R-V een nieuwe serie voedingen ontwikkeld. Deze zijn compacter en kunnen op 6 verschillende manieren gemonteerd worden. De voedingen zijn nog efficiënter, waardoor ze minder warmte afgeven in de schakelkast. Er zijn 9 uitvoeringen te verkrijgen van 7,5W t/m 240W. Als enige in de markt wordt er 5 jaar garantie gegeven op de voedingen.

 

  Bestel hier

  Download brochure

ILME CKSH SQUICH

18 januari 2018

ILME, vooraanstaand producent van industriële connectoren, heeft nieuwe compacte binnenwerken met SQUICH® snel aansluiting. De montagevriendelijke aansluittechnologie is gebaseerd op de standaard veerklemtechniek. Het gebruik van deze binnenwerken verkort de montagesnelheid omdat er geen gereedschap nodig is. Middels het indrukken van het oranje knopje bevestig je de draden. SQUICH® is geschikt voor massieve of soepele draden. De draadinvoer zit aan de achterkant van het binnenwerk waardoor er geen draden gebogen hoeven te worden zoals bij een binnenwerk met schroefaansluiting. Tevens beschikken de knopjes over een uitsparing om de spanning te kunnen meten. SQUICH® staat voor een snelle en betrouwbare verbinding. Er zijn 2 uitvoeringen beschikbaar, 3- en 4 polig en te gebruiken tot 10A en 400V. Beide zijn uit te voeren met een codeerpin om de juiste connectie te maken. Er zijn meerdere combinaties mogelijk.

 

 Bestel in onze shop

  Download de brochure

CC Nederland App

14 december 2017

CC Nederland heeft haar verkoopkanalen uitgebreid met de nieuwe CC Nederland app!
Zo bekijk je op je smartphone of tablet ook ons hele assortiment en bestel je eenvoudig. 

Beschikbaar voor Android en Apple.

 

      

Naast de standaard QSD hygiënisch design wandkasten heeft ilinox nu ook klemmenkasten met hygiënisch design voor toepassingen in de voedingsindustrie. De nieuwe DEH serie klemmenkasten zijn voorzien van een RAL5015 blauwe siliconen afdichting en speciale hygiënische bouten voor de sluiting van de deksel conform EHEDG. De DEH serie heeft een beschermgraad van IP69 en is standaard vervaardigd in AISI304. Op aanvraag kunnen ze ook geproduceerd worden in AISI316L. De klemmenkasten zijn voorzien van twee interne aansluitpunten voor montage van een DIN-rail of een kleine montageplaat. De montageplaten zijn apart verkrijgbaar. De DEH serie is standaard verkrijgbaar in vier verschillende maten van 82x82x89 tot 132x152x89. Andere maten zijn op aanvraag te produceren als special.

 

  Bestel hier HD klemmenkasten

  Bestel hier HD drukknopkasten

CC Nederland is dit jaar weer aanwezig op het Machinebouw Event dat op 7 december gehouden wordt in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers en producerende bedrijven uit de Benelux. U kunt zich kosteloos registreren met relatiecode MB64318. U vindt ons op stand 2.

Gratis registreren

WERMA KombiSIGN 40

9 november 2017

De nieuwe KombiSIGN 40 signaaltoren van WERMA heeft een uitstekende licht intensiteit, is eenvoudig samen te stellen en snel te installeren. Er zijn twee uitvoeringen: de classiclook (zwart) en de designlook (zilver). Door de kleine diameter is de signaaltoren geschikt voor vele toepassingen. Er zijn drie lichtelementen verkrijgbaar. De TwinLight elementen zijn voorzien van dipswitches waarmee de LED permanent of als knipper kan functioneren. Met de TwinFlash kan worden gekozen voor LED Flits of EVS. Het Multicolour element kan 7 verschillende kleuren branden. Dit maakt deze signaaltoren uniek, geen andere leverancier op de markt heeft dit systeem. Met de goede specificaties en aantrekkelijke prijs is dit een uitstekende signaaltoren.

 • Modulaire signaaltoren Ø 40mm
 • Hoge lichtintensiteit
 • Snelle installatie
 • LED lichtelementen met 2 functies
 • Aantrekkelijk geprijsd

 

 Bestel hier

 Download brochure

De nieuwe ELMEKO LEX-350 LED schakelkastverlichting heeft een universele aansluitspanning van 24V tot 265V AC & DC. Met connectoren bevestigt u de voeding of andere armaturen met elkaar. De LED armatuur is verstelbaar in diverse hoeken en eenvoudig te bevestigen met de magneetvoet of schroeven. Er zijn twee versies beschikbaar, met of zonder bewegingsdetector. Bij de uitvoering met bewegingsmelder werkt de LED verlichting enkel indien nodig. De armatuur is uitgerust met een multifunctionele knop waarmee bepaald kan worden of de verlichting inschakelt aan de hand van de bewegingsmelder of externe aansturing d.m.v. een deurschakelaar of PLC aansturing.

 

  Bestel hier

  Download brochure

De nieuwe Allen-Bradley GuardShield 450L lichtschermen zijn unieke lichtschermen met een gepatenteerde transceiver functionaliteit. In tegenstelling tot de traditionele veiligheidslichtschermen zijn de nieuwe 450L lichtschermen zowel als zender of ontvanger te gebruiken. Middels een plug-in module wordt de functie van het lichtscherm bepaald. Er zijn twee 5-polige M12 modulen voor basis aan/uit functies en drie 8-polige M12 modulen voor handmatige- en automatische start met “External Device Monitoring” EDM verkrijgbaar. Om het lichtscherm in te stellen zijn er DIP-switches op de module aanwezig waarmee meerder functies instelbaar zijn. De lichtschermen hebben een compact profiel van 30mm x 30mm en zijn verkrijgbaar als vinger en handbeveiliging. Door een actief detectievlak over de gehele lengte van het lichtscherm zijn er geen inactieve detectiegebieden. Verder zijn de lichtschermen verkrijgbaar in detectiehoogtes van 150mm t/m 1950mm in stappen van 150mm. Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar zoals uitlijningslasers, beschermprofielen tegen lasspatten en een Optical Interface Tool voor service en diagnose.

  Bestel hier

  Download brochure

  Bekijk de video

De nieuwe Allen-Bradley GuardMaster Lifeline™ 5 trekkoordschakelaar is de eerste op de markt met OSSD solid-state in- en uitgangen. De noodstop trekkoordschakelaar is voorzien van een gepatenteerde microprocessor. Traditionele trekkoordschakelaars zijn gevoelig voor verandering in kabelspanning als gevolg van temperatuurverschillen. De nieuwe Lifeline™ 5 trekkoordschakelaar heeft een elektronische kabel spanningsmeting welke doorhangen en uitzetten van de kabel detecteert en zelf corrigeert. De Lifeline™ 5 trekkoordschakelaar biedt een constante toegang tot een noodstop functie om bij gevaar een machine te stoppen. Door middel van het trekken aan de aangesloten kabel wordt de noodstop geactiveerd. De ingebouwde microprocessor is ontwikkelt om de ingebruikname te vereenvoudigen middels duidelijk zichtbare LED indicators. Deze LED indicators geven de status en diagnose door van de schakelaar. De Lifeline™ 5 trekkoordschakelaar is verkrijgbaar in een aluminium behuizing met poedercoating en een volledig RVS uitvoering. Beide uitvoeringen zijn IP66 en IP67. De aluminium uitvoering is ook verkrijgbaar met een geïntegreerde noodstopschakelaar.

  Bestel hier

  Download brochure

Het Duitse ELMEKO GmbH + Co. uit Liebenscheid is een samenwerking aangegaan met CC Nederland voor distributie in Nederland. ELMEKO is vooraanstaand producent van innovatieve producten voor het koelen, verwarmen, ventileren, ontvochtigen en verlichten van schakelkasten en industriële behuizingen. Het uitgebreide assortiment omvat o.a. kastventilatoren, Peltier elementen, verwarmingselementen, airconditioners en warmtewisselaars. Naast de producten voor het klimatiseren van de schakelkast heeft ELMEKO ook een productlijn met LED schakelkastverlichting. De ELMEKO producten zijn toegevoegd aan de webshop van CC Nederland met aan ieder product de technische datasheets gekoppeld. 

 

  Bestel hier Klimatiseringsproducten

  Bestel hier Kastverlichtingsproducten

  Algemene brochure Elmeko

De nieuwe CW drukknoppenserie van IDEC hebben een inbouw gatmaat van 22mm en een vlakke frontring van slechts 2,5mm dun. Hierdoor heeft de CW serie drukknoppen een zeer elegant design. Door het vlakke design en de IP beschermgraad van IP65/IP66/IP67 en NEMA 4x zijn deze drukknoppen ideaal voor hygiënische toepassingen. De achterzijde van de drukknop met de contactelementen, hebben een inbouwdiepte van slechts 39,9mm gemeten vanachter het paneel. Door de geringe inbouwdiepte kan eenvoudig ruimte bespaard worden in een machine of behuizing. De CW serie bestaat uit verlichte/onverlichte drukknoppen en signaallampen. Ook zijn er keuze en sleutelschakelaars beschikbaar met 2 of 3 standen. Alle schakelaars zijn verkrijgbaar in een vaste of terugverende uitvoering. De elementhouder heeft drie steekplaatsen waardoor er maximaal 6 contacten op een schakelaar geklikt kunnen worden bij gebruikt van dubbele contactelementen.

 • Elegant en hygiënisch design
 • Frontring slechts 2,5mm dun
 • Inbouwdiepte 39,9mm, kortste in zijn klasse
 • Drukknoppen, signaallampen, keuze- en sleutelschakelaars
 • Beschermgraad: IP65, IP66, IP67, NEMA 4x
 

  Download brochure

Met ingang van 27 augustus 2017 zal Rockwell een prijswijziging doorvoeren.

Een aantal producten zullen stijgen, maar ook een aantal zullen dalen in prijs.

Hieronder kunt u het bestand met de nieuwe prijzen welke vanaf 27 augustus 2017 gehanteerd zullen worden downloaden

Wij kunnen orders met de huidige prijzen verwerken t/m donderdag 24 augustus 2017 12.00 uur.


  Download de prijslijst

IDEC neemt APEM over

23 juni 2017

IDEC Corporation, Japans fabrikant van apparatuur voor industriële automatisering, heeft het Franse APEM overgenomen. Samen vormen ze een van 's werelds grootste aanbieders van componenten voor human machine interfaces (HMI), van panelen en systemen. De combinatie biedt een breed portfolio van industriële automatiserings- en HMI-producten voor markten in Europa, Noord-Amerika en Azië. IDEC heeft vier hoofdproductlijnen: Industrial & Safety, Electronics & Automation, Explosion proof en LED. Producten binnen deze productlijnen worden aan diverse industriesegmenten geleverd zoals productie, openbaar vervoer, landbouw en energie. Tot deze groepen behoren onder meer industriële controllers, sensoren, schakelaars, voedingen en ledverlichting.

IDEC

Met de acquisitie legt IDEC een fundering voor verdere groei wereldwijd. Door de overname komt de onderneming in contact met nieuwe klanten en nieuwe markten, met een breder aanbod van producten en diensten. Samen hebben beide ondernemingen een omzet van 500 miljoen dollar, wereldwijd 3500 medewerkers, dochterbedrijven in vijftien landen en fabrieken in tien landen. Door het complementaire productaanbod en geografische aanwezigheid van de twee bedrijven verwacht IDEC aanzienlijke synergie van de overname.

APEM

De producten van APEM betreft vooral componenten voor HMI interfaces, zoals paneelschakelaars, joysticks, keypads en led-indicatoren. De componenten worden door de klanten ingebouwd door de klanten of als gedeeltelijk of volledig op maat gemaakte panelen door APEM zelf. De belangrijkste markten zijn landbouw, material handling, medische techniek, lucht- en ruimtevaart, defensie en transport.

De overname moet de groei van IDEC in Europa versnellen. Omgekeerd zal IDEC's positie in Japan en Azië nieuwe markten openen voor APEM en de bestaande business op dat continent versterken. In de Verenigde Staten zal de combinatie van beide verkooporganisaties nieuwe mogelijkheden bieden om elkaars klantenbestand te versterken. APEM blijft als merknaam behouden en het bedrijf gaat onder het huidige management door.

IDEC wordt vertegenwoordigd door CC Nederland. APEM heeft een Benelux-vestiging in Zaventem en twee distributeurs in Nederland; Cisper Electronics in Almere en eParts Elektro Componenten in Soest.

ILME hanteert vanaf 1 juli 2017 nieuwe prijzen.

U kunt de nieuwe prijslijst alvast downloaden.

  Download ILME prijslijst per 01-07-2017

De ITP11-G/R-W zijn universele opbouw display units om industriële processen te monitoren. De displays hebben ingebouwde schalingsfunctie en zijn ontworpen voor sensoren en transmitters met een 4-20mA uitgang. De gewenste waarde kan weergegeven op een groene of rode display afhankelijk van de gekozen uitvoering. Er is geen externe voeding nodig want de display wordt gevoed door het 4..20mA signaal. Montage kan direct met schroeven, direct op een DIN-rail of een buis met een diameter van maximaal 200mm. Functies en specificaties:

 • Meter en display van standaard 4..20mA signalen
 • Weergave tot 4 digits met een karakter hoogte van 14mm
 • Schaling van gemeten waarden
 • Demping van gemeten signaal
 • Berekening met wortelfunctie
 • Display alarm voor waarde buiten bepaald gebied
 • Password functie ter beveiliging ingestelde functies
 • Wand, DIN-rail en buis (20…200mm) montage
 • IP65 bescherming
 • 8 schroefloze aansluitklemmen
 

  Bestel hier

  Download brochure

IDEC nieuwe prijslijst

30 maart 2017

IDEC hanteert vanaf 1 april 2017 nieuwe prijzen.

U kunt de nieuwe prijslijst alvast downloaden

 Download IDEC prijslijst per 01-04-2017

 

IDEC heeft officieel aangekondigd de productie van de IDEC FC4A en FC5A PLC te beëindigen. Deze PLC’s zijn te vervangen door de nieuwe FC6A PLC. De laatste order mogelijkheid is februari 2018. Onderhoud en reparatie is mogelijk tot 2025. Onderstaand een tabel met de vervangende type FC6A PLC’s. Mocht er hulp nodig zijn bij het omzetten dan helpen wij u graag verder. 

Algemene specificaties:

FC4A/5A serie

Vervanger

Voeding

I/O

Max. I/Os

Breedte

FC4A-C10R2C

FC6A-C16R1CE

24VDC

9 inputs
7 outputs

144-400

95mm

FC5A-C10R2C

FC4A-C16R2C

FC5A-C16R2C

FC4A-C24R2C

FC6A-C24R1CE

14 inputs
10 outputs

248-504

110mm

FC5A-C24R2C

FC4A-C10R2

FC6A-C16R1AE

100-240VAC

9 inputs
7 outputs

144-400

95mm

FC5A-C10R2

FC4A-C16R2

FC5A-C16R2

FC4A-C24R2

FC6A-C24R1AE

14 inputs
10 outputs

248-504

110mm

FC5A-C24R2

FC5A-C10R2D

FC6A-C40R1DE

12VDC

24 inputs
16 outputs

264-520

163mm

 

  Ga naar de nieuwe PLC FC6A

WERMA KombiSIGN 72

23 maart 2017

WERMA Signaltechnik GmbH, marktleider van optische en akoestische signalisatie heeft een nieuwe serie signaaltorens ontwikkeld, de KombiSIGN72. Deze nieuwe generatie signaaltorens zijn verkrijgbaar als ClassicLOOK met gekleurde lens en zwart aansluitelement of als DesignLOOK met heldere lens en lichtgrijs aansluitelement. Het unieke van de nieuwe lichtelementen is dat deze voorzien zijn van een dubbele functie. De TwinLIGHT elementen kunnen permanent branden of knipperen, de TwinFLASH elementen kunnen ingesteld worden als flits of als EVS licht (Enhanced Visibiltie System). Door de speciaal ontwikkelde OmniVIEW lens wordt het LED licht verspreid over de gehele lens en is hierdoor 360° zichtbaar. De lichtelementen hebben een hygiënisch smooth design en zijn hierdoor onderhoudsvriendelijk. Uiteraard kan deze serie gecombineerd worden met het WERMA SmartMONITOR WIN systeem en met het call-for-action systeem AndonSPEED.

 •  Eenvoudige montage
 • Compatibel met KombiSIGN 71
 • 360° zichtbaar dankzij OmniVIEW lens
 • Minder voorraad door dubbele lichtfunctie
 • ClassicLOOK of DesignLOOK
 • Onderhoudsvriendelijk door smooth design
 • Ook compleet geassembleerd verkrijgbaar

 

  Bestel hier

  Download brochure

  Bekijk de video

De nieuwe FC6A PLC’s van IDEC zijn compact en modulair en zeer snel door de nano seconde prestaties. Er zijn meerdere uitbreidingsmodules verkrijgbaar en de PLC’s zijn IoT compatibel door de aanwezige ethernet aansluiting en ingebouwde webserver voor klant specifieke webpagina’s.

De PLC is heeft drie verschillende CPU’s met 16, 24 of 40I/O aan boord. De PLC is uit te breiden tot maximaal 520 I/O.  De uitbreidingsmodules omvatten vele uitvoeringen zoals digitale, analoge, temperatuur, PID en diverse communicatie cartridges. Alhoewel de nieuwe FC6A PLC klein van formaat is staat dit zeker niet in verhouding tot zijn prestaties en capaciteiten. Met een maximale instructieset van 640kbyte (gelijk aan ongeveer 80.000 stappen) is de FC6A PLC in staat om complexe programma’s uit te voeren. Met de verwerkingstijd van slechts 42ns per standaard instructie kan de gebruiker zeker zijn van een snelle response, ideaal voor positioneringsfuncties en tijd kritische processen.

De IoT comptabiliteit wordt geleverd door klant specifieke webpagina’s die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd voor remote monitoring en controle. De webpagina’s worden gemaakt met behulp van een eenvoudige editor met een drag-and-drop stijl methode die geen speciale HTML kennis van programmeren vereist. Deze innovatieve functie plaatst de nieuwe FC6A PLC ruim voor de concurrerende micro PLC systemen op de markt.

 

  Bestel hier

  Download brochure

  Bekijk de video

ILME heeft de lichtgewicht kunststof behuizingserie T-Type uitgebreid met een connector speciaal voor de voedingsindustrie. Door de beschermingsgraad van IP66 en IP69 (EN 60529) kunnen de connectoren met een hogedrukreiniger afgespoten worden. De T-Type Hygienic serie is geschikt voor het gebruik in de “Splash Area” conform EN 1672-2:2009. De connector heeft blauwe beugels en afdichtingen in RAL5015 zoals omschreven is in de EHEDG richtlijn. De connector en afdichtingen zijn ECOLAB® goedgekeurd en hierdoor bestand tegen de meest gebruikte reinigingsmiddelen in de voedingsindustrie. De blauwe HNBR afdichting heeft een temperatuurbereik van -40°C tot +70°C. Voor toepassingen in diepvriesinstallaties is er een T-Type Hygienic Cold serie welke bestand is tegen temperaturen van maximaal -50°C. De connectoren zijn verkrijgbaar in bouwvorm 6, 10, 16 en 24 polig.

 • Speciaal voor voedingsindustrie
 • IP66 en IP69 conform EN 60529
 • Blauwe beugels en afdichtingen RAL5015 (EHEDG)
 • Bestand tegen meest gebruikte reinigingsmiddelen
 • ECOLAB® goedgekeurd
 

  Bestel hier

  Download brochure

Naast het uitgebreide standaard programma RVS kasten heeft ilinox® de mogelijkheid om RVS kasten op maat te maken. Dit kan een besturingskast, klemmenkast, bedieningskast of lessenaar zijn. Alles is mogelijk en er is geen minimale afname noodzakelijk. Tevens kan ilinox® kasten voorzien van uitsparingen of boringen voor drukknoppen of bijvoorbeeld HMI schermen. De uitsparingen worden met een lasermachine gemaakt vóórdat de kast gezet en gelast wordt, hierdoor heeft u een perfecte professionele afwerking. De levertijd voor een speciaal kast is circa 5-7 weken afhankelijk van het type kast en/of bewerking. 

Indien u een speciaal kast wenst kunt u deze aanvragen per e-mail.

De Zero-Force™ Touch knoppen zijn unieke knoppen door de geïntegreerde capacitieve sensoren en elektronica. Ze meten het verschil tussen een hand of een ander voorwerp, hierdoor is manipulatie niet mogelijk. De knoppen functioneren ook bij gebruik van handschoenen. De knoppen hebben een ergonomisch design, aangepast aan de palm van een hand. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar met 22mm of 30mm montage en te voorzien van een beschermbeugel.

 • Ergonomisch design
 • Eenvoudige bediening
 • Geschikt voor tweehandsbediening
 • Werkt ook met gebruik van handschoenen
 • Uitvoeringen 22mm en 30mm
 • Te voorzien van een beschermbeugel
 

  Bestellen

  Download brochure

De IDEC spider LED’s zijn goed zichtbare LED units met een IP67 bescherming. Ze zijn verkrijgbaar in een enkele kleur of meerkleuren uitvoering bijvoorbeeld rood/groen en beschikbaar in drie uitvoeringen: Flat, mini dome en de jumbo dome. De rechthoekige flatpack uitvoering is slechts 11mm dun en heeft een groot zichtbaar vlak. De flatpack uitvoering kan ook voorzien worden van een markering. De mini dome uitvoering is zichtbaar vanuit meerdere hoeken en heeft een diameter van 37mm. De jumbo dome uitvoering heeft een diameter van 66mm en is hierdoor van grotere afstanden zichtbaar.

 • Eenvoudig te monteren
 • Goed zichtbaar
 • Flat uitvoering 65mm x 35mm x 11mm
 • Mini dome diameter 37mm
 • Jumbo dome diameter 66mm
 • Een of meerdere kleuren in één unit
 

  Bestel hier

  Download datasheet

De Allround RFID SensaGuard schakelaars van Allen-Bradley kunnen tot het hoogste veiligheidsniveau PLe in serie geschakeld worden. Dit betekend dat u op één veiligheidsrelais meerdere deurschakelaars kunt aansluiten. De SensaGuard schakelaars zijn in verschillende bouwvormen: M18 cilindrisch, flatpack of een uitvoering met magneetaanslag. Alle uitvoeringen hebben beschermgraad van IP69K waardoor ze ingezet kunnen worden op plaatsen waar met hogedruk gereinigd wordt. De SensaGuards zijn er met standaard of unieke code voor toepassingen waar anti-manipulatie gewenst is.

 • Serie schakelen tot hoogste veiligheidsniveau PLe
 • Meerdere schakelaars op één veiligheidsrelais
 • Verschillende bouwvormen
 • Beschermgraad IP69K
 • Standaard of unieke code voor anti-manipulatie

 

  Bestel hier

  Download datasheet

Deze LED - buzzer combinatie heeft capacitieve sensor waardoor het alarm bevestigd kan worden. De zoemer zal dan uitgaan maar alarm blijft actief. Ingang voor lichtsignaal, ingang voor geluid en uitgang potentiaalvrij contact voor de terugmelding/bevestiging. De zoemer geeft 80dB en heeft een beschermingsgraad van IP65.

 • LED – buzzer combinatie
 • Inbouw Ø M22
 • Capacitieve sensor voor terugmelding of bevestiging
 • Beschermgraad IP65
 • Geluidsterkte 80dB
 • Voedingsspanning 24VDC

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De RVS schakelkasten van de ilinox® QSD serie zijn ontworpen voor de voeding, zuivel en farmaceutische industrie. De QSD serie is geschikt voor toepassingen waar aan strenge hygiënische regelgeving moet worden voldaan. De QSD kasten zijn voorzien van een 30° schuin hellende bovenzijde, een perfecte waterdichtheid door middel van een blauw afneembare afdichting en hygiënische sloten conform EHEDG. Hierdoor is er geen kans op vuilophoping en bieden een IP69K bescherming. De kasten zijn verkrijgbaar in AISI304 of in AISI316L en zijn standaard leverbaar in diverse maten. Op klantspecificatie kan iedere gewenste maat of bewerking geproduceerd worden. Een klant specifieke kast is al mogelijk vanaf 1 stuk.

 • Hygiënisch Design
 • RVS uitvoering AISI304 of AISI316L
 • Beschermgraad IP69K
 • 30° schuin hellende bovenzijde
 • Hygiënische sloten
 • Inclusief montageplaat
 • Standaard of klant specifieke afmetingen

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De compacte connectoren MK serie van ILME is uitgebreid met een nieuw recht stekkerhuis. De nieuwe stekker MKAV25 heeft een M25 uitgang, eerder was M20 de grootste maat. Het stekkerhuis is ideaal te gebruiken i.c.m. de binnenwerken CQ12 12 polig 10A en CQ4 4 polig  40A. Bij de 40A binnenwerken is de M25 een welkome uitbreiding van het aanbod.

 • Ideaal voor CQ12 12 polig binnenwerk 10A
 • Ideaal voor CQ4 binnenwerken 40A
 • M25 uitgang recht
 • Metalen behuizing
 

  Download datasheet

Grote kerststollen. Luxe kerstpakketten. Leuk om te krijgen, maar dit jaar doen wij het toch net even anders.
CC Nederland kiest dit jaar voor een donatie aan de volgende doelen:

KWF Kankerbestrijding, Armoed fonds en Nationaal ouderen Fonds

Bedankt voor de prettige samenwerking. In 2017 staan wij weer graag voor u klaar.

Prijslijst WERMA 2017

9 december 2016

WERMA hanteert vanaf 1 januari 2017 nieuwe prijzen.

U kunt de nieuwe prijslijst alvast downloaden

  Download WERMA prijslijst 2017

HMI touchpanel van IDEC

19 september 2016

IDEC, vooraanstaand producent van componenten voor industriële automatisering, heeft haar HMI producten programma uitgebreid met een compact HMI paneel met uitzonderlijk veel communicatie mogelijkheden. Het paneel is voorzien van een web- en ftp server functie voor het loggen van data naar een cloud omgeving. Met de webserverfunctie kan met een tablet of smartphone de machine of toepassing gemonitord of bediend worden. Het paneel heeft een TFT kleurenscherm met 65K kleuren en een hoge lichtintensiteit van 800cd/m2, hierdoor is het scherm zeer geschikt voor toepassingen met veel omgevingslicht. De LED backlight heeft een levensduur van 70.000 uur. De resolutie van het scherm is 480x272 pixels. Het front van het paneel heeft een IP66F, Nema 4X en Class I Div2 bescherming.`

 • Remote control / monitoring
 • FTP Server functie
 • 65K kleuren met 800cd/m2
 • Resolutie 480x272 pixels
 • Levensduur backlight > 70.000 uur
 • Horizontale of verticale montage mogelijk
 • Voeding 12/24 VDC
 • 2x seriële port, 2x USB en 1x RJ45 Ethernet
 • IP66F, Type 4X, Class I Div2
 

  Bestel hier

  Download brochure

Wij gaan verhuizen!

23 augustus 2016

Door de stevige groei van ons bedrijf hebben wij meer ruimte nodig. Daarom verhuist CC Nederland B.V. 29 augustus naar de Amethistweg 5 in Bleiswijk. In dit moderne pand gaan wij onze dienstverlening nog verder stroomlijnen. Bovendien kunnen wij op deze nieuwe locatie een belangrijk grotere voorraad aanhouden. Voor een nog snellere levering van onze producten. ‘We control components’ is ons devies. Wij gaan dat meer dan ooit waarmaken. Vanaf 29 augustus is ons nieuwe adres: Amethistweg 5, 2665 NT Bleiswijk. Telefoon, email en website blijven ongewijzigd.  

Gemak dient de mens! WERMA heeft daarom besloten haar KombiSIGN 71 als geassembleerd aan te bieden. Hierdoor is het bestellen en installeren van de signalering nog sneller en eenvoudiger. De units zijn allen LED permanent en verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: rood/geel/groen en rood/groen, bodem/wand of paal montage en beide met een voedingspanning van 24VAC/DC. 

 • Voedingspanning 24VAC/DC
 • LED permanent
 • IP65 bescherming
 • 70mm diameter
 • Veerklemaansluiting
 

  Bestel hier

Modulaire RVS kasten

18 juli 2016

Ilinox heeft met zijn MX serie modulaire RVS kasten. Deze kasten zijn met minimaal gereedschap in elkaar te zetten, dit komt doordat er maar 8 schroeven bevestigd hoeven te worden. De panelen worden er ingehangen en de deuren door middel van pinnen vastgezet. De kasten zijn te verkrijgen met 1 deur, 2 deuren en glazen deuren. Naar wens kan er een kabel opvoer kast worden toegevoegd aan de kast. Door de goede afdichtingen heeft de kast een beschermgraad van IP66. Vele accessoires verkrijgbaar zoals sokkels, bodemplaten, tekeninghouders, verlichting en producten voor klimatisering.

 • Modulair
 • Eenvoudige montage
 • IP66 NEMA 4X
 • AISI304 of AISI316
 • CE en UL goedgekeurd

 

  Bestel hier

   Download datasheet

De trekkoordschakelaars van Allen-Bradley zijn geschikt voor een noodstop bij transportbanden of industriële installaties met grote afstanden. Ze beschikken over een robuuste behuizing en zijn standaard voorzien van een noodstop kabelspanindicator voor een veilige installatie. Het bereik is tot 30, 75 of 125 meter afhankelijk van de uitvoering. Voor de voedingsindustrie en extreme toepassingen is er ook een RVS uitvoering verkrijgbaar. Uniek zijn de LRTS accessoires (Lifeline™ Rope Tensioner System) dit zijn complete montagekits bestaande uit twee grippers, een kabelspanner, montage ogen, aansluithaken en trekkoordkabel. Met een LRTS montagekit is het systeem in een handomdraai te installeren.

 • Afstand tot 30, 75 of 125 meter
 • Pld en Ple conform EN-ISO-13849-1
 • Geïntegreerde noodstop
 • Kabelspanningsindicator
 • Uniek LRTS kabelspansysteem
 • Ook in RVS uitvoering

 

  Bestel hier

  Download brochure

De RJ relais van IDEC zijn te gebruiken voor heel veel toepassingen. Door de compacte vorm en relaisvoet met DIN rail aansluiting, past deze in elke schakelkast. De relais hebben een extra lange mechanische levensduur van 50 miljoen schakelingen, dit is ca 2-3 keer meer dan de andere aanbieders op de markt. De 1-polige uitvoering kan 12A schakelen en de 2-polige uitvoering 8A. Standaard is het relais voorzien van een LED indicator. Tevens zijn er uitvoeringen verkrijgbaar met een diode. De spoelspanningen zijn van 12V t/m 240V AC/DC.
Direct leverbaar uit voorraad leverbaar

 • Compacte vorm 12,7mm smal
 • Levensduur 50 miljoen schakelingen
 • LED indicator en/of diode
 • 1-polig 12A, 2-polig 8A
 • Spoelspanningen 12-240V AC/DC

 

  Bestel hier

  Download brochure

Met de CDS binnenwerken van ILME heeft u meer connecties tot zelfs 80% in dezelfde behuizing. Deze zijn geschikt tot 10A en hebben een hoge contactdichtheid. De veerklem maakt het aansluiten makkelijk. Meerdere combinaties zijn mogelijk bij gebruik van codeerpinnen.

 • Hogecontact dichtheid
 • 10A – 400V
 • Aansluiten zonder aderhuls
 • Coderen met codeerstift
 • Veerklemaansluiting
 • 6 polig naar 9 polig
 • 10 polig naar 18 polig
 • 16 polig naar 27 polig
 • 24 polig naar 42 polig
 

  Download brochure

Dit veiligheidsrelais van Allen-Bradley is compact in bouwvorm. Het relais is geschikt voor ingangen 1NC, 2NC, OSSD of lichtschermen. Hierdoor is het relais inzetbaar voor vele toepassingen. De reset kan automatisch of handmatig. Het relais heeft veiligheidscontacten als uitgang. 

 • 24VDC/AC
 • 3 veiligheidscontacten
 • 1 hulpcontact
 • Kruislingse foutmonitoring
 • Automatische of handmatige reset
 • Veiligheidslevel PLe (ISO13849-1)
 

  Bestel hier

  Download datasheet

De vierkante 853 serie van WERMA is uitgebreid met een geheel nieuw vocaal geluidselement. Dit geluidelement kan i.c.m. de LED units worden gebruikt, maar ook als losse unit. Via een USB connectie zijn alle gewenste geluiden met een MP3 of WAV bestand af te spelen. Het geluidsniveau kan extern worden aangepast even als 15 voorgeprogrammeerde tonen, muziek of gesproken teksten.

 • Geluidssterkte 110dB
 • 15 verschillende tonen
 • USB connectie
 • MP3 en/of WAV bestanden
 • Speelt tonen, muziek of gesproken teksten
 • Geluidsniveau kan extern worden geactiveerd

 

  Bestel hier

  Download datasheet

Met de QL serie heeft ILINOX een kast welke voor vele applicaties geschikt is. Dat komt door het grote aanbod aan maten en afmetingen. Ze hebben een hoogwaardige Scotch-Brite-Finish afwerking met een polyurethaan of siliconen afdichting. De afdichting drukt tegen een mooi afgewerkte opstaande rand. Deze rand is zo bewerkt dat het water buiten de kast blijft en de afdichting niet insnijdt. Hierdoor zijn de kasten van 1 deur IP66 en bij 2 deuren IP65. Door een innovatief ophangsysteem makkelijk te bevestigen aan de muur. Naar wens kan er een binnendeur besteld worden. De kasten worden standaard met een montageplaat geleverd.

 • Verkrijgbaar in AISI304 of AISI316
 • Hoogwaardige Scotch-Brite-Finish afwerking
 • Beschermgraad IP66
 • Standaard met montageplaat
 • Polyurethaan of siliconen afdichting
 • Innovatief ophangsysteem
 

  Download brochure

IDEC heeft zijn bestaande HG2G HMI op alle fronten verbeterd. Het scherm is 5,7” groot en heeft nu betere grafische eigenschappen en snellere reactietijden bij bediening. Het paneel is uitermate geschikt voor vochtige applicaties, dit komt door IP66 beschermgraad. Met de ingebouwde webserver is het mogelijk om met een PC, tablet of smartphone uw applicatie te bedienen. Een veelzijdig HMI voor vele toepassingen te gebruiken.

 • Verbeterd kleuren TFT scherm (65,536 kleuren, 500cd/m2)
 • Verbeterd monochrome LCD scherm (16 grijstinten mono,1100cd/m2)
 • Beschermgraad IP66
 • LED back light voor lange levensduur
 • Snelle response tijden
 • Ingebouwde webserver
 • Serial port, Ethernet port, USB A, USB Mini B

 

  Bestel hier

  Download brochure

ILME heeft een nieuwe catalogus uitgebracht, de CN.16.

Hierin staan alle connectoren uitgebreid omschreven.

  Download catalogus

 

Wilt u een hardcopy ontvangen?

Dan kunt u deze hier aanvragen.

De drukgevoelige MatGuard™ veiligheidsmatten van Allen-Bradley zijn ontwikkeld om de aanwezigheid van personen te detecteren. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: de drukgevoelige veiligheidsmatten, een trim en een veiligheidsrelais. Zodra iemand druk uitoefent op één van de onderling verbonden veiligheidsmatten zal het systeem uitschakelen.

De veiligheidsmatten zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen met trims en diverse veiligheidsrelais. De vinyl toplaag is bestand tegen chemicaliën en olie. De robuuste constructie biedt weerstand aan een druk van 4.500 psi, dit betekent dat een heftruck over de mat kan rijden zonder dat de mat defect gaat. De matten voldoen aan ISO 13849-1 Pld.

 • Vinyl toplaag bestand tegen chemicaliën en olie
 • Anti slip profiel
 • Sterk en robuust
 • Kleur geel of zwart
 • Bescherming IP67
 • Pld conform ISO13849-1

 

  Bestel hier

  Download brochure

ILME heeft nieuwe simplex aanbouwhuizen welke voorzien zijn van een zelfsluitende klapdeksel. Deze deksel klapt dicht zodra de stekker eruit getrokken wordt. Zonder gebruik van de RVS sluitingsbeugel heeft de behuizing een IP44 waarde. Wanneer de glasvezel versterkte deksel vergrendeld wordt met de beugel is de beschermwaarde IP65 (conform EN 60529). Het aanbouwhuis is met name geschikt voor toepassingen waar reiniging plaats vind. De behuizingen zijn verkrijgbaar in de bouwgrootte 6, 10, 16 en 24 polig.

 • Aluminium behuizing
 • RVS vergrendelingsbeugel
 • Kunststof glasvezel versterkte deksel
 • Afdichting beschermd tegen vet, olie en veroudering
 • IP44 zonder gebruik van beugel
 • IP65 met beugelvergrendeling

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De uitgebreide YW drukknoppenserie omvat signaallampen, verlichte en onverlichte drukknoppen, keuze schakelaars en sleutelschakelaars. Deze serie is voorzien van zelfreinigende contacten en door de modulaire opbouw zijn de drukknoppen eenvoudig naar wens op te bouwen en samen te stellen. De fontring is standaard van zwart kunststof maar kan ook in metaal geleverd worden. Het prijsniveau van deze drukknoppenserie ligt op circa 1/3 t.o.v. het prijsniveau van andere drukknopleveranciers. De uitvoeringen met kunststof frontring kunnen wij direct uit eigen voorraad leveren.

Graag sturen wij een gratis sample schakelaar ter beoordeling.    

 • Breed programma
 • Modulaire opbouw
 • Zelfreinigende contacten
 • Kunststof of metalen frontring
 • Laag prijsniveau

 

  Bestel hier

  Download brochure

ilinox® RVS dakventilatie

15 februari 2016

Wanneer dakventilatie de meest praktische oplossing is, biedt ilinox® de KR ventilatie units (vooraanstaand leverancier van RVS behuizingen). De behuizing van de dakventilatie units zijn standaard RVS AISI304, op verzoek kan er ook een AISI316L behuizing geleverd worden. De KR units zijn voorzien van een verwisselbaar filter en een 230V motor. Ze kunnen tevens zonder motor gebruikt worden als luchtfilter, de KRG units. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: de IP45 en de IP55. De waterdichtheid wordt gegarandeerd door het labyrint systeem. Indien er een grote luchtstroom nodig is met een lage IP waarde dan kan de unit zonder filter gebruikt worden, de IP waarde is dan IP23.

 • Dakventilatie IP45 en IP55
 • Verwisselbare filters
 • Klemmenkast met blinddeksel
 • RVS AISI304 (AISI316L op aanvraag)
 • Waterdichtheid door labyrint systeem
 • Motor 230V 0,25A, 65dBA

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De LF1D-C LED machineverlichting uit de IDEC LUMIFA serie heeft een afmeting van slechts 100x50x25mm. Het armatuur is hierdoor uitermate geschikt voor het belichten van een machine of werkstuk waar weinig ruimte is. Door de brede lichtbundel van 120° heeft het een goede lichtspreiding. De high power LED geeft erg veel licht waardoor objecten goed zichtbaar zijn en de nauwkeurigheid van uw proces verbetert. De lens is van versterkt glas en hierdoor ongevoelig voor krassen van bijvoorbeeld metaalsplinters. De armaturen zijn IP69K en geschikt voor vochtige toepassingen.

 • Compacte bouwvorm 100x50x25mm
 • Beschermingsgraad IP69K
 • Metalen behuizing met RVS front
 • Lens van versterkt glas
 • Hoge lichtopbrengst
 • Brede lichtbundel van 120°

 

  Bestel hier

  Download brochure

Het Prosafe Trapped Key programma is een gecodeerd sleutelsysteem. Het systeem laat mensen/operators een sleutelroute of procedure volgen om zo een veilige situatie te creëren. Het systeem is mechanisch opgebouwd en heeft geen bekabeling nodig en kan toegepast worden in een explosiegevaarlijke omgeving. Indien u interesse heeft in het trapped key systeem neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend projectadvies.

 • Geheel mechanisch
 • Volledig RVS en gecodeerd
 • Standaard voorzien van afdichtingsklep
 • Standaard in rood gecodeerde sleutels en ID tags
 • Levensduur meer dan 100.000 sleutelmomenten
 • BIA en Loyds certificaat
 

  Download brochure Trapped Key

WERMA LED obstructielicht

15 januari 2016

De wet bepaalt dat gebouwen van een bepaalde hoogte en in de nabijheid van luchthavens, alsmede fabrieksschoorstenen, torens masten etc. moet worden voorzien van obstructie verlichting. Deze speciale verlichting maakt obstakels zichtbaar voor piloten in het donker of bij slecht zicht. De WERMA obstuctielichten voldoen aan de norm van ICAO (Internationale Burgerluchtvaartorganisatie) voor gebruik bij objecten tot 45 meter hoog oftewel “Low-intensity Obstacle Light Type A & B”. De WERMA 280 serie obstructielichten zijn vandaalbestendig en hebben een PC/ABS behuizing en een polycarbonaat lens. De 281 serie heeft een UV, zout en oliebestendige aluminium behuizing met speciaal gehard glas. De type B uitvoeringen hebben een monitorfunctie welke een signaal geeft als een van de LED’s defect is.

 • LED obstructieverlichting
 •  “Low-intensity Obstacle Light, Type A or B” conform ICAO Annex 14
 • Voor gebruik tot 45 meter hoog
 • 280 serie polycarbonaat
 • 281 serie zeewater bestendig metaal/glas
 • 230V uitvoering met monitor functie (Type B)
 • UV, Zout en oliebestendig

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De ILME SQUICH® serie is uitgebreid met de CSAH binnenwerken. Deze binnenwerken zijn verkrijgbaar als 10- en 16-polig. De SQUICH® technologie is gebaseerd op de standaard veerklemtechniek echter zijn de binnenwerken sneller te monteren omdat er geen schroevendraaier nodig is. Middels het indrukken van de oranje pin zit de geleider vast. SQUICH is geschikt voor massieve of soepele draden. Aan de achterzijde zit een klein meetpunt uitsparing. SQUICH® staat voor een snelle en betrouwbare verbinding.  

 • SQUICH® bespaar tot 50% montagetijd
 • 10- of 16-polig bouwvorm “49.16” en “66.16”
 • 16A 250V 4kV3, 16A 230/400V 4kV2
 • Geïntegreerd meetpunt
 • Temperatuurbereik -40°C tot +125°C
 

  Bestel hier

  Download datasheet

ilinox® RVS drukknopkasten

18 december 2015

De eenvoudige AISI304 RVS behuizingen van ilinox® zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen en 4 standaard maten. De “PE” drukknopkastjes zijn voorzien van voorgeboorde 22,5mm gaten voor drukknoppen en signaaleenheden. De “DE” kastjes hebben een blinddeksel en kunnen gebruikt worden als compacte klemmenkast. Beide uitvoeringen hebben een beschermingsgraad van IP66 en zijn voorzien van montagepinnen voor een DIN-rail.

 • 4 standaard maten
 • Drukknopkast 1 tot 6 gaten 22,5mm
 • Klemmenkast met blinddeksel
 • RVS AISI304 (AISI316L op aanvraag)
 • IP66, neopreen foam-afdichting
 • DIN rail voorbereiding

 

  Bestel hier de PE uitvoering

  Bestel hier de DE uitvoering

  Download de brochure

De nieuwe XW noodstopschakelaars van IDEC hebben een glad design en zijn geschikt voor hygiënische toepassingen in bijvoorbeeld de voedings- of farmaceutische industrie. Deze zijn uitgevoerd met “Safe Break Action” contacten en “Reverse Energy Structure” hierdoor zal de schakelaar bij een beschadigde operator veilig afschakelen. De noodstoppen hebben een mechanische indicatie om te zien of de noodstop geactiveerd is of niet. Ook zijn ze verkrijgbaar met 24VDC LED indicatie. Door maximaal 4 contacten is de inbouwdiepte slechts 46mm.

 • Glad hygiënisch design
 • Gemonitorde contacten “Safe Break Action”
 • IP65 bescherming
 • Mechanische indicatie ring
 • Uitvoering met 24VDC LED
 

  Bestel hier

  Download brochure

De RVS trekkoordschakelaars van Allen-Bradley zijn geschikt voor een noodstop bij transportbanden of industriële installaties met grote afstanden. Ze beschikken over een robuuste corrosiebestendige RVS AISI316 behuizing. Door de IP69K bescherming zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in natte omgevingen. Tevens zijn ze voorzien van een kabelspansysteem met indicator voor een veilige installatie. De trekkoordschakelaar is er in een uitvoering met een geïntegreerde noodstopschakelaar, maar er is ook een volledig RVS uitvoering zonder noodstop welke geschikt is voor hygiënische toepassingen.

 • Geschikt voor afstanden tot 75 meter
 • Robuuste RVS behuizing AISI316
 • Corrosiebestendig
 • IP69K, NEMA 4X voor buitengebruik
 • Volledig RVS uitvoering voor hygiënische toepassing

 

  Bestel hier

  Download technische data

De 434/435 combinatie heeft een industrieel design en heeft daarvoor en IF award ontvangen. De nieuwe combinatie is verkrijgbaar als LED permanent, LED ronddraaiend of multifunctionele LED permanent/flits/EVS (Enhanced Visibility System). De combinatie heeft een speciale lens diffuser voor optimale spreiding van het LED licht. Als akoestische deel is er een keuze uit een krachtige signaalhoorn of een Multi-Tone sounder met 32 verschillende geluiden. De geluidsterkte bedraagt maximaal 112dB. De combinaties zijn onderhoudsvrij en hebben een levensduur van 50.000 uur voor de LED en 5.000 uur voor de hoorn. Het optische en akoestische signaal is extern en apart aan te sturen. De combinatie heeft een geïntegreerde beugels voor eenvoudige installatie.

 • Onderhoudsvrije LED en Signaalhoorn
 • Winnaar IF Award voor Industrieel Design
 • LED permanent, ronddraaiend, flits of EVS
 • Speciale LED diffuser lens voor optimale lichtspreiding
 • Signaalhoorn of Multi-Tone sounder 112dB
 • IP65, geschikt voor binnen en buiten
 

  Bestel hier de 434 serie

  Bestel hier de 435 serie

  Download datasheet

Met de modulaire MIXO binnenwerken van ILME is het mogelijk om zelf een connector samen te stellen. Combineer voeding, data en pneumatiek in één connector. Een modulair binnenwerk bestaat uit een male of female frame waarin 1 tot maximaal 6 modulen geplaatst kunnen worden. De voeding en datacontacten zijn er van 4A tot 200A en aansluiting methoden zijn krimp en veerklem. Er zijn speciale modulen verkrijgbaar voor Coax, Glasvezel, USB, Sub-D en RJ45 Ethernet. De modulen voor pneumatiek zijn verkrijgbaar met een binnendiameter van 1,6mm tot 6mm en geschikt tot maximaal 8 bar. Er zijn female contacten met een geïntegreerde afsluitklep om de lucht af te sluiten indien de connector ontkoppelt wordt. De modulaire connector past in een standaard 6-, 10-, 16- of 24-polige behuizing.  

 • Combineer voeding, data en pneumatiek
 • Contacten 4A tot 200A
 • Aansluiting krimp of veerklem
 • Coax, Glasvezel, USB, Sub-D en RJ45 Ethernet
 • Pneumatiek Ø1,6mm - Ø6mm maximaal 8 bar
 • Past in standaard behuizing
 

  Bestel hier

  Download brochure

De roestvrijstalen ATEX behuizingen van ilinox® zijn kwalitatieve RVS AISI304 of AISI316L behuizingen. Het ATEX programma van ilinox® bestaat uit DS klemmenkasten en QL/QLP wandkasten. Al deze kasten van ilinox® zijn gecertificeerd voor Zone Gas 1, 2 en Zone Stof 20, 21 en 22 conform richtlijn 94/9/CE. Ze hebben een hoogwaardige Scotch-Brite-Finish afwerking met een polyurethaan of siliconen afdichting. Daarnaast beschikken ze over een beschermgraad van IP66. ilinox® kan de kasten zelf certificeren waardoor alle maatvoeringen mogelijk zijn en snel geleverd kunnen worden.

 • Gas Zone 1 en 2
 • Stof Zone 20, 21 en 22
 • Klemmenkasten en wandkasten
 • RVS AISI304 of AISI316L
 • IP66, polyurethaan of siliconen afdichting

 

  Bestel hier

  Download datasheet

IDEC miniatuur laserfotocel

30 oktober 2015

IDEC heeft de SA1E fotocelserie uitgebreid met drie nieuwe miniatuur laserfotocellen. Deze lasersensoren zijn verkrijgbaar in een retro-reflectieve uitvoering voor gebruikt met reflector, een diffuse uitvoering met achtergrondonderdrukking en een uitvoering zender en ontvanger met een bereik van 30 meter. Door de snelle reactietijd van 250µsec zijn ze ideaal voor het detecteren van kleine voorwerpen. De sensoren zijn eenvoudig in gebruik te nemen met een zichtbare rode laser voor een optimale uitlijning. Tevens zijn ze voorzien van een schakelaar voor licht of donkerschakeling. De sensoren zijn IP67 stof en waterdicht en leverbaar met een aangegoten kabel of M8 connector.

 • Zichtbare Class 1. rode laser voor eenvoudige uitlijning
 • Aangegoten kabel of connector aansluiting
 • Schakelaar licht of donker schakelend
 • Snelle reactietijd 250µsec
 • Stof- en waterdicht IP67
 • Zender/Ontvanger bereik 30 meter
 • Reflector uitvoering bereik 10 meter
 • Achtergrond onderdrukking instelbaar 40…300mm

 

  Bestel hier

  Download brochure

Allen-Bradley RFID schakelaar met houdmagneet

De RFID SensaGuard® veiligheidsschakelaars van Allen-Bradley zijn geschikt voor veiligheidsniveau PLe en SIL3. De uitvoering met houdmagneet heeft een instelbare houdkracht van 20, 40 of 60N. Dit geeft flexibiliteit bij het monteren op verschillende veiligheidsdeuren en voorkomt een ongewenste onderbreking bij het lostrillen van de deur. De SensaGuard® is voorzien van een geïntegreerde heldere LED welke onder 270 graden zichtbaar is. De schakelaar is verkrijgbaar met een standaard of unieke RFID code en met kabel of connector aansluiting

 • Serieschakeling PLe/SIL3 mogelijk
 • Houdkracht 20-60 Newton
 • Voorkomt ongewenste onderbreking bij lostrillen deur
 • Geïntegreerde LED, 270 graden zichtbaar
 • Standaard of unieke RFID code
 • Kabel of connector aansluiting

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De robuuste 890 verkeerslichten van WERMA zijn geschikt voor toegangscontrole, hekwerken, parkeergarages en industriële fabrieken. Deze serie is verkrijgbaar met lamp of LED met hoge lichtintensiteit. Tot vier signaalelementen kunnen samengebouwd worden middels de innovatieve bevestigingsbeugels. De 890 is verkrijgbaar met gekleurde of transparante lenzen. De transparante lenzen voorkomen verwarring bij direct zonlicht. In deze serie is ook een 114dB Multi-Tone sounder verkrijgbaar. De verkeerslichten hebben een IP65 bescherming en zijn daardoor geschikt voor zowel binnen als buitentoepassingen.

 • Onderhoudsvrije LED
 • Robuust industrieel design
 • Montagesets voor 1,2,3 of 4 elementen
 • Multi-Tone sounder 114dB
 • IP65, geschikt voor binnen en buiten

 

  Bestel hier

  Download datasheet

De nieuwe 3- en 4-polige CK binnenwerken van ILME zijn voorzien van een codeermogelijkheid. Door  de nieuwe codeerpinnen CRK03, CRK04R en CRK04G kan een stekker worden gecodeerd om een verkeerde aansluiting te voorkomen. Er zijn vier verschillende coderingen mogelijk. De binnenwerken blijven compatibel met de voorgaande uitvoeringen en andere merken op de markt. ILME is de enige op de markt welke deze codeermogelijkheid heeft.    

 • Schroef- of veerklemaansluiting
 • Schroefaansluiting 10A – 230/400V (motorconnector)
 • Veerklemaansluiting 10A – 400V
 • 4- polige binnenwerken 2 codeerelementen, 4 codeermogelijkheden
 • 3- polige binnenwerken 1 codeerelement, 4 codeermogelijkheden
 • Steek compatibel met eerdere ILME en andere merken

 

  Bestel hier schroef

  Bestel hier veerklem

  Download de brochure

De BK serie van ilinox® zijn kwalitatieve RVS AISI304 bedienkasten. Deze kasten hebben een industrieel design door de schuine hoeken en een hoogwaardige Scotch-Brite-Finish afwerking. Aan de zijkant van de behuizing zit een RVS slot, waardoor het oppervlakte van de deur optimaal benut kan worden voor het maken van uitsparingen. De kasten zijn verkrijgbaar met en zonder ergonomische greep hendels. Standaard zijn de kasten uitgevoerd met een montagevoorbereiding voor het ilinox® T-draagarmsysteem. Door een adapterplaat zijn de BK bedienkasten eenvoudig te monteren op andere bestaande draagarmsystemen. De bedienkasten zijn IP66 en hebben een polyurethaan afdichting. Er zijn 6 standaard maten te verkrijgen en zijn afgestemd op de maatvoering van de huidige touchpanels en panel PC’s op de markt. Op aanvraag kan iedere gewenste maat gemaakt worden. Tegen een geringe meerprijs kunnen er ook klant specifieke uitsparingen en/of gaten gemaakt worden in de fabriek met lasermachine. Vanaf een enkel stuk is dit al mogelijk door de flexibele productie van ilinox®.

 • Industrieel design
 • RVS AISI304
 • Hoogwaardige afwerking
 • Ergonomische greep hendels
 • IP66, polyurethaan afdichting
 • Geschikt voor draagarmsysteem
 

  Bestel hier

  Download brochure

Allen-Bradley GuardMaster, starterpack CR30 Safety Controller
Compleet starterpack voor het creëren van een eigen functionele demo. Het pakket omvat de nieuwe 440C-CR30 safety controller, diverse veiligheidsschakelaars en software. Alles om een complete testopstelling te maken. Het starterpack is netto geprijsd en beperkt beschikbaar.

 Het pakket bestaat uit:

 • 1x 440C-CR30-22BBB CR30 configureerbaar veiligheidsrelais
 • 1x 800F-1YMQ3V complete E-Stop station
 • 1x 4400N-Z21SS3PA SensaGuard RFID LiteLatch switch
 • 1x 2080-PS120-240VAC DIN-rail voeding 24VDC
 • 2x 700-HN123 Mini 8-Pin aansluitvoet schroef
 • 2x 700-HPS2Z24 miniatuur veiligheidsrelais
 • 1x 889D-2-F4AC DC Micro (M12) PVC-kabel
 • 1x 2080-IQ4OB4 4-kanaals digitale Input/Output plug-in module
 • 1x 598-PP1511 montageplaat
 • 1x USB-kabel t.b.v. programmering
 • 1x USB stick met software en handboeken
 


Netto actie prijs: € 499,00

De super heldere LF2B LED armaturen zijn ideaal voor het aanlichten van machines. Deze armaturen gaan tot 25 keer langer mee dan conventionele fluorescentie verlichting. Met name op plaatsen waar veel vibraties aanwezig zijn zal de LF2B veel langer meegaan. De armaturen zijn eenvoudig te monteren met de meegeleverde montage clips. Ze zijn verkrijgbaar met een heldere of opaal lens en verkrijgbaar in lengtes van 210mm t/m 1080mm. Er zijn twee spanningsuitvoeringen, een AC uitvoering voor 100-240VAC en een DC uitvoering voor 12 of 24VDC. De armaturen hebben een aangegoten aansluitkabel en hebben een IP65 bescherming.

 • Compact profiel 40mm breed x 29mm hoog
 • Lengte 210mm, 330mm, 580mm, 830mm of 1080mm
 • Lens helder of opaal
 • 100-240VAC of 12/24VDC
 • IP65 bescherming
 

  Bestel hier

  Download brochure

De WERMA 582 signaalhoorn is breed inzetbaar met een continue geluidsignaal van 92dB. De hoorn is voorzien van een beugel voor wandmontage en de behuizing is van ABS. Er zijn verschillende spanningsuitvoeringen van 12VAC/DC, 24VAC/DC, 42VAC, 115VAC en 230VAC. Door de IP33 bescherming is de hoorn geschikt voor droge applicaties.

 • Eenvoudige wandmontage
 • 92dB continue signaal
 • ABS behuizing
 • Vele aansluitspanningen
 • IP33 bescherming
 • Laag geprijsd

 

  Download datasheet

  Bestel hier

ILME heeft een nieuwe IDC connector voor hoge datasnelheden tot 10 Gigabit Ethernet conform IEEE802.3an. De IDC aansluiting is gemakkelijk in gebruik voor veldmontage aangezien er geen speciaal gereedschap voor nodig is. De connector heeft 8 datacontacten en kan gebruikt worden voor kabels met een diameter van 5,5 tot 8,5mm. De IDC aansluiting is geschikt voor soepele aders van 0,48-0,76mm² of massieve aders van 0,40-064mm². De connector kan ingebouwd worden in het modulaire MIXO systeem van ILME of middels adapter CJK 8IMT in een compacte CK,CKA of CGK(IP68) behuizing in bouwgrootte “21.21”.

 • 10 Gigabit Ethernet conform IEEE802.3an
 • Met 8 datacontacten
 • Snelle IDC aansluiting voor veldmontage
 • Voor inbouw in MIXO systeem of CK behuizing

 

  Download datasheet

  Ga naar gerelateerde producten in de shop

De DS serie RVS klemmenkasten van ilinox® zijn verkrijgbaar in AISI304 en AISI316L. Deze hebben een hoogwaardige Scotch-Brite-Finish afwerking, zijn IP66 en hebben een oliebestendige neopreen afdichting. De deksel is voorzien van schroeven welke ook in losgedraaide situatie aan de deksel blijven zitten. Hierdoor kunnen de schroeven niet kwijtraken tijdens montage of inspectie. De schroeven zitten buiten de afdichtingsrand, zijn gelimiteerd en hebben hierdoor altijd de juiste druk op de afdichting. De DS klemmenkasten zijn voorzien van een M6 draad bus voor het bevestigen van een DIN-rail of voor een optionele montageplaat. Er zijn diverse standaard maatvoeringen van 190x150x125mm tot 600x200x150mm, op aanvraag kan iedere gewenste maat gemaakt worden. Tegen een geringe meerprijs kunnen er ook klant specifieke uitsparingen en/of gaten gemaakt worden in de fabriek met lasermachine.
 
 • RVS uitvoering AISI304 of AISI316L
 • Hoogwaardige Scotch-Brite-Finish
 • Niet verliesbare schroeven
 • IP66, oliebestendige neopreen afdichting
 • Standaard of klant specifieke afmetingen
 • Laser uitsparingen/gaten tegen geringe meerprijs
 

  Ga naar gerelateerde producten in de shop

De 200 serie van WERMA is een voordelige opbouw signaallamp voorzien van CAGE CLAMP® aansluitingen. De lampen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een uitvoering voor directe montage met een afdichtingsrubber of wandmontage uitvoering met geïntegreerde beugel en M12 wartel voor de kabeluitgang. De signaallampen hebben een BA15d socket voor gloeilamp of LED. De lampen zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, geel, wit (transparant) en blauw en zijn direct uit voorraad leverbaar.

De HE2G vrijgaveschakelaar van IDEC is geschikt voor toepassingen waar personen een gevaarlijke ruimte of omgeving betreden en ten alle tijden een noodstop moeten kunnen generen. De noodstop wordt geactiveerd door loslaten van de schakelaar maar ook bij het inknijpen van de schakelaar bijvoorbeeld bij verkramping. Alleen de middenstand is een veilige situatie. De HE2G schakelaar kan voorzien worden van een extra noodstopschakelaar aan de bovenzijde om bijvoorbeeld een noodstop te genereren als de operator zijn collega verderop in problemen ziet. Ook is er de optie om de greepschakelaar te voorzien van twee extra signaalelementen bijvoorbeeld een sleutelschakelaar, keuzeschakelaar, signaallamp of drukknop. 

 

 • Ergonomisch design
 • Lichtgewicht 140gr. en compact
 • Verkrijgbaar met extra drukknop of noodstop
 • OFF-ON-OFF

 

  Download brochure

  Ga naar gerelateerde producten in de shop

De RVS schakelkasten van de ilinox® QSE serie zijn ontworpen voor de voeding, zuivel en farmaceutische industrie. De QSE serie is geschikt voor toepassingen waar aan strenge hygiënische regelgeving moet worden voldaan. De QSE kasten zijn voorzien van een 30° schuin hellende bovenzijde en een minimale ruimte tussen de deur en de kast. Hierdoor is er geen kans op vuilophoping. De kasten zijn verkrijgbaar in AISI304 of in AISI316L en kunnen voorzien worden van hygiënische sloten. De kasten hebben een IP66 bescherming en zijn standaard leverbaar in diverse maten. Op klantspecificatie kan iedere maat of bewerking geproduceerd worden. Een klant specifieke kast is al mogelijk vanaf 1 stuk.

 

 • RVS uitvoering AISI304 of AISI316L
 • Behuizing gefabriceerd uit één stuk
 • 30° schuin hellende bovenzijde
 • Hygiënische sloten optioneel
 • Inclusief montageplaat
 • Standaard of klant specifieke afmetingen

 

  Download brochure

  Ga naar gerelateerde producten in de shop

Rockwell Automation introduceert het 442G Multi functioneel toegangssysteem. Een complete veiligheidsoplossing voor “full body access” toepassingen. De hoge houdkracht van 2000N, een grote tolerantie voor misuitlijning van +/- 5mm en de “rear escape” optie maken dat de 442G de ideale oplossing is voor het beveiligen van deuren waar sprake is van een opsluitmogelijkheid van personen.

De 442G is geschikt voor PLe, cat.4 interlocking en guard lock monitoring en voldoet aan de laatste functionele veiligheidseisen. De 442G is verkrijgbaar in drie uitvoeringen met of zonder LED verlichte drukknoppen en noodstopschakelaar. Aansluiting is mogelijk middels een M20 warteluitgang of een M23 connector. De vergrendeling is “power-to-lock” of “power-to-release”.

 

 • Hoge houdkracht 2000N (Fzh tested conform ISO 14119)
 • Geïntegreerde, uniek gecodeerde RFID actuator
 • Power-to-Lock of Power-to-Release
 • Leverbaar met drie verschillende controle opties
 • Optionele rear-escape
 • 4 heldere indicatie LED’s
 • Uitgangen voor deurpositie, bolt positie en lock status
 • Geïntegreerde hangslot vergrendeling voor service
 • Serie schakeling mogelijk

 

  Download brochure

  Download de handleiding

  Download installation instructions Multi Functional Acces Box

  Download installation instructions Escape Release

  Download installation instruction Lens set

 Ga naar gerelateerde producten in de shop

ILINOX®, vooraanstaande fabrikant van RVS industriële behuizingen is een exclusieve samenwerking aangegaan met CC Nederland. ILINOX® produceert meer dan 30 jaar uitsluitend RVS behuizingen. ILINOX® heeft het breedste aanbod RVS behuizingen op de markt, of het nu gaat om een standaard behuizing of maatwerk, ILINOX® heeft de oplossing. Het productprogramma bestaat uit:

 • RVS staande kasten
 • RVS computerkasten
 • RVS lessenaar systemen
 • RVS compacte wandkasten
 • RVS drukknopkasten
 • RVS klemmenkasten
 • RVS bedienkasten
 • RVS ophangsystemen
 • RVS explosieveilige ATEX behuizingen
 • RVS kabelgootsysteem
 • RVS kasten voor hygiënische toepassing met EHEDG keurmerk
 • Toebehoren voor koeling of ventilatie. 

 

De kasten zijn verkrijgbaar in AISI304 of AISI316L en hebben een nette Scotch-Brite finish.
De behuizingen zijn snel leverbaar middels rechtstreekse levering af fabriek.
 

  Download catalogus

  Ga naar gerelateerde producten in shop

TÜV certified PLe Cat. 4 Deze nieuwe deurschakelaar 440G-LZ heeft de hoogste veiligheidskeuring voor deur positie en deurvergrendeling.

 • 60% minder energieverbruik
 • Geïntegreerde RFID sensor
 • Actuator van meerdere kanten te gebruiken
 • 2 solid state OSSD outputs
 • IP69K beschermning
 • Hoge sluitkracht 1300N
   

  Download Brochure
  Download Handboek

Multi-Tone Sounder 105dB

25 augustus 2014

WERMA heeft de 853 serie uitgebreid met een multifunctionele sounder. De sounder is eenvoudige te monteren, is verbrijgbaar in meerdere spanningen en optische "heartbeat" signalering tijdens geluid. Voorbeeld toepassing: bouwmachines of kranen ivm de verkrijgbare 48VAC uitvoering.

 • Voeding 12VDC, 24VDC, 48VAC en 115-230VAC
 • 8 verschillende tonen (alleen de 12 en 24V uitvoering)
 • 3 tonen kunnen extern aangestuurd worden (12 en 24V)
 • Extern aanpasbaren geluidsterkt
 • "Heart-beat" verlichting bij geluid
 • Innovatief Design
 • Eenvoudige montage, snelschroeven
 • IP65 bescherming
 • Geluidsterkte 105dB


  Download Datasheet

De nieuwe SmartAXIS PLC van IDEC is nu ook te programmeren in FBD.
Voor deze nieuwe funtionaliteit download laatste versie van Automation Organizer.


  Download Brochure IDEC FT1A